zondag 16 april 2017

Ut Twedde Kampioen

Na vorige week te hebben uitgehaald tegen Luto staan de mannen van Ut Twedde maar liefst met 8 punten voor op de nummers 2 en 3, Luto en Smash. Deze week dus de mogelijkheid om het kampioenschap al binnen te halen. Dat al eerder in Hilvarenbeek exact een jaar geleden ook het kampioenschap werd binnengehaald geeft natuurlijk nog geen garantie.
De concurrentie kreeg echter zwaardere tegenstanders op papier maar dat zegt niets, want thuis werd nog door Ut Twedde van Hita verloren. Twee doelstellingen dus, een revanche en het kampioenschap vroegtijdig beslechten.
In Dorst bij Marco voor de deur verzameld en in de grote "zwarte schoen" naar Hilvarenbeek.
Voor Ut Twedde speelden Nico, Marcel en Michel. Marco reisde mee voor de dubbel en de coaching. Na enige omzwerving in Hilvarenbeek kwamen we bij de zaal alwaar de air fryer reeds klaar stond.
Dat beloofde weer een gezellige avond te worden. Voor Hita speelden Tim, Toine en Dirk.
Tim beet het spits af tegen Nico. Nico bracht met enig gemak het scorebord op 0-1, het eerste punt was een feit. De tafeltenniswedstrijden daarop volgend brachten de Madenaren aan het twijfelen over beide doelstellingen. Michel kwam 2-0 in games achter tegen een goed spelende Toine die zijn backhand telkens weer in stelling bracht. Michel leek zelfs wat last van de spanning te hebben maar goede tips onderling uitgewisseld en peppende talk keerden het tij. Michel won 3 games op rij en toverde, net als vorige week, een loepzuivere Houdini uit de hoge hoed.
Marcel kwam met 2-1 in games achter tegen Dirk, die een zeer goed seizoen draait. In de vijfde en beslissende game kon Marcel de sterke forehand van Dirk niet omzeilen en de stand werd 1-2.  De dubbel is dit seizoen nog niet het sterkste punt gebleken van Ut Twedde en de mannen zijn nog wat zoekende. Toch wonnen Nico en Marco dit keer, waar vorige keer nog werd verloren tegen Hita. Nico en Marco hadden vijf games en tactisch spel nodig om de stand op 1-3 te zetten. De vijfde wedstrijd had wederom vijf games nodig. En dit maal stond Nico met 2-0 achter tegen Toine. De derde game was een thriller en net op het juiste moment speelde Nico een paar verleidelijke, halfhoge balletjes waar Toine zich in verslikte, 10-12 voor Nico. De twee volgende games gingen met groot gemak naar Nico, stand 1-4. Dit gaf Ut Twedde weer wat lucht en met de wetenschap dat de concurrentie met 3-1 en 4-1 achter stond geloofden de jongens weer in de doelstellingen. Van de volgende 5 wedstrijden moest alleen Nico zijn meerdere erkennen in Dirk. De rest werd relatief eenvoudig door Ut Twedde gewonnen en de air fryer kon worden opgewarmd. Eindstand 2-8, doelstellingen behaald want de concurrentie kwam niet verder dan 3-7 verlies en 5-5 gelijkspel.
Net als vorig jaar is er nog gezellig wat gegeten en gedronken, afgewisseld met een paar Lucky shots basketbal. Mannen van Hita, bedankt voor de onvergetelijke avond, volgende keer spelen we twee keer bij jullie uit...
Op de weg terug werd het volume van Queen flink opgeschroefd en zongen we luidkeels "we are the Champions" en dat hebben we verdiend!
Het worstenbrood verzorgd door van Groesen catering kwam als een geschenk uit de hemel.
Volgende week nog een wedstrijdje afwerken tegen Belcrum en dan de zomer in.
Op naar de 1e klasse waar Ut Twedde uit is op handhaving waar het vorig jaar niet lukte.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten