zondag 26 maart 2017

Ut twedde blijft in de race

Vrijdagavond gingen Nico, Marco en Michel op weg naar een volgende uitdaging in Etten. Weliswaar staat dit team onderaan, maar op voorhand wisten wij al dat dit geen makkie ging worden tegen Erik, Femke en Tuan, de thuiswedstrijd werd ook maar met 6-4 gewonnen.

Na een uitstekende voorbereiding en trainingsweek waren de ‘matadors’ uit de May er klaar voor. In een prachtige tafeltennis locatie, waar Tanaka trots op mag zijn, werd gestart door Nico tegen Erik Verhage. Supersterk en zeer geconcentreerd ging Nico van start en won relatief eenvoudig tegen een talentvolle speler. Femke Boot een ander talent speelde een zeer sterke wedstrijd tegen Marco, echter wist Marco op tijd het tij te keren en won in 5 games.

Dan is het de beurt aan Michel. Na een sterke openingsfase knokte Tuan zich terug in de wedstrijd en wint in 5 games. De dubbel is dit seizoen nog niet een doorslaand succes, Marco en Nico winnen goed spelend de 1e twee games, Erik en Femke laten mooie slagen zien en komen terug tot 2-2. In de beslissende set wordt een voorsprong van 10-4 weggeven en het punt gaat naar Tanaka. Wat een tegenvaller 2-2! Gelukkig wint Nico vrij eenvoudig van Femke, daarna verliest Michel van een goed spelende Erik 3-3.

Ut Twedde heeft de punten hard nodig om mee te blijven doen in de kampioensrace, er wordt een tandje bijgezet. Marco krijgt zijn focus weer terug en wint van Tuan. Dan Michel tegen een vandaag goed spelende Femke, na hard werken trekt Michel de partij naar zich toe. Nu Nico tegen Tuan, vorige keer heeft Nico verrassend verloren, maar we kennen Nico, die wil geen 2x tegen iemand verliezen in het seizoen. Hard werkend achter de tafel en na het terughalen van onmogelijk ballen, wint Nico de partij 3-6.

De laatste wedstrijd is een duel tussen Marco en Erik, wat een wedstrijd is dit, wereldballen, schitterende smashes, beide knokkend, na 5 games wint Marco uiteindelijk de wedstrijd met 11-9. Na een paar vreugde kreten van Marco wordt de overwinning om half 1 uur gezamenlijk gevierd.

Ondanks een 7-3 overwinning, respect voor deze tegenstander qua spel. Na een grondige analyse keerden de matadoren weer huiswaarts…….. op weg naar de volgende wedstrijd.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten