donderdag 19 december 2013

Tafeltennis Workshops bij BS De Schittering

De afgelopen weken heeft TTV Die Meede voor basisschool De Schittering in Hooge Zwaluwe een aantal workshops verzorgd in de gymzaal van de school. De kinderen konden zich hier tevoren voor opgeven. Zij hadden dus bewust gekozen voor deelname aan deze workshops, en dat bleek ook wel uit hun enthousiasme!

Plezier en kennis maken met de sport stonden centraal gedurende deze workshops, waarvan er totaal 4 werden gegeven. Daarnaast stimuleren de gegeven oefeningen (en tafeltennis als sport in het algemeen) de fysieke ontwikkeling van de kinderen, met name op het gebied van hun algehele en fijne motoriek, fysiek, oog-hand coördinatie en reactievermogen.


 Na een aantal basisoefeningen in de eerste workshop werd al duidelijk dat de groep het tafeltennissen aardig onder de knie had en dus kon er al snel over worden gegaan op de behendigheidsoefeningen. Logisch, want er is op het schoolplein een tafeltennistafel aanwezig waar een groot aantal kinderen met regelmaat gebruik van maakt. Het proberen te raken van de bekertjes bleek toch wel iets lastiger dan vooraf werd gedacht, maar dat mocht de pret niet drukken. Er werden telkens weer fanatieke pogingen gedaan om de oefening te laten slagen.


Er werden totaal 4 teams gevormd, die tegen elkaar gingen strijden om de eer. De einduitslag:
  1. Fireballs, bestaande uit Ole, Jeroen, Sepp en Teun
  2. Turbo’s, bestaande uit Sam, Calvin, Daan en Gijs
  3. Kneusjes, bestaande uit Annelies, Mink, Faith en Quinten
  4. FC Knudde, bestaande uit Rik, Sander, Marijn en Levi
Op de laatste workshop werd een toernooi gespeeld, waarna uiteindelijk een winnaar bekend zou worden. In de 3 poules die gemaakt werden, bleef het spannend tot de laatste wedstrijden. Uiteindelijk kwamen Ole, Calvin en Teun in de finale. Teun wist uiteindelijk beide wedstrijden te winnen en werd daarmee de beste tafeltennisser van De Schittering. Proficiat Teun!


Na afloop werden de kinderen nog getrakteerd op een zakje chips. Trainer Joost was jarig geweest en dus werd hij door de kinderen ook nog even luid toegezongen! Tot slot informeren wij u dat voor alle foto’s welke gebruikt zijn, o.a. ter promotie van onze sport, toestemming is verkregen van de ouders van deze leerlingen.

TTV Die Meede wil - voor het mede mogelijk maken van deze workshops - bedanken: Basisschool De Schittering voor hun medewerking en tijd en TTB De Baronie voor hun financiële bijdrage ter uitvoering van de workshops en promotie van onze sport en Café-Bar Amerhal voor het transport van het materiaal. En last-but-not least: onze vrijwilligers die tijd hebben vrijgemaakt om deze workshops te geven.

René Pronk
Voorzitter TTV Die Meede

1 opmerking:

  1. Bedankt René voor het verslag! En bedankt René en Joost, voor de organisatie en uitvoering van deze succesvolle workshops!

    BeantwoordenVerwijderen