zondag 4 februari 2018

Sterk bezet 45e toernooi van TTV Die Meede opnieuw een succes!

Na enkele maanden van voorbereiding, werd op zondag 28 januari 2018 om stipt 9u00 het startsein gegeven voor de 45e editie van het tafeltennistoernooi van TTV Die Meede. De avond van te voren werden de 27 speeltafels al door enkele vrijwilligers van de club, opgesteld in de grote speelzaal van Sporthal de Amerhal in Made.


Liefst 136 deelnemers hadden zich zondagochtend vanuit alle hoeken van het land (en vanuit België) begeven naar de Amerhal in Made. Er  werd strijd geleverd in 5 seniorenklassen en 2 jeugdklassen en naast het enkelspel werd er ook dubbelspel gespeeld. Kortom, volop gelegenheid voor de deelnemers om een balletje te slaan. Er werden in totaal 413 wedstrijden gespeeld. Net als vorig jaar werd Toernooiplanner/toernooi.nl gebruikt voor het verwerken en publiceren van de uitslagen. Zo was het toernooi behalve op de bekende papieren scoreborden, ook digitaal te volgen voor deelnemers, maar ook voor spelers die dit jaar (nog) afwezig waren.

In de 2e jeugdklasse leverde de nieuwe Die Meede aanwinst Quinlan Buijs een prachtige prestatie door al zijn enkelpartijen glansrijk te winnen. In de spannende finale werd de als eerste geplaatste Michael Palinckx van TCO’78 (Ossendrecht) met 3-1 teruggewezen.

In het dubbelspel evenaarde Quinlan samen met Kai de Nauw (Tanaka) deze knappe presatie. Kai en Quinlan bleven in het dubbelspel ongeslagen en wonnen de finale met 3-1 van Robin Honcoop en Remco Prinsen van Batswingers.
In de hoogste jeugdklasse (J1) wist titelverdediger Djonah Ammersdorffer van Die Meede zijn favorietenrol waar te maken. In de halve finale wees hij Matthieu Gallery Des Granges (Tanaka) terug en in de finale was Djonah met 3-0 te sterk voor Lars Strik van Taverbo (Boxtel). Djonar Ammersdorffer mag zich daarmee nog een jaar lang jeugdkampioen van het Die Meede toernooi noemen.

Bij het dubbelspel in de hoogste jeugdklasse waren Djonah Ammersdorffer (Die Meede) en Matthieu Gallery Des Granges (Tanaka) net als vorig jaar oppermachtig. Ze verloren geen enkele game. De 2e plaats was voor Lars Strik en Nienke Strik (Taverbo).

Bij senioren 5 ging de finale tussen Kevin Voermans (Hirundo) en “veteraan” Toon van Dongen. Toon heeft enkele jaren geleden zijn batje aan de wilgen gehangen, maar kon de verleiding niet weerstaan om zich op te geven voor het Die Meede toernooi. Speciaal voor dit optreden werd TTV Toontje opgericht en het enige minpuntje was het ontbreken van zijn “trouwe fan” Tineke. Beide finalisten hadden een pittige halve finale achter zich en in de finale bleek Kevin met 3-1 iets te sterk voor Toon.

Senioren 4 werd overheerst door TCO’78 met 3 halve finalisten. Ramiro Lips van Die Meede was de vierde halve finalist en was dus de enige die nog roet in het Ossendrechtse feestje kon gooien. Ramiro verloor echter in de halve finale van Judith Rutte, die op haar beurt in de finale verloor van de als eerste geplaatste en uiteindelijke winnaar Mark Palinckx . Het dubbelspel van senioren 4 werd een prachtige overwinning voor Sylvia van Thoor en René van Nispen van Die Meede. In de finale wezen zij Kevin en Glenn Voermans (Hirundo) met 3-1 terug.


Winnaar van Senioren 3 werd Ahmed Almasalma van Smash Geertruidenberg, die in de finale Tim Slagboom (Belcrum Breda) met 3-1 versloeg. Tim kende een goede dag, want hij wist samen met Davey Nuijten het dubbelspel in senioren 3 te winnen. In de finale werd het gelegenheidskoppel Dirk Eikemans (Belcrum) en Daniël de Laat (Die Meede) nipt met 3-2 verslagen.

In de op één na hoogste seniorenklasse (senioren 2) had favoriet René Lauwerijssen (The Backhands St. Willebrord) volop problemen om de poule door te komen. Met twee verliespartijen werd hij uiteindelijk op onderlinge games toch n
In de hoogste klasse werd de dubbelspel titel geprolongeerd door Monique Posthuma (Red Star ’58, Goirle) en Richard verstijlen (The Backhands, St. Willebrord). Voor Monique inmiddels de derde dubbelspeltitel op rij in de hoogste klasse van het Die Meede toernooi. Dit jaar werd de finale door Monique en Richard redelijk eenvoudig gewonnen van Kelly van Zon en Peter Kooremans (Belcrum).
og tweede in de poule en ging daarmee door. In de kwart- en halve finale kende René vervolgens geen problemen, waarna in de finale de verrassend sterk spelende Robin Smits (Valkenswaard) wachtte. Robin nam brutaal een 2-1 voorsprong in games, echter de ervaren en uiterst geslepen René keerde de partij en won de senioren 2 klasse. Het dubbelspel in deze klasse werd een prooi voor “noppenkoppel” Mathieu Verdeyen en Robert Huijbregts van Belcrum. Zij versloegen in de finale Leon van Biezen en Samir Amrani Nejjar van Smash Geertruidenberg.
 
In de hoogste klasse enkelspel streden 25 spelers om de 45e Die Meede titel. De bezetting was dit jaar wederom zeer sterk, het was alleen jammer dat titelverdediger Johan van de Nieuwenhuizen wegens andere verplichtingen niet kon deelnemen. Hiermee werd Richard Verstijlen van The Backhands topfavoriet voor de titel. Vorig jaar liet hij zich in de poulefase nog verrassen, dit jaar was Richard van begin af aan scherp. De vier halve finalisten waren Tristan Benschop (Die Meede), Gert Gosselink (Hotak, Hoogerheide), Wilfred Braspenning (The Backhands) en dus Richard Verstijlen.

De eerste halve finale ging tussen de sterk spelende Tristan en de eveneens sterk spelende Wilfred. Laatstgenoemde schakelde in de kwartfinale verrassend Monique Posthuma uit, echter kwam tegen Tristan net te kort, waarmee Tristan zich de eerste finalist mocht noemen. In de andere halve finale won Richard met 3-0 van Gert, zodat de finale bepaald was: Tristan tegen Richard. En het was juist diezelfde Tristan die Richard vorig jaar verraste in de poule fase, dus Richard was gewaarschuwd en uit op revanche.

In de eerste game kon Tristan nog heel goed weerstand bieden (12-10 voor Richard), echter daarna werd het overwicht van Richard te groot voor Tristan (11-5 en 11-6). Richard Verstijlen werd daarmee de 45e winnaar van het Die Meede toernooi.

De strijd om de verenigingsbeker was ook dit jaar niet zo spannend. Die Meede scoorde 22 punten en won net als vorig jaar met ruime voorsprong deze prijs. Belcrum werd (ook net als vorig jaar) 2e met 14 punten, vlak voor The Backhands (12 punten).

Gedurende de gehele dag was de tombolacommissie, onder leiding van Sylvia van Thoor en Carla van Vugt, actief met het verkopen van lootjes. Er waren weer leuke prijzen te winnen en de opbrengst helpt TTV Die Meede elk jaar weer om een mooi toernooi neer te kunnen zetten.

Mocht je alle uitslagen en winnaars nog na willen lezen, dan kan dat via www.toernooi.nl. Een mooi fotoverslag van het toernooi is hier te vinden.

TTV Die Meede bedankt:
•    Alle deelnemers aan het toernooi
•    De Tombola commissie
•    Anton, Mary en aanwezig barpersoneel
•    TTV De Batswingers en Sport Europe voor het beschikbaar stellen van hun materialen
•    Alle vrijwilligers voor het halen, opzetten en wegbrengen van de wedstrijdtafels, hekjes etc.
•    Onze hoofdsponsor Gebr. Van Dijk
•    Onze toernooisponsor William Schilderwerken

We hopen alle deelnemers volgend jaar weer te mogen verwelkomen op de 46e editie van het Die Meede toernooi!!

1 opmerking: