zaterdag 17 maart 2018

Stand van zaken NTTB competitie

Er zijn inmiddels 5 speelronden voorbij in de voorjaarscompetitie van de NTTB ZuidWest. We zijn dus halverwege; een mooi moment om een tussenbalans op te maken...

Ons jeugdteam speelt in de klasse J4 en ze moeten daar alle zeilen bijzetten om mee aan te blijven pikken bij de middenmoot in de poule. Vandaag speelden ze uit bij directe concurrent Arnemuiden en Amber, Bo en Yoeri wisten daar met een 6-4 uitslag het verlies beperkt te houden. Bo won 2 partijen, Amber 1 en ook het dubbel werd gewonnen. Met een ruime voorsprong op hekkensluiter Yerseke en twee punten achterstand op Arnemuiden wordt en voor de tweede competitiehelft vooral omhoog gekeken.

Bij de senioren doet ons vlaggenschip DM1 (Johan, Joost, Joost, Peter en Tristan) het zeker niet onverdienstelijk in poule A van de hoofdklasse. In deze poule van acht teams bezet DM1 momenteel een gedeeld derde plaats. Met nog wedstrijden te gaan tegen de huidige nummers 6 en 8, ligt een plaats in de top 4 (en daarmee in de promotiepoule voor de play-off ronde) in het vizier. Maar de verschillen zijn klein (slechts 8 punten tussen de koploper en de hekkensluiter), dus het is nog zeker geen gelopen race...

DM2 (Adri, Marcel, Marco, Michel en Nico) heeft het tot nu toe zwaar in de 1e klasse D. Ze bezetten momenteel de zesde en laatste plaats. Na het 6-4 verlies tegen de nummer vijf Belcrum gisteren, is de achterstand nu 4 punten. Flink aan de bak dus in de tweede helft en knokken voor lijfsbehoud!

In de derde klasse draait DM3 (Chris, Edwin, Geert en Wim) netjes bovenin mee in poule G. De achterstand op koploper Irene 3 is met 15 punten wel aanzienlijk, dus een tweede plaats lijkt vooralsnog het maximaal haalbare. DM4 (Djonah, Sven, Wesley en Wim) draait in poule F mee in de middenmoot. De achterstand op de nummer 2 is 13 punten, dus lijfsbehoud lijkt het meest reële doel op dit moment.

DM5 (Daniel, Hans, Joey, Karel en Ron) doet het goed in de 4e klasse. In poule D voeren ze de ranglijst aan, waarbij wel aangetekend moet worden dat ze een al wedstrijd meer gespeeld hebben. De strijd om het kampioenschap zal met name gevoerd gaan worden met TIOS '51 7.

In de vijfde klasse zijn we sterk bezet met drie teams. DM6 (Fred, Gerard, Jack en Ruud) heeft de koppositie in poule D stevig in handen. Met 7 punten voorsprong op de nummer twee gloort het kampioenschap al een beetje aan de horizon, maar "Parijs is nog ver".  DM7 (Marcel, Marinko en William) heeft het een stuk moeilijker en bezet met een al vooruit gespeelde wedstrijd de 5e plaats in poule C. DM8 (Bogdan, Ramiro, René, Sylvia en William) doet het in poule E bepaald niet onverdienstelijk. Ze staan op de derde plaats met nog een wedstrijd in te halen. De achterstand op de koploper is aanzienlijk, maar om plaats 2 wordt nog volop meegestreden. Om te beginnen aanstaande dinsdag de inhaalwedstrijd tegen Batswingers. Succes alvast!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten