dinsdag 22 oktober 2013

Succesvolle tafeltennisworkshops bij BS Den Duin!


In de afgelopen periode heeft TTV Die Meede voor basisschool Den Duin een aantal tafeltennis workshops verzorgd in sporthal de Amerhal. Deze workshops werden gegeven tijdens de gymlesuren voor de groepen 4 t/m 8. Plezier en kennis maken met de sport stonden centraal gedurende de workshops. Enthousiaste leerlingen, leerkrachten en vrijwilligers zorgden dan ook voor een leuke en sportieve sfeer. In totaal hebben ruim 200 leerlingen met veel plezier in twee gymlessen met de tafeltennissport kennis mogen maken.

Om de workshops tot een succes te kunnen maken hadden we als vereniging tevoren een aantal nieuwe tafeltennisbatjes aangeschaft, zodat alle leerlingen een eigen batje hadden om de oefeningen uit te kunnen voeren. In de eerste sessie werd begonnen de kinderen te leren hoe ze een tafeltennisbal op een batje konden laten balanceren en vervolgens laten stuiteren. Dit was voor de meeste kinderen al een hele opgave; slechts enkelen hadden het snel door en wandelden vervolgens met gemak door de zaal. Natuurlijk mocht ook het ouderwetse “rond de tafel” niet ontbreken. Gespannen gezichten achter de tafel en ongeduldige leerlingen die stonden te trappelen om zelf een bal te mogen slaan en na afloop hongerig naar de tweede workshop die een kleine week later zou aanvangen.

Tijdens de tweede workshop werden de oefeningen van de eerste workshop herhaald, maar dan in wedstrijdvorm. In meerdere groepen werd er tegen elkaar gestreden wie het eerste klaar zou zijn. Ook hier was duidelijk te zien en te merken dat de kinderen het erg leuk vonden. Ook nu weer mochten de kinderen “rond de tafel” spelen. Het was goed te zien dat de kinderen al wat hadden opgestoken van de voorgaande oefeningen: de bal bleef langer en vaker op tafel en uiteraard maakte dit het nog leuker voor de kinderen.

Na afloop werd de kinderen gevraagd wat ze van de workshops vonden en of het voor herhaling vatbaar was. Luidkeels kregen we te horen dat ze dit graag nog een keer wilden doen! Al met al konden we dus wel spreken van een zeer geslaagde serie workshops, waaraan we binnenkort overigens al een vervolg geven in de vorm van een viertal clinics bij BSO De Schittering in Hooge Zwaluwe. Daaropvolgend organiseren we op 4 januari een open nieuwjaarstoernooi voor alle basisscholieren in de gemeente Drimmelen. We gaan er uiteraard alles aan doen om deze komende evenementen net zo succesvol gaan verlopen als de serie workshops bij BS Den Duin!

Rest nog een welgemeend "dankjewel" aan iedereen die een bijdrage geleverd heeft aan deze workshops. Allereerst natuurlijk aan Basisschool Den Duin voor het mogelijk maken van de workshops tijdens de gymlessen. Daarnaast ook aan TTB De Baronie voor hun financiële bijdrage aan de uitvoering van de workshops en promotie van onze sport. En last but not least bedanken we alle vrijwilligers van TTV Die Meede die tijd vrij gemaakt hebben om deze serie workshops tot een succes te maken!

Namens het bestuur, 
René Pronk

2 opmerkingen: