maandag 24 oktober 2016

DM1 halverwege de competitie in degradatie zorgen na verlies en gelijkspel

In de 4e en 5e competitie speelweek trad DM1 achtereenvolgens aan tegen de nummer 1 (Middelburg 2) en de nummer 2 Never Despair 3.

In de thuis wedstrijd tegen Middelburg 2 kwamen de Zeeuwen met de oud-eredivisie speler Wim Wegman, invaller Wilmer Jacobs en vaste kracht Alwin van de Kop op bezoek. Na twee weken afwezigheid, was Joost weer van de partij na een blessure.

Johan, tot dan toe nog ongeslagen, ging in de eerste wedstrijd onderuit tegen het jeugdige talent Wilmer. Toen Peter tijdens zijn wedstrijd ook nog eens door z'n rug ging en de overwinning daardoor aan Alwin moest laten en ook Joost weinig verweer had tegen de ervaring van Wim, keken we al snel tegen een 0-3 achterstand aan. Toen ook het dubbel van Johan en Joost niet echt uit de verf kwam, Peter door z'n blessure ook Wilmer niet van het lijf kon houden en ook Johan niet in staat was Wim in de problemen te brengen en daarmee de stand op 0-6 kwam, zag het er plots wel heel somber uit.

Gelukkig kon de weer herstelde Joost de ban breken door Alwin in een degelijke pot te verslaan. Peter moest z'n laatste pot tegen Wim laten schieten om de schade aan zijn rug te beperken.
Het lukte Joost vervolgens niet om Wilmer te ontregelen en ook hij moest de jeugdige invaller feliciteren. Johan maakte in de slotpartij de nederlaag nog enigszins dragelijk door van Alwin te winnen: 2-8

In de laatste wedstrijd van de eerste competitie helft mochten Johan en Peter samen met Peiro (die voor de verhinderde Joost inviel) naar Never Despair in Den Bosch. Never Despair trad aan met Nico van Liempt, Henny Klerkx en Barry Schraven.

Peter, nog steeds last ondervindend van zijn rugblessure, opende met een nette overwinning op Barry. Johan had vervolgens 2 games nodig om enigszins aan de omstandigheden en de daarbijbehorende timing te wennen tegen een makkelijk scorende Nico. Pas in de 3e game kon Johan iets terug doen, maar de 4e ging vervolgens weer nipt verloren. Peiro speelde vervolgens heel behoorlijk tegen Henny, maar moest de tegenstander uiteindelijk toch feliciteren. In het dubbel wisten Johan en Peter de juiste tactiek te hanteren en zette daarmee een 2-2 tussenstand op het bord.

Peter speelde vervolgens de meest spectaculaire pot van de dag tegen Nico van Liempt. Prachtige rally's en mooie punten werden afgewisseld en Peter wist knap een 5e game af te dwingen. Daarin kwam hij helaas net te kort. Peiro had daarna kansjes tegen Barry, maar ook hij trok aan het kortse eind. Johan speelde een degelijke pot tegen Henny en bracht DM1 weer in het spoor van de Bossenaren: 4-3. Peiro kon het Nico vervolgens nog aardig lastig maken, maar had uiteindelijk onvoldoende zicht op de service en moest Nico feliciteren: 5-3.

In de laatste 2 wedstrijden wist DM1 nog knap naast Never Despair te komen door een nette overwinning van Peter op Henny en Johan die Barry kansloos liet: 5-5.

Na de eerste helft staat DM1 op een 5e plaats. Het gevecht om behoud lijkt een duel tussen Backhands en DM1 te gaan worden.

1. Middelburg 2    5-34
2. Never Despair 3 5-28
3. Hotak'68 1      5-27
4. Backhands 2     5-23
5. DM 1            5-22
6. TIOS'51 1       5-16

Johan 15-12 80%
Peter 14- 6 43%
Joost  6- 2 33%
Adri   3- 1 33%
Peiro  3- 0  0%
Nico   3- 0  0%

De eerste helft stond in het teken van de blessures. Hopelijk blijven we hier in de tweede helft van gevrijwaard en kunnen op oorlogssterkte knokken voor lijfsbehoud.
Aanstaande vrijdag staat de belangrijke wedstrijd tegen Backhands op het  programma.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten