zaterdag 26 november 2016

Galavoorstelling voor DM7 in Geertruidenbergs theater

Speelweek 9 van de competitie bracht de mannen DM7 in het Geertruidenbergse theater "De Schattelijn". Met drie staanplaatsen voor (of beter: áchter) tafel 2 op zak, gingen Karel, Maarten en Ruud vol goede moed op weg naar de Bergse Markt.

Waar een regulier doordeweeks optreden verwacht werd, kreeg DM7 een ware galavoorstelling voorgeschoteld. Hoofdrolspelers Leon, John en Wim van theatergezelschap "Smash 2" hadden zich goed voorbereid op hun nieuwe voorstelling, toepasselijk genaamd "De Afslachting". Een tien-acter welke zeker niet slaapverwekkend te noemen was. Alle hoeken van de tafel werden gebruikt en Karel, Maarten en Ruud bleven de hele avond geboeid toekijken.

Af en toe was de voorstelling interactief en werden onze Madese matadoren zelf ook bij het spel betrokken. Ook niet de beroerdste zijnde, deden Karel, Maarten en Ruud dan leuk mee. Maarten en Karel verlengden de 3e en 5e act zelfs met enkele minuten door Wim en John een beetje uit hun spel te halen. De 4e act, waarin Maarten en Ruud nadrukkelijk betrokken werden, werd hierdoor zelfs in vijf delen opgevoerd. Maar ook deze act werd in stijl afgesloten door Leon en Wim. Dat dan weer wel. Na de pauze werd  het Bergse spel wat meer routinematig. Het gezelschap hield zich wat strakker aan de regie en alleen Karel werd (door Wim) nog even in het spel betrokken.

"De Afslachting" -  in natura gesponsord door Slachterij Jos en Roy Havermans.
De toegift bleek echter het hoogtepunt van de avond. Het inmiddels wat apathische Madese publiek werd meegevoerd naar de coulissen (of was t gewoon de bar?) en door het driekoppige Bergse gezelschap getrakteerd op heerlijke gekruide gehaktballen van Slachterij Havermans... Eindelijk ballen waar DM7 wél wat mee kon!!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten