zaterdag 1 oktober 2016

“Ut Twedde” sprokkelt enkele puntjes

Na de mooie overwinning van Die Meede 2, vorige week tegen mede degradatiekandidaat Een en Twintig, stond nu de thuiswedstrijd tegen het sterke Taverbo/Sabo 2 uit Boxtel op het programma. Michel kon er helaas niet bij zijn, hij bevond zich in betere oorden, namelijk Brazilië. Naar eigen zeggen voor zakelijke doeleinden, maar zijn teamgenoten hebben daar nog wat twijfels over….


Ook Marco had deze week buitenlandse verplichtingen, echter hij was net op tijd terug uit Denemarken. De vraag was alleen hoe groot de impact van de jetlag zou zijn. Verder speelden Marcel en Adri voor Die Meede 2, terwijl Danny Smits, Erik Mangnus en Jos Heijmans voor Taverbo waren afgereisd naar de Amer Arena.
De openingswedstrijd ging tussen Adri en Erik. Adri wist de eerste game knap binnen te slepen, had kansen in de tweede game, echter daarna werd de forehand druk van Erik toch iets te groot voor Adri en zo won Erik met 3-1. Ook Marcel wist een game af te snoepen in zijn openingspartij tegen Danny, maar delfde uiteindelijk ook met 3-1 het onderspit. Vervolgens speelde “korte nop” Marco  tegen “lange nop” Jos. Het was al vrij snel duidelijk dat Marco niet in hele goede doen was, mogelijk toch last van een Deense jetlag? Wederom een 3-1 nederlaag, dus werd de hoop op het dubbelspel gezet. Adri en Marcel hadden al diverse malen bewezen een geducht dubbelkoppel te zijn, dus het vertrouwen was er. Danny en Erik werden in de eerste game kansloos gelaten met 11-3. In de tweede game werd duidelijk dat de opstelling (wie speelt op wie) een grote invloed had op het score verloop, deze game ging dus met 11-8 naar Taverbo. Vervolgens 11-4 voor Die Meede, 11-8 voor Taverbo, zodat de beslissende vijfde game volgde. Doel was om een kloof te slaan voor de speelhelftwissel, echter dat lukte “niet helemaal” (5-0 achter). Wonder boven wonder kwam “Ut Twedde” toch nog knap terug in de wedstrijd, maar moest het toch Danny en Erik feliciteren met de overwinning (11-9 in de vijfde game). Tussenstand 0-4.

Na het dubbelspel speelde Marcel tegen Erik. Marcel kwam veelal niet onder de druk van Erik vandaan, won nog wel een game, maar verloor uiteindelijk met 3-1. Misschien kon Adri dan het tij keren tegen Jos. Wel, deze partij stond inderdaad in het teken van “het tij keren”. Adri was volledig kansloos in de eerste game (2-11), keerde vervolgens het tij in de tweede en derde game (12-10 en 11-8) en kwam in de vierde game op een 8-1 voorsprong. Geen vuiltje meer aan de lucht, zou je zeggen. Nou….. toch wel. Nu werd het tij weer gekeerd door Jos (al verzuimde Adri zijn eigen spel te blijven spelen) en Jos won met 9-11. Jos zette door in de vijfde game tot 10-5 en het doek leek te zijn gevallen voor Adri. Wonder boven wonder kwam Adri terug tot 10-10 en won op miraculeuze wijze nog met 13-11. Ut Twedde was eindelijk van de hatelijke nul af!
Kon “jetlag” Marco deze positieve trend doorzetten tegen Danny? Helaas niet. Danny wordt er van verdacht duidelijke instructies van het thuisfront mee te hebben gekregen, want tussen het appje “succes, schat” en “gefeliciteerd, schat” zaten welgeteld slechts 12 minuten. Dan moest Marcel het maar doen tegen Jos. Deze partij duurde “iets” langer dan 12 minuten en mag gezien worden als de titanenstrijd van de avond. Met veel geduld en lange rally’s won Marcel na ca. 40 minuten met 11-7 in de vijfde game op een puike manier van Jos. Altijd leuke partijen om te tellen, toch Danny? Met 2-6 was de stand weer iets draaglijker geworden.

Helaas kon Marco zijn negatieve ban niet breken en moest na drie games ook Erik feliciteren met de overwinning. Het slotakkoord ging tussen Adri en Danny. Adri liep veelal achter de feiten aan en werd de eerste 2 games zwaar onder druk gezet door Danny. Een opleving leverde Adri nog wel de derde game op, maar deze inspanning brak hem in de vierde game weer op en Danny won verdiend met 3-1.
Al met al een terechte eindstand van 2-8. Er werd nog even lekker nageborreld met de gezellige en sportieve tegenstanders uit Boxtel en “omstreken”.
 


Over twee weken de (uitgestelde) thuiswedstrijd tegen topfavoriet voor de titel, Red Star ’58 uit Goirle. Wij zijn er weer klaar voor!!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten