zondag 2 oktober 2016

DM1 loopt tegen kleine nederlaag aan

Na een gelijkspel tegen Backhands en de nipte overwinning op TIOS'51 stond in de 3e speelweek de volgende kraker op het programma: uit naar Hotak'68 uit Hoogerheide.

DM1 trad aan met Nico de Hoon als vervanger van de nog geblesseerde Joost. Bij Hotak waren het Roald Vos, Johan 't Hooft en Peter van Oevelen die dit keer achter tafel verschenen.

In de openingswedstrijd kon Peter niet zijn ritme vinden tegen Roald. Na de eerste 2 games te hebben verloren leek hij de wedstrijd te kunnen kantelen met winst in de 3e game. De 4e game was echter weer voor Roald (1-0). Daarna het gevecht tussen de beide Johannen. In de eerste 2 games had Johan V. het moeilijk, maar wist toch beide games in de verlenging naar zich toe te trekken. De 3e game keek Johan V. al snel tegen een grote achterstand aan die dan ook niet meer werd goedgemaakt. De 4e game ging weer gelijk op en wederom was het Johan V. die het laatste punt maakt en de tussen stand daarmee op 1-1 bracht. Nico had vervolgens weinig in te brengen tegen het aanvallend geweld van Peter van Oevelen (2-1). Wat het dubbel betreft wilden Peter vd L en Johan V het vervelende gevoel van vorige week graag wegspoelen en dat lukte prima. De communicatie was duidelijk verbeterd! Maar er was natuurlijk ook nog een tegenstander. De opstelling bleek (weer eens) cruciaal: Johan t H en Roald wonnen de 1e en 3e game, Peter vd L en Johan V de 2e en 4e. Bij de wissel was het nog 5-4 voor DM1 maar helaas ging deze game nipt verloren (3-1).

Peter vd L opende sterk tegen Johan 't H en pakte de 1e game nipt. Daarna lukte het Peter niet meer om het Johan echt lastig te maken en kwam DM1 op een 4-1 achterstand. De situatie begon zorgelijk te worden.. Nico leek daarna tegen Roald voor een stunt te gaan zorgen. Tot 2x keer toe maakte hij een achterstand goed en in de 5e game leek hij op weg naar de zege. Echter met de finish in zicht stokte het bij Nico en de geslepen Vos wist het tij net op tijd te keren (5-1). Johan V opende goed tegen Peter v O en pakte de 1e game. Peter gooide toen alle remmen los, hetgeen tot spectaculaire rally's leidde en, dat was iets minder, ook tot een 2-1 achterstand voor Johan. In de 4e game probeerde Johan weer wat meer het heft in eigen handen te nemen en dat pakte goed uit. De 5e game was weer 'als vanouds' en werd de stand op 5-2 gezet.

Om nog een gelijkspelletje af te dwingen moesten de laatste 3 potten dus gewonnen worden.
Nico liet Johan 't H ontsnappen in de 1e game, maar pakte keurig de 2e. Hij leek de strategie te hebben gevonden maar op de beslissende momenten was het toch de ervaring van Johan die Nico de das om deed. Met 2 punten verschil werden de 3e en 4e game verloren en was de nederlaag een feit (6-2). Het duel tussen de Peters was er een met veel spin-geweld. Onze Peter zat duidelijk beter in zijn spel dan de eerste 2 wedstrijden en kon ook weer belangrijke winners op de beslissende momenten slaan. De eerste 3 games werden wederom met minimaal verschil gewonnen, waarvan 2 door onze Peter. Daarna was het verzet gebroken en pakte Peter het 3e punt voor DM1 (6-3).
De laatste pot was wederom een thriller. Johan leek na een overtuigende 1e game op weg naar een eenvoudige overwinning, maar Roald dacht daar anders over. De 'oude krijger' zette nog eenmaal aan en en liet met een zeer sterke game Johan volstrekt kansloos. Daarna ging het gelijk op in de 3e (nipt winst Johan) en 4e (nipt winst Roald) game. In de beslissende 5e game kwam Johan sterk uit de startblokken en gaf de voorsprong niet meer uit handen. Johan behield hiermee zijn ongeslagen status (9 uit 9) en pakte een belangrijk 4e punt voor DM1: eindstand 6-4.

Er wordt nog even gezellig na-geborreld door de 'oude krijgers' om vervolgens huiswaarts te keren.
Na 3 weken zijn de verschillen nog minimaal in de Hoofdklasse A. Middelburg leidt met 19 punten, gevolgd door Backhands en Never Despair (16). DM1 staat hier vlak achter (15) op een 4e plek, 2 punten voor Hotak'68 (13) en TIOS'51 sluit de rij (11). Komend weekend staat de thuis wedstrijd tegen koploper Middelburg op het programma. Ondanks de prima inzet van de beide invallers (adri en Nico) hopen we daar weer onze eigen 'oude krijger' en 'menthal coach' Joost aan onze zijde te mogen begroeten!


Geen opmerkingen:

Een reactie posten