dinsdag 12 juni 2018

15e clubkamptitel voor Johan Verhoeve

De finales van de clubkampioenschappen werden zoals gewoonlijk ook dit jaar weer in de Amerhal afgewerkt. Met 43 inschrijvingen werd er reeds in april afgetrapt met de eerste kwalificatiepoules, welke vervolgd werden in mei. Daaropvolgend werden er eind mei door enkele spelers nog barragewedstrijden gespeeld, waarmee de uiteindelijke indeling van de finalepoules voor zaterdag 9 juni 2018 bepaald was.

Onze “veteranen” hadden hun onderlinge finalepoule (dubbele competitie) reeds op enkele speelavonden in april en mei gespeeld. Hier kwam Jan Beljaars toch wel verrassend als winnaar uit de bus, werd Kees van Langerak 2e en Bert Moerenhout 3e. Op de 4e plaats eindigde Jan van Gils, 5e werd Rien de Wijs en Rien Schippers werd 6e.

De "veteranen", hier nog gebroederlijk samen achter de tafel..
Vlak voor de finaledag moesten William de Wijs en Ruud Verhoeve zich helaas afmelden wegens blessures, beterschap voor William en Ruud!! De overige 35 spelers gingen strijden om 5 titels en in de meeste poules werd het weer een zeer spannende strijd.

In de E-poule werd een 7-kamp gespeeld en het was Marcel Houtenbrink die toch wel verrassend met de eindoverwinning aan de haal ging. Marcel verloor van Bogdan Gruchala, maar wist te winnen van concurrente Natasja Kooijmans. Natasja verloor alleen van Marcel en werd dus op basis van onderling resultaat 2e. Een even knappe als verrassende 3e plaats was er voor jeugdlid Amber de Been.

Ook de D-poule was een 7-kamp en hier was Fred de Bruyne als eerste geplaatst. Fred wist deze favorietenrol niet waar te maken en werd slechts 5e. Verrassende winnaar werd Marinko Lips, die zich maar nipt had weten te plaatsen voor de D-poule. Marinko moest alleen de overwinning laten aan William van Geloof (2e), echter William liet zich op zijn beurt verrassen door Fred de Bruyne en Ramiro Lips. De 3e plaats werd uiteindelijk een prooi voor René van Nispen.

In de C-poule werd een 6-kamp gespeeld. De 15-jarige Djonah Ammersdorffer (vorig jaar nog 5e in de C-poule) was ditmaal 1e geplaatst in de C-poule. Al vroeg op de dag verloor Djonah van Joey Heemskerk en leek het erop dat Djonah moeite had om met de druk der favorieten om te gaan. Echter niets was minder waar, want Djonah won al zijn overige partijen, inclusief de slotpartij tegen Hans Rovers, die op dat moment nog ongeslagen was. Op basis van onderling resultaat werd Djonah 1e en Hans 2e. De 3e plaats was voor de winnaar van vorig jaar, Daniël de Laat.

In de B-poule (7-kamp) was Marco Stad torenhoog favoriet en waren Sven van Gils en Edwin Roovers de outsiders die op de loer lagen. Marco wist alle aanvallen af te slaan, verloor slechts 3 games en werd onbedreigd kampioen van de B-poule. Edwin verloor alleen van Marco en werd daarmee 2e. Wim Bloemer wist Sven te verrassen en werd 3e voor Sven (4e).

De A-poule was dit jaar met de aanvulling van nieuwkomers Tristan Benschop en Joost Bakx (oud-jeugdlid van Die Meede), sterker bezet dan ooit. Voor aanvang van de voorrondes was titelverdediger Johan Verhoeve nog als eerste geplaatst op basis van ELO-rating, echter door een prachtig competitieslot wist Tristan de koppositie op de ELO-ranglijst voor de finaledag over te nemen van Johan. De onderlinge wedstrijden tussen de bovenste 4 geplaatste spelers (Johan, Tristan, Joost Speekenbrink en Joost Bakx) stonden voor het eind van de middag gepland, uiteraard gold dat dus ook voor de onderlinge partijen tussen de onderste 4 geplaatsten (Peter van der Linden, Nico de Hoon, Michel van Dordregt en Adri Verhoeve). Tijdens het eerste gedeelte van de middag werd al snel duidelijk dat Joost en Joost zich niet gingen mengen in de strijd om de titel. Hierdoor konden Tristan en Johan gezamenlijk weglopen van de overige matadoren en zag het er naar uit, dat de laatste partij van de dag een echte finale ging worden. Tristan verloor kort voor de laatste wedstijd nog wel van Joost Bakx, echter dat leverde hem geen onoverkomelijke schade op voor de mogelijke titel. En zo was de “gedroomde” finalewedstrijd inderdaad een feit. Tristan won de eerste game nipt met 11-9 maar Johan knokte zich knap terug door de tweede game met 11-5 te winnen. Het was Tristan die opnieuw op voorsprong kwam (11-6 gamewinst), maar Johan kwam wederom langszij door de vierde game met 11-5 te winnen. Er moest dus een beslissende vijfde game aan te pas komen voor de eindoverwinning. Tristan had op dat moment inmiddels al 32 games gespeeld, terwijl Johan er liefst 6 minder had gespeeld. Wellicht gaf dat de doorslag bij het slotakkoord, want Johan won de laatste game met 11-7. Hiermee bleef hij op de finaledag ongeslagen en werd voor de 15e keer (!) clubkampioen van TTV Die Meede. Tristan moest na deze nederlaag Nico naast zich dulden met 5 overwinningen, echter op basis van onderling resultaat werd Tristan 2e en Nico 3e.

Johan met de grote gouden wisseltrofee stevig in handen...
 Alle poule-eindstanden op een rijtje:

A-poule
1e Johan Verhoeve        7p
2e Tristan Benschop      5p
3e Nico de Hoon          5p
4e Michel van Dordregt   4p
5e Peter van der Linden  3p
6e Joost Bakx            2p
7e Adri Verhoeve         1p
8e Joost Speekenbrink    1p


B-poule
1e Marco Stad            6p
2e Edwin Roovers         5p
3e Wim Bloemer           3p
4e Sven van Gils         3p
5e Wim Sestig            2p
6e Jaap Groeneveld       1p
7e Wesley van Mook       1p    


C-poule
1e Djonah Ammersdorffer  4p
2e Hans Rovers           4p
3e Daniël de Laat        3p
4e Joey Heemskerk        3p
5e Ron van Dolen         1p
6e Jack Caron            0p


D-poule
1e Marinko Lips          5p
2e William van Geloof    4p
3e René van Nispen       4p
4e Ramiro Lips           3p
5e Fred de Bruyne        3p
6e Marc Loonen           2p
7e Gerard van Nispen     0p


E-poule
1e Marcel Houtenbrink    5p
2e Natasja Kooijmans     5p
3e Amber de Been         4p
4e André de Leeuw        3p
5e Bogdan Gruchala       3p
6e Carla van Vugt        1p
7e Peter Blomsteel       0p


“Veteranen”

1e Jan Beljaars          8p
2e Kees van Langerak     8p
3e Bert Moerenhout       7p
4e Jan van Gils          4p
5e Rien de Wijs          2p
6e Rien Schippers        1p


Na de prijsuitreiking van de clubkamp en de huldiging van de competitie kampioensteams, was er zoals gewoonlijk weer een gezellige BBQ. Alle deelnemers worden weer bedankt voor hun deelname!!

2 opmerkingen: