zaterdag 8 oktober 2016

DM6 en het voetenwerk van Wim

"Je voetenwerk wordt minder als je ouder wordt", verklaarde de alweer zestig-jarige Wim gisteravond als antwoord op de opmerking van onze trainer dat dat zijn belangrijkste verbeterpunt is. Genoemde trainer was toen overigens al vertrokken, waardoor ons een interessante discussie werd onthouden. Nou is John de Vet natuurlijk niet echt van ons. Hij is van Batswingers. Maar als je hem diep in zijn pretoogjes kijkt, zie je hoe blij hij is dat hij die functie in Made mag vervullen. Want zeg nou eerlijk, wie zou er geen onderdeel willen uitmaken van het Oranje van het Zuiden? Ik hoop dat de club hem al een oranje shirtje kado heeft gegeven!


Overigens deed de trainer het beter dan zijn pupillen. Uit tegen Luto 3 speelde zijn team gelijk en had hij met 2,5 overwinning een belangrijke bijdrage in dat resultaat. De overwinning in het dubbelspel tel ik gemakshalve voor de helft mee (en niet voor een heel zoals Chris graag zou willen), waarmee ik zijn bijdrage geenszins wil bagatelisseren.

Luto, de club die zijn thuisbasis in hartje Tilburg heeft, waardoor parkeren onmogelijk èn betaald is.
Luto, de club waarbij de tegenstanders pas na afloop worden geïnformeerd dat je twee straten verderop eenvoudig èn gratis kan parkeren.
We hadden met parkeren dit keer geluk. Er was nog één plaatsje en de auto voor ons kreeg hem er niet in. Dat had uiteraard niets te maken met het feit dat er een vrouw achter het stuur zat, maar alles met het feit dat haar auto niet over zo'n  piep...... piep..... piep.... piep... piep.. piep piep piep-jes syteem beschikt en de mijne wel.

John's pupillen traden aan tegen Hein Adriaansen, Tom Vissers en Rob van Suijlekom van Luto 2. In de openingspartij tegen Hein viel het kwartje voor Wim net de verkeerde kant op (12-10 in de vijfde), waarna Tom de voorsprong tegen Chris verdubbelde [2-0]. Ron bracht DM6 terug in de wedstrijd. Rob hield namelijk veel meer van noppen dan van bolle spinballen; een door Ron zeer gewaardeerde, maar weinig geziene eigenschap [2-1]. In de dubbel viel het kwartje voor Asterix en Obelix net de goede kant op (11-13 in de vijfde) en met de overwinning van Wim op Tom namen onze helden zelfs brutaal de voorsprong [2-3]. En dat moest gevierd worden [7-3]. 

Overigens laat slechts één van de pupillen zich trainen door John. Ron is er nooit en aan het blok en ram spelletje van Chris valt weinig meer te verbeteren. Alleen aan Wim valt nog wat te schaven; vooral zijn voetenwerk dus. Maar trainen of niet, het biertje smaakte weer prima. "En tegen niet-Madese prijzen...!" werd er door Tom sarcastisch aan toegevoegd.

1 opmerking:

  1. Weer een mooi stukje Ron. Als Wim een cha-cha-cha kan dansen, kan ook zijn voetenwerk beter. Een bal raken of een bal terugslaan met uitschuifarmen is prima, maar om een bal goed te raken moet je er goed voor staan. Dus een hupje maken. Dat ziet er uitsloverig uit, maar als je het oefent, merk je het verschil. O ja, ik heb ooit een May's jubileum shirt gekocht (zwart), en heb ook een oranje vrijwilligers shirt van de NK Para, maar blijf natuurlijk een Batswinger in hart en nieren.

    BeantwoordenVerwijderen