zaterdag 24 september 2016

DM6 en Belcrum 9 in balans

Na de kansloze nederlaag in de openingswedstrijd van het seizoen, reisde DM6 gisteravond af naar Breda voor de ontmoeting met Belcrum 9. Het team van Luciën Löwenthal, Niels van Vliet en Dennis van Dun is de afgelopen jaren een bekende tegenstander geworden en de onderlinge verschillen zijn meestal miniem; zo ook gisteren.

Luciën bezorgde Belcrum een 1-0 voorsprong door Wim in vijf games de baas te blijven. Het zou ook het enige moment in de wedstrijd zijn dat onze jongens op achterstand stonden, want met goede overwinningen van Chris en Hans tegen respectievelijk Niels en Dennis was de 1-2 stand weer oranje gekleurd.
Asterix en Obelix werden verrassend in vier games verslagen door Luciën en Dennis - een bijzonder moment. Wim kon aan de bak en wist tegen Niels zijn eerste overwinning van het seizoen te behalen. De stand was weer in Made's voordeel: 2-3.
Hans verloor de enige drie-gamer van de avond van Luciën, waarna Chris Dennis versloeg. De kraker ging tussen Hans en Niels. Na een tam begin, waarin Niels een 2-1 voorsprong nam, ontspon zich een strijd op het scherpst van de snede. Hans trok eerst met 11-13 de stand weer recht en vervolgens met 10-12 aan het langste eind. De stand was 3-5 voor onze helden en ze hadden dus twee kansen om de overwinning mee naar huis te nemen.
Wim wist de eerste kans niet te verzilveren en ging in vier games - met een gemiddelde uitslag van 11,25-10,75...! - ten onder tegen Dennis. Luciën bleef tenslotte ongeslagen door de tot dat moment ook nog ongeslagen Chris in vier games terug te wijzen. Daarmee was de balans in de wedstrijd weer hersteld.

Maar balans of niet, het biertje smaakte weer prima!


Geen opmerkingen:

Een reactie posten