donderdag 29 december 2016

Jeugd heeft goed seizoen gedraaid in de NTTB jeugdcompetitie!


De najaarscompetitie zit er weer op voor de twee jeugdteams. Zowel het eerste als het tweede jeugdteam van Die Meede kwam uit in de junioren 5 klassen (J5). Voor het eerst hadden we dit jaar een derde team in de zaal, we zijn een samenwerking aangegaan met TIOS Terheijden. Ook zij hadden een J5 klasse team. Kortom volle bak!

JDM1 met daarin Tim, Amber, Bo, en Nooraldeen hebben nu allemaal al een aantal seizoenen gespeeld en dat dit goed te zien was dat mochten we nu toch wel echt zeggen! Vorig seizoen waren de jongens en meisjes van JDM1 op een nette 2e plaats geëindigd en stiekem was er dit jaar hoop op meer. Het hele seizoen was een spannende strijd met TIOS ’51. In een onderlinge strijd werden er zelfs meer punten gehaald! Helaas mocht het voor de leden van JDM1 niet baten. Tot de laatste week was het spannend en helaas moesten ze wederom een genoegen nemen met een 2e plaats. Volgend seizoen gaat het team met 3 man verder (Tim die stopt), wij hopen hierbij dat het weer zo spannend wordt als vorig seizoen!

JDM2 met daarin Yoeri, Jasper, Muhamed, Kars en Julian speelden dit seizoen voor het eerst in de junioren 5. Nadat de meeste van het team ervaring op hadden gedaan in de beginnersklasse waren zij klaar voor de volgende uitdaging. In een poule waarin de reisafstanden aanzienlijk waren begonnen de mannen met een uitwedstrijd naar Middelburg. Tijdens deze wedstrijd waarin JDM2 5-5 gelijk speelde waren de verwachtingen voor het seizoen hoog. Tijdens de rest van het seizoen bleek dat het stukje ervaring nog bij de mannen ontbrak, dit gaat volgend seizoen zeker weten een stuk beter! Uiteindelijk moest JDM2 (nipt) genoegen nemen met de laatste plaats. Volgend seizoen sluiten er wederom 2 nieuwelingen aan, Koen en Remco zullen voor het eerst competitie gaan spelen!

Een uitstapje naar 2 leden die bij Tanaka spelen kunnen we natuurlijk niet laten. Mendel, die al een aantal seizoenen bij Tanaka speelt heeft zich meer dan bewezen in de junioren 1 klasse met maar 2 verliespartijen van de 24 (92%) heeft hij een puike prestatie geleverd! Volgend seizoen zal Mendel een (of twee) stapjes hogerop gaan, hij maakt dan deel uit van het eerste jeugdteam van Tanaka dat landelijk B speelt. Djonah die dit seizoen voor het eerst in de clubkleuren van Tanaka speelde mocht zich gaan bewijzen in de J2 klasse. Helaas bleek concurrent TIOS’51 veel te sterk en zat een kampioenschap er niet in. Persoonlijk heeft Djonah zich wel bewezen, met een percentage van 81% staat hij bovenaan in zijn team. 

Al met al was het een mooi seizoen voor onze jeugdleden. We willen alle begeleiders die een team hebben gecoached van harte bedanken voor hun inzet! Lijkt het jou wat om volgend seizoen te begeleiden? Neem dan contact op met de jeugdbegeleiding.  

Geen opmerkingen:

Een reactie posten