zondag 19 maart 2017

10 punten voor Ut Twedde

In de afgelopen twee wedstrijden moesten de 3 M's het doen zonder Nico in de gelederen.
Twee thuiswedstrijden werden afgewerkt met in totaal 10 punten voor de ranglijst waar Ut Twedde de koppositie inneemt met een strak gemiddelde van 6 punten per wedstrijd.
Waar een jaar geleden tegen Hita nog vrij soeverein het kampioenschap werd behaald en gevierd hadden Marcel, Michel en Marco nu meer moeite met de mannen uit Hilvarenbeek.
Sterker nog, Ut Twedde kwam met 1-3 achter. Marco opende met winst en Michel en Marcel verloren allebei hun potje net aan in de vijfde game en daarna ging ook nog de dubbel verloren. Marcel won gelukkig daarna in vijf games van Tjalle Hoogsteen. Marco kon de goed spelende Dirk Kaal niet van zich afschudden waardoor Ut Twedde tegen een 2-4 achterstand aankeek. Michel speelde solide en bracht de stand terug op 3-4 door van Ronald van Beurden te winnen. Dirk was niet te stoppen en bond ook Marcel aan zijn zegekar en bleef daarmee die avond ongeslagen (2-5). Michel verloor onfortuinlijk van Tjalle en Marco haalde het laatste punt binnen, waarmee het eerste verlies deze competitie een feit was (4-6).
Er werd nog gezellig nagebabbeld over de kampioensaspiraties van Hita..... of toch niet...
De volgende vrijdag thuis tegen Belcrum waar Ut Twedde minimaal 5 punten of liefst 6 moest zien te behalen.
De eerste wedstrijd was er een die al vele malen in de historie van Marcel zijn tafeltennis carrière is gespeeld. Hij speelde tegen Martien van Beysterveldt die Marcel dit keer geen kans liet met zeer bekeken en tactisch spel.
De volgende twee matches waren voor Ut Twedde; zowel Marco als Michel wonnen vrij eenvoudig in 3 games. De dubbel is dit jaar nog niet gebleken een vast punt te zijn voor de mannen uit Made.
Wederom ging de dubbel verloren en de stand was inmiddels 2-2. Marco verslikte zich in de degelijk spelende Martien maar na de 2-3 achterstand zette Ut Twedde de eindsprint al in met goed resultaat. Van de 4 volgende wedstrijden werden er 3 in vijf games beslecht in het voordeel van de 3 M's. Een sterk staaltje teamspirit als je het mij vraagt. Tactisch overleg, elkaar oppeppen, gebruik makend van time outs op het juiste moment, niets was teveel.
Marcel won knap van Guus Keursten, Michel won van zijn angstgegner Lauw Kopmels en Marco toverde een Houdini uit de hoed tegen Guus. Stand 5-3. Michel dan tegen Martien. Met 11-9 in de vijfde game was het dus Michel die aan het langste eind trok. Met prima geconcentreerd spel en op de juiste momenten de aanval kiezend bracht Michel de stand op 6-3. Voordat Marcel de laatste wedstrijd kon aanvangen diende Michel zich nog bij de sportcommissarissen te begeven voor de doping controle. Michels eerste hattrick van de competitie was een feit!
In de laatste tweekamp kon Marcel geen vuist meer maken tegen Lauw alhoewel hij in de derde game nog dichtbij winst kwam, 14-16.
De kaarten waren geschud en met de eindstand van 6-4 staat Ut Twedde na de eerste helft 3 punten los van de nummer twee, Smash.
De avond duurde nog even voort onder het genot van een drankje en een gevuld schaaltje met lekkernijen. Op naar de tweede helft!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten