zondag 17 september 2017

Jeugdcompetitie weer van start!

Zaterdag 16 september stond voor onze jeugdspelers al enige tijd omcirkeld in hun agenda's: de eerste competitiewedstrijd van de het nieuwe seizoen! Na het prachtige kampioenschap in de 5e klasse afgelopen voorjaar, speelt team 1 (Amber de Been, Bo Rullens, Nooraldeen Hameed) dit jaar een stapje hoger in de 4e klasse van de regio ZuidWest. Team 2 (Yoeri Willemse, Muhamed Hameed, Jasper de Bruyne, Koen Jansen) komt net als vorig seizoen uit in de 5e klasse. Voor beide teams begon de competitie met een uitwedstrijd.

Team DM-J1 ging op de bezoek bij Valkenswaard en trof daar in team 3 een qua rating gelijkwaardige tegenstander. De krachtmeting leverde ook achter de tafel een gelijkwaardige strijd op: met een 5-5 uitslag hielden de teams elkaar in evenwicht. Matchwinner werd uiteindelijk Amber, met drie gewonnen partijen. Ook Nooraldeen wist een overwinning binnen te slepen en daarnaast was het dubbel een prooi voor Die Meede. Al met al een mooie start in de 4e klasse voor DM-J1!

Bo in actie in Valkenswaard.
Voor DM-J2 stond de reis naar Dongen gepland. Ook Koen, Yoeri en Muhamed troffen met team 1 van BSM een tegenstander van gelijkwaardig niveau. Dat bleek ook wel gedurende de ochtend: er werden een aantal écht spannende potten gespeeld. Met name de laatste ronde enkelspelen leverden veel spanning op (twee vijf-gamers en één vier-gamer), waar het dubbeltje telkens net de verkeerde kant op viel voor onze jongens. Ook het dubbel ging met 11-13 in set vier maar nét verloren. Met een 7-3 nederlaag trok DM-J2 uiteindelijk aan het kortste eind, waar ook zomaar en gelijkspel uit de bus had kunnen rollen. Overwinningen waren er voor Yoeri (2x) en Muhamed (1x). De stijgende lijn in het spel toonde dat er duidelijk nog meer in het vat zit voor DM-J2 dit seizoen!

Aanstaande zaterdag 23 september om 10:00 spelen beide teams hun eerste thuiswedstrijd in de Amerhal. Dan zullen onze jongens en meiden - aangemoedigd door het thuispubliek - ongetwijfeld voor de eerste teamoverwinningen gaan strijden!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten