zondag 27 november 2016

Najaarscompetitie 2016 - De finales komen er aan!

Na het succesvolle vorige seizoen, met 5 kampioenen en 1 promovendus, was het duidelijk dat Najaar 2016 een zwaar seizoen voor Die Meede zou gaan worden..
En dat was het inderdaad!

Drie teams zijn al zeker van degradatie (DM2, DM3 en DM9)
Een ander team strijdt nog om een promotie degradatie plek te bemachtigen (DM7)
Drie andere teams strijden nog om degradatie te voorkomen (DM1, DM6 en DM8)
Drie teams zijn nog in de race voor het kampioenschap (DM4, DM5 en JDM1)
DM10 en JDM2 staan in de laagste klasse en kunnen dus niet degraderen. Ook promotie kansen zijn er niet meer.

DM1 stond voor de zware opgave als debutant in de Hoofdklasse eindelijk eens een keer op eigen kracht erin te blijven. In de 1e wedstrijd van het nieuwe seizoen sloeg echter het noodlot al toe: Joost speelde de avond nog wel geblesseerd uit, maar moest de 2 daaropvolgende weken verstek laten gaan. In week 4 was Joost weer present, maar toen was het Peter die in de eerste wedstrijd door z'n rug ging. Pas in de 7e competitie ronde stond DM1 weer eens compleet en blessure-vrij achter tafel.
Ondanks de tegenslagen bleef DM1, met name door een sterk seizoen van Johan, meedoen in de strijd om de 4e plek. Met 5 punten voorsprong op TIOS'51 1 gaat DM1 de finale in tegen Never Despair 3. Alleen een complete off-day én een verrassing van TIOS'51 tegen het nog voor het kampioenschap strijdende Hotak'68 1 kan roet in het eten gooien..

Ook voor DM2 en DM3 was lijfsbehoud in de 1e klasse het hoogst haalbare na het kampioenschap in de 2e klasse vorig seizoen. Voor beide teams viel het doek definitief in de 9e speelronde. DM2 kan de 5e plek nog pakken en voor DM3 is de laatste plaats al een feit. Bij DM2 moest Marco na de 3e speelronde zich vanwege een hardnekkige blessure afmelden hetgeen een flinke aderlating voor het team betekende. Ook bij DM3 waren er wat lichamelijke ongemakken dit seizoen.

DM4 degradeerde vorig seizoen uit de 2e klasse en wilde er dolgraag terugkeren. Ook DM4 moest een paar keer invallers regelen. Na de 9e speelronde staat DM4 2 punten achter koploper Vice Versa'51 2. Vanwege het mindere onderlinge resultaat moeten de mannen in de laatste wedstrijd 3 punten meer scoren dan de Oudenboschenaren. Met de nummer 3 Tanaka als tegenstander wordt dit nog een lastige opgave...maar ze zullen er zeker voor gaan! Zou mooi zijn als Paul en Rayner hun ' afscheidstoernee' met een kampioenschap kunnen bekronen.

DM5 draait net als vorig seizoen bovenin mee in de 3e klasse. Theoretisch is er nog een kans op het kampioenschap, maar dan moeten er 6 punten meer gescoord worden dan de nummer 1, TCO'78. Ook al moet DM5 tegen een, op papier, zwakkere tegenstander, de kans dat het degelijke TCO dat laat gebeuren is niet erg groot. Al met al toch een mooi seizoen en wellicht had er meer in gezeten als Robert niet de hele eerste helft geblesseerd was geweest.

DM6 had een hele lastige seizoenstart en lang leek een promotie-degradatie duel onafwendbaar. In de laatste 2 speelweken (8 en 9) werden echter 2 goede resultaten weggezet, waardoor ze plots 1 punt boven concurrent Irene staan. Met een onderling duel als afsluiting kan hier zeker van een finale gesproken worden. De heenwedstrijd eindigde (met William als invaller) in een 5-5 gelijkspel.
Dat zou in Tilburg komende vrijdag voldoende zijn voor direct lijfsbehoud.

DM7 was het 4e team dat vorig seizoen kampioen werd, in dit geval in de 4e klasse. De 2 punten voorsprong op de nr6 BSM mogen in de de slotweek zelfs verspeeld worden in het onderlinge duel. Door een beter onderling resultaat zouden dan de promotie degradatie wedstrijden tot een langer verblijf in de 3e klasse kunnen leiden. Maar ik vermoed dat de mannen het niet zo spannend willen maken en met de smaak van een overwinning aan het toetje willen beginnen!

DM8 was vorige seizoen de 5e kampioen. In de 5e klasse is het voor de heren en dame flink aanpoten. Ze hebben met de 5e plek nog een theoretisch kansje op direct lijfsbehoud, maar gezien het programma is het niet erg waarschijnlijk dat dit gaat lukken. Voorzichtig zal er al wel vooruitgeblikt worden op een promotie-degradatie duel met een nr2 uit de 6e klasse. Toch een heel knap seizoen gedraaid!

Voor DM9 was het vorig seizoen een onverwachte kers op de taart om via de promotie degradatie wedstrijden een plek in de 5e klasse af te dwingen! Dat het een lastig seizoen zou worden was te verwachten en ook uitgekomen. "Stijf onderaan" noemen ze dat. Volgend seizoen weer volle bak er tegenaan in de 6e klasse!

DM10 speelde een degelijk seizoen in de 7e klasse. Bogdan en Ramiro beide rond de 67% en helaas kon Peter nog geen overwinning noteren. Wellicht in de laatste wedstrijd??

De beide jeugdteams komen dit seizoen uit in de 5e klasse.

JDM1 draait een prachtig seizoen en staat 2e op 2 punten achter koploper TIOS'51.
In de 9e speelronde konden ze in Tilburg de 5-3 voorsprong net niet in de zo vurig gewenste overwinning omzetten. Nu moeten er in de slotpartij 2 punten meer gehaald gaan worden.
Ook hier een spannende finale!

Voor JDM2 was het nog even wennen. Er werden nog wel 2 knappe gelijkspelen gespeeld, maar over het algemeen waren de tegenstanders net iets te sterk. Volgend seizoen gaan ze het vast beter doen!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten