zondag 9 april 2017

Verslag DM2 - LUTO 1

Werd er een week geleden nog een kleine domper verwerkt was het deze week in de sporthal Amerhal weer geheel anders. Een week na de topper in de Arena stond er weer een topper op de Nederlandse sportkalender. Die Meede 2 – LUTO 1.

Alles was aanwezig om er een mooie tafeltennisavond van te maken.
6 topspelers, 1 officiële scheidsrechter ( Michel van Dordregt ), veel publiek ( DM-spelers en c.v. ’t Vat ), geen tegenstander bij ’t derde ( Belcrum - die gingen liever naar NAC ),
een top-coach uit Hooge-Zwaluwe ( Joost van Gaal / Louis Speekenbrink ), een barman
( Anton Segeren ) en wat bier ( Hertog Jan, Dommelsch en Wittekop ) op voorraad.

Die Meede 2, de nummer 1, speelde tegen LUTO 1, de nummer 2. Het gaatje was vorige week door LUTO verkleind naar 2 punten.

De 1e wedstrijd van de avond was gelijk de wedstrijd tussen de 2 hoogst geplaatst spelers. Marco voor Die Meede en Marcel Laurijssen voor LUTO. Na een snelle 1e set bleven beide spelers dicht bij elkaar maar na 4 sets moest Marco zich toch gewonnen geven. Een 1e wedstrijd waar Die Meede 2 al een beetje hun hoop gezet hadden ging in rook op. Vanaf nu stond wel vast dat het een taaie avond zou worden. Nico liet hierna zien dat van achteruit bijna niet te kloppen te zijn. In 3 sets rekende hij af met Martijn van Huijkelom. Marcel trad hierna aan tegen invaller en “oude” bekende Hein Adriaansen. Na 3 nipt gewonnen sets en 1 dik verloren was het Marcel die Ut Twedde op 2-1 zette. Na lang beraad waren het Marco en Nico die het dubbel gingen spelen. In de uitwedstrijd werd nipt met 13-11 verloren in de 5e set. Ook deze keer ging het die kant op. Na 4 wisselende sets was het Die Meede 2 dat in de 5e set op 10-10 een service op de rand tegen kreeg. Het publiek in de kantine stond geboeid te kijken. Op 12-11 voorDM2 was het geluk in het Die Meede voordeel. Een netbal voor Marco en Nico zorgde ervoor dat deze keer de dubbel winst in Made bleef. Dit 13e punt werd in de kantine gevierd met een groot gejuich. ( Gelukkig niet te horen voor de sportieve tegenstander LUTO.)

Hierna traden de Madese mannen in de volgorde Nico, Marco en Marcel aan. Na alle 3 in sets achter gestaan te hebben was het “ The Wizard ” van Hooge-Zwaluwe die iedere keer weer de zaal in trok om zijn verenigings genoten de juiste tips te geven. Tot 3 maal toe kantelde de Die Meede spelers hun wedstrijd en werd er 3 keer op rij in 5 sets gewonnen.
KNVB zoek je nog een wonder trainer, wij kunnen zijn tel.nr. wel doorspelen.
De tussenstand stond intussen zeer onverwachts op 6-1.
In de laatste ronde van 3 wedstrijden waren wederom alle ingrediënten aanwezig om het hiervoor geschrevene te herhalen. Dit resulteerde in overwinningen van Nico en Marcel.
Marco kon in zijn laatste partij Martijn met 3x 9-11 niet pakken.

Nadat de rookwolken waren opgetrokken, de meeste supporters al naar huis, “ the Wizard ” al opgehaald door zijn vrouw en al menig biertje uit de tap gekomen, werd het eindresultaat 8-2 voor Ut Twedde nog eens gezellig nabesproken aan de bar. Volgende week wacht in Hilvarenbeek HITA ’79. De nummer laatst. Van onderschatting is totaal geen sprake want in de thuiswedstrijd werd de tot nu toe enigste nederlaag geleden en wel met 4-6.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten