zaterdag 12 november 2016

DM6 maakt er een (huts)potje van tegen Breda

Het was nog niet vergeten. "Het is alsof je tegen een aardappel staat te spelen", had Lucien Tebbe van Breda 1 geroepen na zijn verliespartij in de heenwedstrijd tegen Chris. Lucien beklaagde zich over het feit dat hij zijn opmerking een dag later op de Die Meede website had terug gelezen. "Dat was niet de bedoeling...", mopperde hij, er na een korte stilte glimlachend aan toevoegend, "...maar het is wel een beetje waar, toch?". Zeg nooit iets, wat je niet later op een billboard terug wilt zien met je naam eronder! Dat proberen wij onze kinderen althans in dit social media tijdperk mee te geven. Niet iedereen volgt deze regel en daar maak ik als huisblogger van DM6 graag gebruik van. Afijn, Lucien ging er ook gisteravond weer in 3 games op. Onze aardappel speelde sowieso sterk en won overtuigend zijn drie partijen. Voor Hans.

Wim dansde de horlepiep toen Ron hem bij het ophalen een zak met 10 kilo uien overhandigde. Dat het niet zijn geliefde rode uien waren, maar gele, mocht de pret niet drukken. Hij liep nog met zijn hoofd in de uien, toen hij moest aantreden tegen Kevin Kneepkens, hetgeen hem zeker de winst heeft gekost. Op de heenweg betoogde Wim dat hij de laatste tijd altijd als laatste klaar was. Dat dit niet door de feiten bevestigd werd, was geen probleem. Wim zou als derde starten, zodat hij als eerste klaar zou zijn. Maar doordat Kevin vroeg weg moest en hij alle drie zijn partijen achter elkaar speelde, werd het schema behoorlijk door elkaar gehusseld. Eén keer raden wie er als laatste klaar was... precies! Onze gele ui speelde overigens de rest van de avond sterk en won overtuigend zijn laatste twee partijen. Voor Hans.

Aardappelen... uien... het enige wat nog ontbrak voor een heerlijke hutspot (een gerecht dat wel past bij de vrieskou waar we 's avonds in terecht zouden komen) was een flinke winterpeen; een rol die Ron graag op zich nam, daarbij geholpen door de kleur van het Die Meede shirt. Was Ron in de heenwedstrijd nog de enige die van Resjo Palamar won, gisteravond waren de rollen omgedraaid en was hij de enige die van hem verloor. Daarbij liet hij zeker twee wedstrijdpunten onbenut in een vierde game, die uiteindelijk met 16-14 naar Resjo ging. Onze wortel speelde verder erg sterk en won overtuigend zijn andere partijen. Voor Hans.


Volgens Herman den Blijker was er in het oorspronkelijke hutspotrecept geen plaats voor de op dat moment nog niet bestaande aardappel, maar zat er pastinaak in. Persoonlijk zie ik de hutspot graag met zowel aardappel als pastinaak, maar dat terzijde. Gisteravond was dat helaas niet mogelijk, omdat Hans de verrichtingen van zijn collega´s, zowel gepland als noodgedwongen, slechts via Whatsapp volgde. Onze pastinaak beleefde afgelopen zondag, de dag van het 4e Alwin Lensvelt Memorial, bijzonder angstige momenten. Gelukkig ziet het er momenteel hoopvol uit, al zou de weg naar herstel nog wel eens lang kunnen zijn. Dat zijn teamgenoten gisteravond alles gaven voor de 2-8 overwinning was voor hem. Voor Hans.

Daar Kevin reeds weg was, en Lucien en Resjo na afloop ruzie begonnen te maken, werd snel besloten om het afsluitende biertje maar bij Anton en Tama... eh... Shirley te gaan drinken; een goede beslissing. Proost! Op het leven!

4 opmerkingen:

 1. Bedankt Ron voor het mooie verslag, nu komt het allemaal wel goed

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Graag gedaan, Hans. Als dat nou eens waar was, dat een verslag van mij zo'n invloed zou hebben...

   Verwijderen
 2. Hoi Ron, wat een mooi stukje al weer, en wat lief dat je ook Hans betrekt in dit stukje.
  Lieve groetjes van mijnheer pastinaak en mevrouw klontje roomboter(dat maakt de hutspot lekker smeuïg.

  BeantwoordenVerwijderen