zondag 25 september 2016

DM1 wint van concurrent TIOS'51 - Da's best handig!

Na de 5-5 tegen Backhands 2 vorige week, kwam in de eerste thuiswedstrijd van het seizoen 'oude bekende'  TIOS'51 op bezoek. Willen we ons dit seizoen eindelijk een keer handhaven in de Hoofdklasse, dan lijkt het erop dat we deze Tilburgse ploeg zeker achter ons moeten laten. Gelukkig zijn resultaten in het verleden geen garantie voor de toekomst, want in eerdere confrontaties tegen het vlaggenschip van TIOS'51 trokken we vrijwel altijd aan het kortste eind.

Joost moest vanwege een blessure afhaken (dat was niet handig..) en dus werd Adri Verhoeve opgetrommeld om een poging te wagen Joost waardig te vervangen. Johan opende het bal met gedecideerde overwinning op Mark van der Pol (3-0). Adri wist daarna zijn hoofd koel te houden en bleef 'het tactisch concept' tegen Robin Heijnis goed toepassen. In een thriller wist hij verrassend de wedstrijd binnen te halen, door in de 5e game met 13-11 te pakken. Dat was een meevaller en da's best handig tegen de concurrent. De 3e partij was wederom een 5-gamer. Peter verloor de eerste en de derde game ruim van Ger van Hulten en zette daar 3x een nipte winst (14-12, 16-14 en 15-13!!) tegenover. Met een 3-0 voorsprong het dubbel in....dat geeft vertrouwen en dat zou wel eens handig kunnen zijn! Helaas! Geen moment kwamen Peter en Johan in de wedstrijd. Continu hadden we het idee dat de verkeerde bal op het verkeerde moment op de verkeerde plaats viel...en dat is zeker niet handig! Ger en Mark wonnen dan ook eenvoudig met 3-0 en zette de stand op 3-1.

Invaller Adri werd op voorhand de meeste kans toegedicht tegen Mark. Helaas kon Adri de mooie start geen vervolg geen en moest hij Mark na 4 games feliciteren. Om te voorkomen dat TIOS'51 langzij zou komen, moest Johan van Ger zien te winnen. Aangezien Johan nog nooit van Ger gewonnen had, kon de kat niet beloven dat ie in het bakkie zou belanden. Het werd wederom een thriller van 5 games waarbij de laatste 3 games met 2 punten verschil werden beslist. Net als die kat, maakte Ger nog wel eens rare sprongen als ie in het nauw zit, maar deze keer belandde hij toch wel in het bakkie en kon Johan eindelijk een keer de felicitaties van Ger in ontvangst nemen en daarmee de stand op 4-2 bracht. Peter speelde tegen Robin een gevecht met 2 gezichten: 2 sterke games van Peter werden voorafgegaan, onderbroken en afgesloten met 3 mindere games, waardoor Robin dus als overwinnaar van tafel ging en TIOS'51 weer wat dichterbij bracht: 4-3

Zich aanpassen aan de tegenstander is niet Adri's favoriete motto. En tegen Ger is dat niet handig. Ger had dan ook geen enkele moeite Adri aan de kant te schuiven en daarmee voor het eerst sinds de 0-0 TIOS weer naast DM1 te zetten. Peter begon voortvarend tegen Mark. Pakte de 1e game nipt, de tweede eenvoudig. Mark gaf echter niet op en wist met goed spel en het nodige geluk de 3e en 4e game tegen de verhoudingen in toch binnen te slepen. Hoewel Peter zichtbaar gefrustreerd was door het ontbreken van het geluk aan zijn kant, bleef hij toch zijn spelletje goed spelen en dat werd dan ook beloond met de overwinning in de 5e game. Het was aan Johan om nu de winst binnen te halen. Met de vorige (en enige) ontmoeting in het achterhoofd (hij verloor vrij kansloos door keer op keer de forehand van Robin op te blijven zoeken) en vol vertrouwen (da's altijd handig!) liet Johan er een twijfel over bestaan wie er dit keer de baas was: met een overtuigende 3-0 overwinning werd de eindstand op 6-4 bepaald en was de 1e overwinning in de hoofdklasse een feit!

Er werd nog een gezellig na-geborreld en de stemming zat er prima: het was weer een top avondje!
Na twee weken staan we nog keurig in de middenmoot en die plaats bevalt ons prima.
We kijken al weer uit naar de volgende wedstrijd: uit naar Hoogerheide, tegen Hotak'68 1Geen opmerkingen:

Een reactie posten