zondag 8 oktober 2017

UT TWEDDE “ ON THE RUN “

Na 4 weken NTTB competitie, 550 km, 1 toltunnel en een zaterdaguitje verder staan “ de echte mannen ” van Die Meede 2 ( Ut Twedde ) op een zeer verdienstelijke 3e plaats. In het voorjaar nog gepromoveerd naar de 1e klasse weet men zich nu bijna al zeker van lijfsbehoud in deze 1e klasse A.

In de 1 wedstrijd was gelijk sprake van een verre strijd. In Terneuzen moest men aantreden tegen Effect. Effect, ook gepromoveerd naar de 1e klasse, had net voor de start van de competitie afscheid moeten nemen van hun sterkste man vanwege studie. Dat dit Effect had op het team bleek wel na 10 partijen. Die Meede 2 kon de lange terugreis relaxed afleggen met een 9-1 overwinning. Michel en Marcel wonnen er beide 3. Marco verloor er 1 en Marco en Michel pakte gedegen het dubbel. 4e man Nico had onderweg de weg opengebroken zodat de terugreis nog een 20 minuten langer duurde door het Zeeuwse land.

Wedstrijd 2 een thuiswedstrijd tegen Hotak – Hoogerheide. Hotak 2e geworden in de 2e klasse maar toch mee gepromoveerd was dus een te kloppen tegenstander om in de race te blijven voor behoud in de 1e klasse. Na een begin van 2-0 voor naar 2-3 achter kwam de turbine in werking en stoomde DM2 door naar een 7-3 overwinning. Het was deze week Marco die er 3 won en Michel en Marcel lieten er beide 1 liggen. Na 2 weken had DM2 al een aardige voorsprong opgebouwd op de plaatsen 5 en 6 die degradatie betekenen.

Week 3 : Uit : Yerseke : de koploper op dat moment. Goeie tegenstander. 8-2 nederlaag. Het was nu de 4e man Nico die er 1 won net als Michel. Marco niet in zijn goede doen won er geen. Al met al een wedstrijd om snel te vergeten.

 De voorlopig laatste wedstrijd ( volgende wedstrijd pas 27 oktober ) was er 1 op zaterdag, Smash ‘76. Een bezoek aan het altijd pittoreske Zeeuwse St-Annaland. Na wat dijken bereden te hebben kwamen Marco en Marcel vroegtijdig aan bij de Wellevaete.

Tijd voor koffie en even wachten op de 3e man Nico. “ Abraham ” Michel had vandaag andere verplichtingen met vele van zijn leeftijd genoten. Afspraak Oosterhout “ Abrahammendag ”. In een leuke gymzaal met tegelijkertijd senioren wedstrijden en een jeugdwedstrijd werd de strijd aangegaan met de sportieve tegenstanders Remco, Merijn en Harm. Na een 2-0 achterstand ( Marco verloor in 4 sets en Marcel in 5 sets ) was het Nico die in 3 sets snel de stand op 2-1 zette. Het dubbel Marcel / Nico startte zonder enige verwachting aan de dubbel maar al snel bleek dat er veel te halen was. In 3 sets werd het Smash duo van tafel getikt.

Enige tijd later na deze 2-2 stond de stand op 3-2 voor Smash op 't bord. Het was Harm die in een 5 setter Marco versloeg. Hierna was het 4 wedstrijden op rij voor de mannen van Ut Twedde. 2 overwinningen voor Die Meede 2 beide in 5 sets. Nico ( 16-14 ) en Marcel ( 11-9 ). Hierna was het ook Nico die zijn 3e partij van de dag pakte. Tussenstand 5-3. Marco die zijn partij mee pikte door in 4 sets Remco te verslaan bracht Die Meede 2 op 6 punten. In een laatste partij was het Marcel die Merijn feliciteerde en zo eindigde de stand op 6-4 voor Ut Twedde. Al mee al een aantal punten meer als op voorhand op gerekend was en in de tussenstand een fraaie 3e plaats achter de 2 sterkste teams Tanaka en Yerseke. Op de 4e plaats heeft Die Meede 2 nu 5 punten voorsprong. De nummers 5 en 6 volgen al op resp. 13 en 17 punten. 27 oktober volgt een thuiswedstrijd tegen Tanaka dat koploper is met 1 punt voorsprong op Yerseke.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten