dinsdag 31 januari 2012

DM1 lijdt zware nederlaag

In de eerste week wachtte direct één van de zwaardere tegenstanders uit de poule. Never Despair 3 bestond uit 2 spelers, Bram en Vincent, die vorig seizoen kampioen zijn geworden, maar de voorkeur gaven op vrijdagavond te blijven spelen in plaats van elke zaterdag. De 3e man, Nick, kwam welliswaar uit de 1e klasse, maar liet zien klaar te zijn voor de hoofdklasse (of meer).

Alwin begon tegen Vincent. Alwin wist de 2e game nog wel naar zich toe te trekken, maar wist daarna niet meer onder de druk van Vincent te komen (1-3). Joost, die Peter verving, kon vervolgens de beheerst spelende Bram, niet ontregelen (0-3). Johan wist zich geen raad met de lastige service van een ontketende Nick en was dan ook volslagen kansloos (0-3). Het dubbel van Johan en Alwin was niet slecht, maar de ervaring van Bram en Vincent was waarschijnlijk de grootste tegenstander. Joost speelde vervolgens een knappe wedstrijd tegen Vincent. Enkele matchpoints liet Joost liggen en Vincent ontsnapte..helaas (2-3)...
Tussenstand 0-5..ai!

Ook Alwin had weinig in te brengen tegen de sterk spelende Nick (0-3) en ook Johan kon ook tegen Bram geen potten breken (0-3).
Gelukkig was daar Joost...Nick wist zich geen raad met de met de als maar terugkomende (tover)ballen van Joost en Joost wist dat goed te benutten (3-0) en het eerste punt was binnen. Johan kon redelijk meekomen met Vincent, maar aan het eind van elke game kwam ie een paar punten te kort, met als logisch gevolg een 3-0 nederlaag. Alwin was in de 3e game tegen Bram nog dicht bij game winst, maar meer zat er niet in (0-3).

Een pijnlijke 1-9 was het resultaat van de rentree in de hoofdklasse. Maar geen tijd om bij de pakken neer te gaan zitten. Zaterdag wacht de volgende beproeving: Hotak'68 (vorig seizoen nog 3e divisie) is duidelijk niet van plan om al te lang in de hoofdklasse te blijven, getuige de 10-0 overwinning op Deurne. Op papier hebben we niets te zoeken tegen de ervaren mannen uit Hoogerheide....maar ook niets te verliezen dus..en dan zijn we op ons sterkst :)

vrijdag 27 januari 2012

Zware openingswedstrijd voor DM3

Terwijl DM4 in Gilze een mooie prestatie aan het neerzetten was tegen BS2, had Die Meede's 3e team het op de tafel ernaast een stuk lastiger tegen Batswingers' vlaggenschip: BS1. Titelkandidaat BS1 wachtte DM3 in een sterke opstelling op, met Niek van Rooijen, Willy Schaerlaeckens en John de Vet achter de tafel. Voor DM3 traden Ruud, Ad en Daniël aan.

DM3 startte sterk met een 3-sets overwinning van Ruud. Niek's verzet brak toen Ruud de eerste set na een 8-10 achterstand met 13-11 naar zich toe wist te trekken. In het vervolg redde Ad het niet tegen Willy en moest Daniël in zijn openingswedstrijd de overwinning aan John laten. Ad en Ruud begonnen het dubbel daarna goed, maar na één set verloren ze het overwicht en daarmee ook de wedstrijd. Tussenstand: 1-3.

In de tweede en derde reeks enkelpartijen was het vaak erg spannend, maar trok Batswingers bijna elke keer aan het langste eind. Waar Ad en Daniël tegen respectievelijk John en Willy de vijfde set met 11-13 verloren, wist Ruud nog één van zijn twee vijfsetters binnen te slepen: met 11-9 werd John verslagen. In de laatste partij had Ad de pech dat Niek zich hervonden had en geen sets meer afstond. Eindstand 2-8, Ruud 2 gewonnen.

Hoewel de uitslag anders doet vermoeden, wist DM3 het de ex-tweedeklassers van BS1 toch knap lastig te maken. Volgende week vrijdag gaat DM3 thuis tegen Tanaka 4 proberen het getoonde spel in meer resultaat om te zetten.

Prachtig debuut DM4

Donderdag 26 januari stond de eerste wedstrijd van de voorjaarscompetitie op het programma, uit bij de Batswingers.
Voor Die Meede 4 speelde Wim, Wesley en Sven, en voor de Batswingers 2 speelde Ron, Rene en Twan. De eerste wedstrijd ging tussen Sven en Rene, Sven begon sterk aan de wedstijd en had weinig problemen met Rene die niet in zijn spel kwam (3-0). De tweede wedstrijd ging tussen Wesley en Twan, Twan bleek de sterkste en trok de wedstrijd naar zich toe. Doordat Ron wat verlaat was werd er eerst gedubbeld dit ging tussen Sven en Wim tegen Twan en Rene, na een spannende wedstrijd leek het in de 5de set fout te gaan voor Die Meede (4-7), maar door een mooie comeback werd de wedstrijd alsnog gewonnen met 11-9, wat de stand op 2-1 bracht. Toen was Ron ook gearriveerd en kon hij gelijk beginnen tegen Wim, Wim wist Ron in de wedstrijd goed onder controle te houden en bracht zo de 3-1 op het bord. Daarna speelde Sven tegen Twan en na een zenuwachtige doch spannende wedstrijd wist Sven ook zijn 2de partij van de avond te winnnen. Daarna was het de beurt aan Wim en Rene, ondanks dat Rene wat weer van zijn oude spel liet zien liet had Wim zijn aanvallen goed onder controle en kon hij door druk te zetten fouten realiseren bij Rene(3-0). De stand was 5-1 en het beloofde een mooie avond te worden. Wesley mocht toen tegen Ron, maar was niet opgewassen tegen het snelle spel en moest de wedstrijd aan Ron laten(5-2). Wim speelde toen zijn 3de wedstrijd tegen Twan en wist ook deze duidelijk te winnen en haalde zo de winst binnen(6-2). Sven speelde zijn 3de wedstrijd tegen Ron, maar Ron was ontketend en na 3 sets was de wedstrijd beslecht(6-3). Wesley en Rene speelde de laatste wedstrijd, beide spelers zochten nog naar de eerste overwinning, Het was uiteindelijk Wesley die hem binnen haalde en zo zijn debuut in de 4de bekroonde. Einduitslag een mooie 7-3 overwinning tegen een kampioenskandidaat.

Wim Bloemer 3
Sven van Gils 2
Wesley van Mook 1
Dubbel 1

Volgende week wacht de tweede 3de klasse degradant, thuis tegen Witac '89 1

donderdag 26 januari 2012

Mooi deelnemersveld DieMeede toernooi 2012!

Op 5 februari 2012 staat het 39e TTV Die Meede toernooi gepland!

Net als vorig jaar is het toernooi volledig volgeboekt met maar liefst 190 deelnemers. De pouleindeling is hier te vinden.
137 senioren en 53 junioren strijden in respectievelijk 6 senioren klassen en 3 junioren klassen om de titel.

De klasse S1 (20 deelnemers, C + D licenties) is wellicht nog sterker bezet dan vorig seizoen.
De complete top-3 van vorig jaar is wederom aanwezig en titelverdediger Tom de Wit (Wanzl Belcrum) heeft aangegeven erop gebrand te zijn z'n titel te verdedigen. Topfavoriet voor de zege is dit jaar wellicht toch Johan van de Nieuwenhuijsen (JCV). De huidige nummer 176 van Nederland wist op de NK voor C-licentie onlangs nog knap de halve finale te bereiken. Ook Enrico Schoen (Wanzl Belcrum) liet dit jaar al van zich horen door op het Backhands toernooi de titel bij de C-licenties op te eisen. DieMeede zelf is met 4 deelnemers vertegenwoordigd in deze sterkste klasse. Voor Alwin Lensvelt, Peter van de Linden, Joost Speekenbrink en Johan Verhoeve de zware taak om voor verrassingen te zorgen :)

In de klasse S2 (20 deelnemers, E-licentie) zullen de nummer 2 en 3 van vorig seizoen, Tristan Benschop (Scaldina) en Aldert-Jan Bijl (Wanzl Belcrum), wederom tot de favorieten behoren. Ook Edwin L'abee (onlangs nog 2e op het Backhands toernooi) en materiaal-speler Joris Gerritsen (Smash Noordhoek) behoren zeker tot de kanshebbers. Van Die Meede zal ook Adri Verhoeve zich met de strijd om de prijzen willen gaan bemoeien. Peiro Korse, Paul de Raad, Daniel de Laat en nieuwkomer Rene Pronk maken het 5-tal Die Meede-spelers in deze klasse vol.

In de S3-klassen (30 deelnemers, F-licentie) strijden maar liefst 8 deelnemers van DieMeede om de prijzen. Ondergetekende tipt hier Rini Heesbeen (JCV), Peter Sloot (SAR'72), Simon Boogaard (Scaldina) en Stefan Brokerhof (Dordrecht) als kanshebbers voor de titel. Wellicht kan 1 van de DieMeede spelers voor een verrassing zorgen? Wim Bloemer, Ruud Verhoeve, Wesley van Mook, William van Geloof, Ad Huigen, Wim Sestig, Hans Rovers en Sven van Gils zullen zeker hun mannetje staan!

In de S4-klasse (23 deelnemers, G-licentie) heeft DieMeede met Kevin Leest een mogelijk titel kandidaat. Namens Die Meede komen hier ook Marcel Houtenbrink en Monique de Hoogh in akte.

In de S5-klasse (29 deelnemers, H-licentie) heeft DieMeede 4 deelnemers. Chris van Mook behoort hier zeker tot de titelkandidaten en misschien kan Marinko Lips wel voor verrassingen zorgen! Ook Gerard en Rene van Nispen zullen van zich laten horen..

In de klasse S6 (14 deelnemers, 1e en 2e klasse Baronie) verdedigen Yolanda van Geloof, Tim Stoop en Fred de Bruijne de oranje-zwarte kleuren.

Bij de jeugd zullen Sander de Been (A-junioren), Martijn Stroober (B-junioren), Stijn Luiken, Joost van der Velden en Yordi Heere (alle 3 C-junioren) de DieMeede kleuren verdedigen.

maandag 23 januari 2012

Competitie van start!

Deze week start de NTTB voorjsaarscompetitie 2012.

Alle 6 de NTTB teams van Die Meede zijn klaar voor een knallend seizoen.

Donderdag spelen team 3 (3e klasse) en 4 (4e klasse) beide hun eerste wedstrijd in Gilze tegen Batswingers.
Batswingers 1 jojoot al een paar seizoenen tussen de 3e en 2e klasse, dus de mannen van het DM3 kunnen aan de bak!
Ad, Daniel, Patrick en Ruud: succes!

Batswingers 2 jojoot ook al een aantal seizoenen en wel tussen de 4e en 3e klasse. DM4 werd afgetekend kampioen in de 5e klasse en zal met dit team waarschijnlijk ook 1 van de kampioenskandidaten treffen..
Wim, Sven, Wesley en Kevin: zet 'm op!

Vrijdag staan de eerste 3 thuiswedstrijden gepland.
DM1 ontvangt in hun rentree in de hoofdklasse als eerste tegenstander Never Despair 3, vorig seizoen nog verliezend finalist in de hoofdklasse play-offs, maar wel met een wat gewijzigde samenstelling. Peter kan helaas vanwege zijn werk niet van de partij zijn, maar met Joost heeft ie een goede vervanger!
Alwin, Joost en Johan: knallen!

DM5 (4e klasse) treft in hun eerste wedstrijd een bekende uit eerdere seizoenen: Backhands 6. Dat belooft direct een spannende, en wellicht ook belangrijke, wedstrijd te worden.
Wim, William, Hans en Marcel: go for it!

DM6 (6e klasse) heeft met TIOS'51 9 een tegenstander die vorig seizoen boven in hun poule van de 6e klasse heeft meegedraaid. Ook hier meteen vol aan de bak dus.
Christ, Gerard, Marinko, Rene en Tim: vlammen!

Zaterdag speelt DM2 hun eerste wedstrijd in de 1e klasse uit in Tilburg tegen TIOS'51 3. Dit team is net als DM2 vorig seizoen kampioen geworden in de 2e klasse. Direct dus een spannende en belangrijke pot!
Joost, Marcel, Adri en Paul: let's do it!

Ook dit seizoen wordt er weer gestreden om de Houdini-, Toppertje!-, size-doesn't-matter-, It's all in the game-, What's-the-point?- en de Giant-killer-award.
De regels voor Houdini & Sinterklaas worden iets aangepast:
Bij een Houdini ontvang je 3 punten bij een 0-2 achterstand en 1 punt bij een 1-2 achterstand (uiteraard alleen als die alsnog in een overwinning wordt omgezet). Was vorige seizoen het sinterklaasje nog een aparte ranglijst, nu levert dit min-punten op in de strijd voor de houdini award.


En natuurlijk: de 'coole kikker' award!!

Wie er cooler dan Wesley??
Vorig seizoen wist ie 77% van de close games (8 of meer) te winnen!
Marcel volgde op 76% en Adri op 65%..Om manupulatie (de tegenstander 8 punten gunnen bv..) wat beter tegen te gaan, gelden vanaf dit seizoen alleen de games met 2 punten verschil!


woensdag 18 januari 2012

Mag ik mezelf even voorstelen?


Beste leden van TTV Die Meede,

De afgelopen twee weken heb ik kennis gemaakt met jullie vereniging, de mensen, de gemoedelijke en gezellige sfeer en heb besloten om lid te worden.
Beginnen bij een nieuwe vereniging is in den beginne altijd even lastig, wie is wie, allemaal nieuwe gezichten en namen, maar dat gaat vanzelf goedkomen.
Om het gemakkelijker te maken heb ik besloten om wat meer over mezelf te vertellen/schrijven.


Wie ben ik?
Mijn naam is René Pronk, 39 jaar, getrouwd en heb geen kinderen.
Momenteel ben ik werkzaam als Procesoperator bij Sime Darby Unimills in Zwijndrecht. Een procesoperator zorgt ervoor dat een bepaald productieproces volgens voorgeschreven procedures, recepten en wensen van een klant blijft draaien. Dit werk gebeurd in ploegendienst, ik werk dan ook ’s avonds en ’s nachts, weekenden en feestdagen en ben dus niet altijd op de vereniging aanwezig.

Mijn vrouw werkt bij Schoonenberg Hoor comfort en is daar Audicien en filiaalmanager, dus voor de slechthorende onder ons, u kunt altijd bij mijn vrouw terecht.
We hebben twee honden, twee katten en 4 paarden.
Juist vanwege de paarden, hebben we een huisje met een stukje land gekocht in Meeuwen, dit ligt tussen Hank en Dussen in. Vanaf eind maart zullen we daar definitief gaan wonen.

De afgelopen 3 jaar heb ik niet getafeltennist, de 18 jaar daarvoor ben ik lid geweest bij Shot ’65 in Zwijndrecht, waarvan de laatste jaren in de 1e klas n.t.t.b.
Ook heb ik de afgelopen 13 jaar vrijwilligerswerk gedaan bij een zaalvoetbalvereniging waar ik scheidsrechter, bestuurslid en webmaster ben geweest. Hier ben ik inmiddels mee gestopt, het werd tijd dat anderen ook iets gingen doen en dus heb ik daar plaats voor gemaakt.
Op facebook en Twitter ben ik ook te vinden, een aantal van jullie hebben dit inmiddels al ondervonden ([redactie: en kunnen zien in de #ttvdm tweet rechts van dit blogbericht])

Dit lijkt me voorlopig genoeg informatie, maar mocht je nog meer willen weten, dan mag je me dat altijd vragen.

Ik hoop op een gezellige en leuke tijd bij jullie vereniging en zie jullie in de zaal!

Met vriendelijke groet,

René Pronk


maandag 9 januari 2012

Wim Bloemer ontvangt de Bronzen Bever!

Onze hoofdjeugdleider Wim Bloemer werd woensdag 4 januari 2012 50 jaar. Dit heuglijke feit, en het feit dat Wim zich al tientallen jaren belangeloos voor onze vereniging en met name onze jeugdleden inzet, waren voor Die Meede reden genoeg om dit eens niet zomaar voorbij te laten gaan. Wim is vrijdag 6 januari jl. dan ook eens flink in het zonnetje gezet. 

Als eerste op deze trainingsavond in de Amerhal, werd een spellenavond voor de jeugdleden georganiseerd. Terwijl Wim in de sporthal zelf druk met de spellen in de weer was en door het journaille van ROS-Drimmelen (het voormalige W.R.T.) werd geïnterviewd, werden in de kantine snel de nodige versieringen aangebracht. Bij binnenkomst in de kantine werd door de massaal aanwezige leden een gezamenlijk “lang zal hij leven” ingezet.

De grootste verrassing was wel dat Wim een echte Mayse onderscheiding heeft gekregen, namelijk de Bronzen Bever. Dit is een onderscheiding voor vrijwilligers die zich op een bewonderenswaardige manier inzetten voor een vereniging. Wim heeft deze onderscheiding uit handen van wethouder Mark van Oosterhout van de gemeente Drimmelen ontvangen. 
 
Via deze weg wil de vereniging Wim nogmaals van harte feliciteren met zijn 50e verjaardag en ook haar grote waardering uitspreken voor zijn reeds jarenlange, fantastische inzet voor Die Meede! 

Meer foto's van deze geweldige - en voor Wim vooral ook verrassende - avond zijn ook op deze site te vinden. Op de website van gemeente Drimmelen vind je ook nog een kort artikel over Wim's onderscheiding.

zondag 8 januari 2012

Weinig succes voor DieMeede op Backhands toernooi

Het Backhandstoernooi is meestal een van de seizoensopeningen van Zuidwest. Die Meede nam deel met 6 senioren.
In het dubbelspel wist Joost Speekenbrink met John van Meer (Wanzl Belcrum) een 2e plaats bij de D-licenties te behalen. Alwin en Johan kwamen niet door de poule, al had er meer ingezeten. Tegen de latere kampioenen Boy van Zundert en Kelly van Zon (Wanzl Belcrum) werd een 8-2 voorsprong in de 5e set weggeven en ook in de 2e partij hadden ze een aantal matchpoints...Ook Adri en Peiro wisten de poule fase niet te overleven in de E-klasse. Ook Wim met een gelegenheidspartner kwam niet door de poule.
In het enkelspel was het niet veel beter. Joost en Johan konden nog 2 overwinningen noteren in hun poule, maar daar er slechts 1 speler door ging was dit onvoldoende. Alwin kwam alleen in z'n laatste pot tot winst. Ook Adri en Peiro sneuvelden in de poule. Adri ging ongeslagen de laatste wedstrijd tegen Tristan Benschop (Scaldina) in, maar verloor met 3-0 waardoor hij uiteindelijk in game saldo te kort kwam. Ook Wim lukte het dit keer niet om bij de F-licenties de poule door te komen.
Uitslagen:
B 1 Jeroen de Heide (Arnemuiden) 2 Peter van Iwaarden (Unicum))
C 1 Enrico Schoen (Wanzl Belcrum) 2 Jeroen Christianen (Tanaka)
D 1 Kelly van Zon (Wanzl Belcrum) 2 René Laureijssen (Markiezaat)
E 1 Johan Linders (Tanaka) 2 Edwin L'Abee (Wanzl Belcrum)
F ?
G 1 Chien Thuan Nguyen (Tanaka) 2 Hans Jansen (Tanaka)
H ?

woensdag 4 januari 2012

Indeling voorjaarscompetitie bekend

Over 3 weken gaat de voorjaarscompetitie 2012 van start. De indelingen zijn bekend en een ieder kan zich gaan opmaken voor weer een spannende competitie. Gezien de resultaten van afgelopen seizoen, belooft het een zwaar seizoen te worden. De 4 kampioenen van afgelopen seizoen zullen vol aan de bak moeten om zich te handhaven in de poule. Goed nieuws voor de DM4 en DM6! De aanvraag om, ondanks de degradatie, in dezelfde klasse te mogen starten is voor beide teams gehonoreerd. De speeldata van alle teams zijn in de competitie-agenda opgenomen.
Die Meede 1 ontmoet met Deurne 1, Hotak'68 2, Smash'76 1, Never Despair 3 en TTCV Herwaarden 3 maar liefst 5 verenigingen die ze nog niet eerder troffen. Bij TIOS'51 2 en Middelburg 2 zien ze wel een paar bekende gezichten terug. Het zal wederom de uitdaging zijn om in dit geweld te overleven in de hoofdklasse.
Die Meede 2 treft met Vice Versa'51 1, Red Stars'58 2 en Taverbo/Sabo 2 een pittige poule. Elshout 1 is een oude bekende en vormt met TIOS'51 3 wellicht de belangrijkste tegenstanders voor handhaving in deze pittige poule in de eerste klasse.
Die Meede 3 treft in haar rentree in de 3e klasse een poule met een hoog baronie gehalte. Batswingers 1 en Groene Ster 1 zijn geen onbekenden! Het 6- tal wordt aangevuld met Tanaka 4, Breda 2 en BSM 1.
Die Meede 4 krijgt in de 4e klasse te maken met Batswingers 2, Wanzl Belcrum 12, Smash 3, Witac'89 1 en Tanaka 6. Het team van Belcrum was 2 seizoenen geleden in de 5e klasse nog te sterk voor het team van Wesley en Kevin. Dit keer zullen ze op revanche uit zijn...
Die Meede 5 mag het wederom in de 4e klasse proberen. Backhands 6, BSM 3, Breda 3, Tanaka 7 en Wanzl Belcrum 11 vormen dit keer de tegenstanders.
Die Meede 6 gaat proberen nu zelfstandig in de 6e klasse te blijven. BSM 5, Breda 5, Irene 6, TIOS'51 9 en Wanzl Belcrum 14 zijn hier de tegenstanders.
Nog enkele weken resten om de vorm en conditie op peil te brengen!

zondag 1 januari 2012

Beste wensen voor 2012 van het bestuur

In het jaar 2011 heeft onze vereniging afscheid genomen van Marcel v Groesen als voorzitter van de club. Ruim 15 jaar heeft hij het bestuur geleid en ervoor gezorgd dat TTV die Meede een succesvolle tafeltennis vereniging is geworden. Het nieuwe bestuur heeft de gevolgen van de bezuinigingen van de gemeente Drimmelen goed doorgerekend en in de extra ledenvergadering van november de resultaten gepresenteerd. Met instemming van de leden worden een aantal maatregelen getroffen die ervoor gaan zorgen dat onze club ook in de toekomst kan blijven tafeltennissen. Het jaar 2012 gaat een geweldig jaar worden met het traditionele Die Meede toernooi op 5 febr. De commissie is momenteel bezig met de indeling van het toernooi en we hopen iedereen te kunnen laten spelen, ook de mensen op de reserve lijst. Het meest voorname evenement is het jubileumfeest op 14 april. Het veertig jarig bestaan van de vereniging zal dan uitgebreid gevierd worden. De jubileumcommissie is hard bezig ervoor te zorgen dat het een onvergetelijk feest wordt.

Tot slot wensen wij als bestuur van TTV die Meede iedereen een gelukkig, gezond en sportief succesvol jaar toe.

Ad Huigen
Voorzitter TTV die Meede

...en een gezond, gelukkig en sportief 2012!!