dinsdag 13 juni 2017

Johan Verhoeve ongeslagen naar zijn 14e clubkamptitel

De finalepoules van de clubkampioenschappen werden uiteraard ook dit jaar weer in de Amerhal afgewerkt. Met 44 inschrijvingen werd er reeds in april afgetrapt met de eerste kwalificatiepoules, welke vervolgd werden in mei. Daaropvolgend werden er eind mei door enkele spelers nog barragewedstrijden gespeeld, waarmee de uiteindelijke indeling van de finalepoules voor zaterdag 10 juni bepaald was.

Onze “veteranen” hadden hun onderlinge finalepoule (dubbele competitie) reeds op enkele speelavonden in april en mei gespeeld. Hier kwam Bert Moerenhout als winnaar uit de bus, werd Jan Beljaars 2e en Rien de wijs 3e. Op de 4e plaats eindigde Jan van Gils en 5e werd Rien Schippers.

Vlak voor de finaledag moesten Sylvia van Thoor en Rayner de Raad helaas afmelden wegens blessures, beterschap voor Sylvia en Rayner!! De overige 37 spelers gingen strijden om 5 titels en in alle poules werd het weer een zeer spannende strijd.

In de E-poule werd een 7-kamp gespeeld en de favorieten waren Marcel Houtenbrink en Ramiro Lips. Beide heren bleven tot de laatste wedstrijd ongeslagen en mochten in een onderling duel gaan uitmaken wie er winnaar werd. Het was Ramiro die uiteindelijk met 3-1 aan het langste eind trok en daarmee de E-poule won. Marcel werd dus 2e en de 3e plaats was voor Bogdan Gruchala.

Ook de D-poule was een 7-kamp en hier kende de als eerste geplaatste Joey Heemskerk een matige start. Hij verloor zijn openingspartij verrassend van René van Nispen en ook zijn 3e partij ging verloren. Hiermee schoven Frank van de Heykant en Jack Caron naar boven als medefavorieten. In het onderlinge treffen tussen Frank en Jack ging Jack met de overwinning aan de haal, maar Jack verloor op zijn beurt weer van kansloos van Joey en de jeugdige Mendel van der Vleuten. Zo deed Joey plotseling toch weer mee voor de titel en ontstond er in de slotronde een finale tussen Frank en Joey. De winnaar van dit treffen zou ook de eindoverwinning pakken en het werd een bloedstollende partij. Het was Frank di in de 5e game met 11-8 won en dus 1e werd. Jack werd 2e en uiteindelijk Joey 3e. Fred de Bruyne moest helaas de strijd halverwege staken, vanwege een vervelende blessure. Beterschap Fred!!

Ook de C-poule kende een razend spannend verloop. Niemand bleef ongeslagen in deze poule en uiteindelijk bleek Daniël de sterkste van de dag te zijn. Hij moest alleen in William van Geloof zijn meerdere erkennen, maar de wedstrijden tegen de hoger geplaatste Ron van Dolen en Hans Rovers wist Daniël redelijk eenvoudig te winnen, waardoor hij uiteindelijk met één verliespartij 1e werd. De 2e plaats was voor Hans en Ron werd uiteindelijk 3e. De pas 14-jarige Djonah Ammersdorffer zette een prima resultaat weg met een 5e plaats in de C-poule!

In de B-poule (8-kamp) waren Geert de Jong, Edwin Roovers en Mathieu Verdeyen de 3 topfavorieten. Al snel werd duidelijk dat het niet de dag van Geert ging worden, hij moest duidelijk nog wennen aan zijn nieuwe batje. Daarmee ontstond reeds in de voorlaatste speelronde de finalepartij tussen de tot dan toe ongeslagen Edwin en Mathieu, omdat de overige spelers al minimaal twee verliespartijen hadden geleden. Edwin speelde de hele dag al sterk en was ook voor Mathieu een maatje te groot. Met 3-1 sleepte hij de titel in de B-poule binnen. Mathieu werd 2e en de als achtste geplaatste Wim Sestig verraste menig speler en werd knap 3e.


Ook in de A-poule werd een 8-kamp gespeeld.  Titelverdediger Adri Verhoeve moest de clubkampioenschappen dit jaar helaas aan zich voorbij laten gaan vanwege een vervelende blessure. Op basis van de ELO-rating was Johan Verhoeve dit jaar torenhoog favoriet, echter clubkampioenschappen zijn altijd iets bijzonders, waarbij het onderlinge treffen tussen clubgenoten altijd wel weer verrassingen oplevert. 
De onderlinge wedstrijden tussen de bovenste 4 geplaatste spelers (Johan Verhoeve, Joost Speekenbrink, Peter van der Linden en Marco Stad) stonden voor het eind van de middag gepland, uiteraard gold dat dus ook voor de onderlinge partijen tussen de onderste 4 geplaatsten (Nico de Hoon, Michel van Dordregt, Marcel van Groesen en Sven van Gils). Tijdens het eerste gedeelte van de middag werd het al snel duidelijk dat Nico zich ging mengen tussen de favorieten, door zowel van Peter als van Marco te winnen. Peter kon zich na dit verlies nog prima herstellen, maar Marco moest ook zijn meerdere erkennen in Marcel en Michel, waardoor een topklassering uit het zicht was verdwenen. Hiermee bleven er na 4 speelrondes nog 3 kanshebbers over voor de titel (Johan 4 uit 4, Joost 4 uit 4, Peter 3 uit 4). Nico had theoretisch nog wel kans met 2 uit 4 (en op papier een eenvoudiger programma), maar dan moest alles wel precies goed vallen voor hem (wat overigens gezien het verloop van de afgelopen 2 jaren niet onmogelijk is). 
Vanwege omstandigheden werd de volgorde van wedstrijden iets aangepast en met nog 2 partijen te spelen (Johan tegen Joost en Johan tegen Peter), konden Johan, Joost en Peter nog steeds alle drie kampioen worden. Johan speelde eerste tegen Peter en bij winst van Peter zou hij zich voor de 3e maal in zijn Die Meede carrière clubkampioen mogen noemen. In een hoogstaand en bloedstollend gevecht was het echter Johan die met 12-10 in beslissende 5e game wist te winnen. Daarmee vormde zich een tweede finale, want als Joost van Johan zou winnen dan mocht hij zich voor de 2e maal in zijn Die Meede carrière clubkampioen mogen noemen. Wederom ontstond er een spannende titanenstrijd en met 15-13 en 11-9 won Johan de eerste twee games. Joost kwam daarna niet meer onder de druk vandaan en moest de 3e game met 11-8 laten aan de nieuwe clubkampioen van TTV Die Meede: JOHAN VERHOEVE. Johan bleef ongeslagen en voor hem betekende dit na 7 jaar “wachten” al weer zijn 14e(!) titel. Doordat Nico geen steken meer had laten vallen in de tweede helft van de middag, ging hij met 5 overwinningen en op basis van onderlinge games, uiteindelijk toch wel verrassend met de 2e plaats aan de haal, voor Peter (3e plaats, 5 overwinningen) en Joost (4e plaats, 5 overwinningen).


Alle uitslagen op een rijtje:

A-poule
1e Johan Verhoeve  (7p)
2e Nico de Hoon  (5p)
3e Peter van der Linden  (5p)
4e Joost Speekenbrink  (5p)
5e Michel van Dordregt (2p)
6e Marcel van Groesen  (2p)
7e Marco Stad  (1p)
8e Sven van Gils  (1p)


B-poule
1e Edwin Roovers  (7p)
2e Mathieu Verdeyen  (6p)
3e Wim Sestig  (4p)
4e Wesley van Mook  (4p)
5e Karel Teygeman  (3p)
6e Chris van Mook  (3p)
7e Wim Bloemer  (1p)           
8e Geert de Jong  (0p)


C-poule
1e Daniël de Laat  (5p)
2e Hans Rovers  (4p)
3e Ron van Dolen  (4p)
4e William van Geloof  (3p)
5e Djonah Ammersdorffer  (3p)
6e Kevin Leest  ( 2p)
7e Ruud Verhoeve  (0p)


D-poule
1e Frank van den Heykant  (5p)
2e Jack Caron  (4p)
3e Joey Heemskerk  (3p)
4e Mendel vd Vleuten  (3p)
5e Marinko Lips  (2p)
6e René van Nispen  (2p)
7e Fred de Bruyne  (2p, blessure)


E-poule
1e Ramiro Lips  (6p)
2e Marcel Houtenbrink  (5p)
3e Bogdan Gruchala  (4p)
4e Carla van Vugt  (3p)
5e Yolanda van Geloof  (2p)
6e Esther Rovers  (1p)
7e Peter Blomsteel  (0p)


“Veteranen”
1e Bert Moerenhout  (6p)
2e Jan Beljaars  (5p)
3e Rien de Wijs  (5p)
4e Jan van Gils  (4p)
5e Rien Schippers  (0p)

Na de prijsuitreiking van de clubkamp en de huldiging van de competitie kampioensteams, was er zoals gewoonlijk weer een gezellige BBQ.
Alle deelnemers worden weer bedankt voor hun deelname!!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten