zaterdag 5 november 2016

DM1 onderuit tegen TIOS'51

Door de vanwege blessures verzette wedstrijd tegen Backhands had DM1 wat rust gehad om optimaal aan de 2e seizoenshelft te beginnen. De doelstelling is duidelijk: de 4e plek zou het verblijf in de hoofdklasse moeten gaan verlengen. In de strijd om die 4e plaats is DM1 in een spannende strijd verwikkeld met Backhands 2. Met 1 punt achterstand is elk punt belangrijk.

De heenwedstrijd tegen TIOS'51 werd thuis met 6-4 gewonnen. In Tilburg zou moeten blijken of de rust ons goed gedaan had. Peter, die sinds speelweek 4 met rugklachten kampt opende goed tegen Robin Heijnis en kwam met 2-0 voor. De beoogde tactiek werkte prima: zonder zelf al te veel inspanningen te doen, de bal op tafel houden, liefst met wat snelheid op de backhand van Robin. In de 3e game werd Robin wat behoudender en moest Peter meer het spel gaan maken. Met zijn rugklachten lukte dat helaas onvoldoende en ging de wedstrijd alsnog verloren (1-0).
Johan speelde vervolgens een belabberde pot tegen Ger van Hulten. In de heen wedstrijd wist Johan nog nipt met 12-10 in de 5e te winnen. Geen moment had Johan het gevoel en werd het een kansloze 3-0 nederlaag (2-0). Joost won vervolgens met 3-0 van Mark van de Pol en bracht DM1 weer wat dichterbij (2-1). In het dubbel kwamen Joost en Johan 2-0 achter tegen Ger en Mark. Daarna herpakten de mannen zich en kwamen ze langszij. In de beslissende 5e game ging het lang gelijk op, maar uiteindelijk ging de pot toch verloren (3-1).

Peter wist dat hij tegen Ger niet zijn geliefde spelletje kon spelen vanwege zijn rug. Ger maakte daar slim gebruik van en dat leidde tot een kansloze missie voor Peter. De 4-1 achterstand die op het bord verscheen kwam hard aan. Hier waren we niet voor naar Tilburg gekomen..
Joost speelde vervolgens een knappe pot tegen Robin en won gedecideerd met 3-0. Johan pakte ook Mark met 3-0, al liet hij in de 3e game bij een 9-3 voorsprong glippen. De 4-3 tussenstand was weer wat draaglijker. De hoop was daarna gevestigd op Joost tegen Ger. De 1e game ging echter ruim naar Ger. Joost zette een tandje bij en pakte de 2e game. Ger beet zich echter vast en liet niet meer los (3-1) en zette TIOS'51 op een 5-3 voorsprong. Ook tegen Mark was Peter niet bij machte zijn eigen spel te spelen. Mark was gebrand op een overwinning en Peter vocht meer tegen zichzelf dan tegen zijn tegenstander, waardoor hij elke game nipt aan het kortste eind trok. Johan's opdracht in de laatste pot was duidelijk: 'schade beperken' - winnen dus. Maar met het belabberde balgevoel die avond in het achterhoofd, was dat niet echt vanzelfsprekend. De 1e game verliep niet veel anders dan eerder die avond. Geen moment kon een bal 'op gevoel' geslagen worden, met als gevolg of een direct fout of een slappe bal waar Robin geen moeite mee had. In de 2e game liet Johan eindelijk weer iets zien wat op tafeltennis leek. Het gevoel was beter en daardoor kwam het tactisch concept (druk op de backhand van Robin) beter tot zijn recht. Die lijn werd ook de 3e en 4e game doorgetrokken en daarmee de eindstand op 6-4 gebracht. Na de belabberde start, toch de schade enigszins beperkt.
In de strijd om plaats 4 werden echter geen goede zaken gedaan. Volgende week komt Backhands op bezoek bij TIOS en treedt DM1 tegen Hotak'68 1. Het wordt nog spannend...Geen opmerkingen:

Een reactie posten