maandag 28 mei 2018

Quinlan en Amber presteren goed op de Afdelingskampioenschappen Jeugd in Gilze!

Afgelopen zaterdag traden Amber de Been en Quinlan Buijs voor Die Meede aan op de Afdelingskampioenschappen ZuidWest voor de jeugd.

Amber was ingedeeld in klasse M2 en was daar op basis van haar ELO rating geplaatst als nr 5 tm 8.
In totaal 15 meiden streden in 2 poules om de plek 1 en 2 in de poule, want die gaven recht op een plaats in de halve finale. Amber stond in een sterke poule, waar ze uiteindelijk keurig 3 van de 6 wedstrijden wist te winnen en daardoor een 4e plaats behaalde. Dat de poule sterk was bleek wel dat uit het feit dat zowel de nr 1 als nr 2 van de M2 klasse in deze poule stonden.
De 11 speelsters die zich niet voor de halve finale hadden geplaatst mochten in de troostronde strijden om plek 5. Amber verloor hier alléén de eerste game om vervolgens 9 games achter elkaar te winnen (3-1, 3-0, 3-0) en zich winnares van het troost toernooi M2 mocht noemen!

Quinlan was ingedeeld in klasse J5 en hij was op basis van z'n ELO rating geplaatst als nr 9 tm 16.
Hier streden 23 jongens in 4 poules om één van de 8 plaatsen in de kwart finale. Daarvoor moest je 1e of 2e worden in je poule. De overige 15 jongens zouden strijden om plaats 9 in de troostronde.
Quinlan begon z'n poule goed met 3 overwinningen op rij! In de 4e wedstrijd speelde hij goed tegen de latere winnaar, maar verloor net met 3-1. Met een overwinning in de laatste partij zou Quinlan zich verrassend kunnen plaatsen voor de kwartfinale, maar helaas verloor hij in een bloedstollende 5-setter en werd hij (op basis van onderling game saldo) nét geen 2e, maar 3e en mocht daardoor voor de 9e plek en winnaar van de troostronde gaan strijden.
Ook Quinlan won alle 3 z'n wedstrijden en werd daarmee knap winnaar van de troost toernooi J5!

Een super prestatie van onze beide jeugdleden!
Dank aan Wim Bloemer voor het coachen!
2 opmerkingen: