zondag 18 september 2016

DM1 start rentree in Hoofdklasse met een gelijkspel

In seizoen Najaar'15 degradeerde DM1 uit de Hoofdklasse om vervolgens, via een afgetekend kampioenschap in de 1e klasse, een jaar later weer terug te keren. Opnieuw is de missie behoud en opnieuw zal dit geen gemakkelijke opgave zijn.

In de 1e week van de competitie gingen we op bezoek bij mede-promovendus Backhands 2.
Zoals altijd probeer je van te voren je kansen vast te leggen.
- kopman Danny Roks zal lastig te pakken zijn (0-3)
- voor het 14-jarige talentje Vicky Schijven is ons spel wellicht iets te a-typisch (3-3)
Tegen Ronny Oonickx hebben we alledrie al menig keer gespeeld, maar Ronny is de laatste seizoenen goed op dreef en mentaal sterker geworden. Deze 3 potten en het dubbel zouden weleens cruciaal kunnen zijn..

Tot zover de theorie..

In de openingswedstrijd was Joost kansloos tegen kopman Danny Roks. Geen moment kon hij onder de druk van Danny uitkomen en ook diens spel niet ontregelen (0-3). Johan had zijn handen vol aan het jeugdige talent Vicky Schijven. Vicky had een goed seizoen in de 1e klasse achter de rug (63%) en wordt eigenlijk elke wedstrijd sterker. Van onderschatting was geen sprake dus. Johan won de 1e game, maar verloor game 2 en 3. In de 4e game kreeg Vicky nog een matchpoint, maar Johan wist het tij te keren en uiteindelijk de pot moeizaam in 5-en binnen te halen. In de 1e van de 4 vooral als cruciaal ingeschatte potten, startte Peter goed tegen Ronnie en won de eerste game nipt. Peter miste echter net wat wedstrijdritme en daardoor scherpte om de lijn door te trekken en verloor 3 games achtereen met 9-11. In het dubbel was de opstelling doorslaggevend: de 1e game was ruim voor Danny&Vicky, de 2e ruim voor Johan&Joost; de 3e nipt voor Danny&Vicky en de 4e ruim voor Johan&Joost. Die ontwikkeling gaf moed voor de 5e game: bij blijven tot de 5 en toeslaan na het draaien. Danny&Vicky waren het eerst bij de 5 (5-3), maar het lukte net niet dat gaatje te dichten (11-9). Zo stonden we 1-3 achter en waren 2 van de 4 'cruciale' potten reeds verloren...

Joost had afgelopen zaterdag, tijdens het Backhands team-toernooi ook al van Vicky gewonnen en wist dit nu, ondanks wat fysieke problemen, opnieuw te klaren (3-1). Peter liet tegen Danny zien dat de vorm er aan zit te komen en maakte het hem regelmatig lastig. Uiteindelijk won Danny met 3-0 en bracht Backhands op een 4-2 voorsprong. Ook Johan had afgelopen zaterdag al tegen Ronny gespeeld en opnieuw was het een spannende pot. Bij een 1-1 stand ontsnapte Johan in de 3e game om vervolgens in de 4e game het karwei af te maken. Peter zette vervolgens DM1 weer naast Backhands door Vicky met 3-0 te verslaan: 4-4.

Joost had vervolgens te veel last van de fysieke ongemakken om Ronny voldoende onder druk te kunnen zetten. Hierdoor was de angel uit de beoogde tactiek en kon Ronny vrij eenvoudig het 5e punt voor Backhands noteren. Het slotakkoord was voor de beide ongeslagen spelers: Danny tegen Johan.
In een mooie pot wist Johan Danny met veel druk continu in de problemen te brengen en verrassend de 1e game te winnen. In de 2e game kwam Danny met 10-7 voor maar opnieuw kwam Johan langszij en pakte ook de 2e game. In de 3e game wist Johan die flow vast te houden en liep uit naar 10-5. Danny kwam nog terug tot 10-9, maar toen was het Johan die toch als verrassende winnaar de felicitaties in ontvangst mocht nemen. Al met al een terechte uitslag: 5-5

Er werd uiteraard nog een tijdje nageborreld om tegen 2.30h weer huiswaarts te keren.

De kop is eraf! Volgende week thuis tegen TIOS'51 1.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten