vrijdag 28 april 2017

Jeugd Die Meede 1 kampioen

De voorjaarscompetitie zit er weer op voor de twee jeugdteams. Zowel het eerste als het tweede jeugdteam van Die Meede kwam uit in de junioren 5 klassen (J5). Ook TIOS Terheijden speelden dit seizoen weer in de Amerhal.

JDM1 met daarin Amber, Bo, en Nooraldeen hebben nu allemaal al een aantal seizoenen gespeeld en dat dit goed te zien was dat mochten we nu toch wel echt zeggen! Vorig seizoen waren de jongens en meisjes van JDM1 wederom op een  2e plaats geëindigd en stiekem was er dit jaar hoop op meer. Het hele seizoen was een spannende strijd met Taverbo. Tot de laatste week was het spannend, daar waar JDM1 zelf de laatste week niet meer hoefden te spelen konden ze het de voorlaatste week zelf al beslissen door minimaal 9 punten te halen. In deze laatste wedstrijd werden het er zelfs 10 waardoor het team zich tot kampioen mag kronen in de J5 klasse. Volgend seizoen gaan de leden van JDM1 een nieuwe uitdaging aan in de J4 klasse!JDM2 met daarin Yoeri, Jasper, Muhamed, Remco en Koen speelden dit seizoen wederom in de junioren 5. Voor Remco en koen was dit het eerste seizoen in de NTTB competitie en zijn beide trots op het resultaat! Dat JDM2 in een zware poule zat was al snel bekend ondanks dat er niet altijd evenveel punten werden gescoord tijdens de wedstrijden bleven de 5 mannen er toch telkens weer voor knokken en hebben dan ook zeker aan hun ervaring gewerkt. Helaas moest JDM2 genoegen nemen met een laatste plaats in de J5 klasse. De leden van JDM2 zijn er op gebrand om elk seizoen meer punten te halen en zullen dan ook waarschijnlijk alle 5 weer doorgaan.

Een uitstapje naar 2 leden die bij Tanaka spelen kunnen we natuurlijk niet laten. Mendel, die vorig seizoen bijna alles won in de J1 klasse mocht het dit seizoen proberen in het eerste jeugdteam van Tanaka dat landelijk B speelt. Dit is natuurlijk een behoorlijke stap omhoog, en dit bleek ook wel tijdens de wedstrijden. Mendel heeft een hoop ervaring op gedaan (door het hele land) en wist uiteindelijk toch nog een potje te winnen. Djonah die dit seizoen wederom bij Tanaka speelt mocht het ook een klasse hoger gaan proberen. En wist hierbij zelfs een knappe 79 procent van zijn wedstrijden te winnen!


Al met al was het een mooi seizoen voor onze jeugdleden. We willen alle begeleiders die een team hebben gecoached van harte bedanken voor hun inzet! Lijkt het jou wat om volgend seizoen te begeleiden? Neem dan contact op met de jeugdbegeleiding.  

2 opmerkingen: