maandag 7 april 2014

Workshops in Terheijden bij basisschool De Windhoek

De afgelopen weken is er door TTV Die Meede in samenwerking met TIOS een aantal tafeltennis workshops georganiseerd op basisschool De Windhoek in Terheijden.

De gymlessen hebben voor even plaats gemaakt voor tafeltennisles voor alle kinderen van de school, waarbij de kinderen werd geleerd hoe ze een tafeltennisbal op een batje konden laten balanceren, stuiteren en hoe ze konden serveren.

Plezier en beweging stonden centraal tijdens deze workshops bij De Windhoek, waarbij de kinderen kennis konden maken met een sport die prima past in de ontwikkeling van de motoriek van de kinderen. De oog hand coördinatie is belangrijk bij tafeltennis, evenals de concentratie.

Tafeltennis is de snelste balsport ter wereld en daar is een goede coördinatie en concentratie voor nodig om het goed te kunnen beoefenen.

Sport en plezier zijn belangrijk voor de kinderen en dus werden er diverse attributen gebruikt om het plezier te verhogen. Het serveren waarbij de bal in de paraplu moest belanden, was dan ook een erg leuk onderdeel voor de kinderen. Natuurlijk mocht ook het ouderwetse “rond de tafel” niet ontbreken en dus hebben we deze niet achterwege gelaten.

                     

TTV Die Meede wil voor het mede mogelijk maken van deze workshops, bedanken:

TIOS Terheijden voor de samenwerking, Basisschool De Windhoek voor hun medewerking.

Daarnaast, alle vrijwilligers van TTV Die Meede en TIOS Terheijden die tijd vrij gemaakt hebben om de vereniging en de school te helpen deze vijf workshops tot een succes te maken.

Bestuur TTV Die Meede

Geen opmerkingen:

Een reactie posten