zaterdag 25 juni 2016

Adri Verhoeve wederom clubkampioen!

Een week na het prachtige NK paratafeltennis, stond al weer de volgende activiteit voor TTV Die Meede op de agenda. De finales van de clubkampioenschappen werden uiteraard ook dit jaar weer in de Amerhal afgewerkt. Met 44 inschrijvingen werd er reeds in april afgetrapt met de eerste kwalificatiepoules, welke vervolgd werden in mei. Daaropvolgend werden er eind mei door enkele spelers nog barragewedstrijden gespeeld, waarmee de uiteindelijke indeling van de finalepoules voor zaterdag 18 juni bepaald was.

Onze “veteranen” hadden hun onderlinge finalepoule (dubbele competitie) reeds op enkele speelavonden in april en mei gespeeld. Hier kwam Kees van Langerak als winnaar uit de bus, werd Bert Moerenhout 2e en Rien de wijs 3e. Op de 4e plaats eindigde Jan van Gils en 5e werd Rien Schippers.

Vlak voor de finaledag moest Esther Rovers helaas afmelden wegens een blessure, beterschap Esther!! De overige 38 spelers gingen strijden om 5 titels en in enkele poules werd het weer een zeer spannende strijd.


In de E-poule werd een 7-kamp gespeeld en Fred de Bruyne was de torenhoge favoriet in deze poule. En Fred maakte deze favorietenrol meer dan waar, want hij won al zijn wedstrijden zonder ook maar één game in te leveren. Op gepaste afstand werd Ramiro Lips tweede, dankzij zijn overwinning op Bogdan Gruchala (3e), die evenveel verliespartijen had.

Ook in de D-poule stak iemand er met kop en schouders bovenuit, namelijk Kevin Leest. Kevin had vorig jaar de D-poule ook al gewonnen en deze keer verloor hij slechts 2 games! Tweede werd Joey Heemskerk, vlak voor Ruud Verhoeve (3e plaats), op basis van onderling resultaat.

In de C-poule was het razend spannend. Als eerste geplaatst was Patrick van Dongen, echter hij had halverwege de middag reeds twee wedstrijden verloren, dus leek zijn favorietenrol niet waar te gaan maken. Niets was echter minder waar, want voor (de rug van) zijn concurrent “good old” Dion van Langerak bleek de speeldag net iets te lang te zijn. Dion won zijn eerste 5 wedstrijden, echter moest in zijn laatste 2 partijen het onderspit delven tegen Patrick van Dongen en Chris van Mook. Hiermee kwam Patrick alsnog op gelijke hoogte met Dion en werd Patrick de uiteindelijke kampioen in de C-poule op basis van het onderlinge resultaat. Dion werd dus 2e en de 3e plaats was voor Chris van Mook. Wesley van Mook en Daniël de Laat eindigden nog wel op gelijke hoogte met Chris, echter vielen buiten de prijzen op basis van onderling resultaat.

In de B-poule waren René Pronk en Michel van Dordregt de topfavorieten, met Peiro Korse en Geert de Jong als gevaarlijke outsiders. Het was René die als eerste van deze spelers een wedstrijd verloor en wel van Geert. In dezelfde speelronde wist Michel af te rekenen met Peiro, waardoor er in de voorlaatste speelronde al een beslissing kon vallen, als Geert van Michel zou winnen. Bij een 10-7 stand in de beslissende 5e game leek Geert de titel in de B-poule binnen te halen, echter Michel toonde grote veerkracht en boog met 5 punten op rij de achterstand om in een 12-10 overwinning. René won van Peiro, waarmee hij samen met Geert en Michel nog steeds in de race bleef voor de titel. Het slotakkoord ging tussen René en Michel en het was Michel die de titel binnensleepte met een 3-0 overwinning. Michel werd hiermee ongeslagen kampioen in de B-poule, Geert werd 2e en René 3e.

In de A-poule hadden de meesten nog het spannende verloop van vorig jaar op hun netvlies staan, toen Adri Verhoeve met 2 verliespartijen uiteindelijk verrassend de titel won. Met zijn 6e positie op de plaatsingslijst, leek dat dit jaar een haast onmogelijke opdracht. Topfavoriet was Johan Verhoeve die een uitmuntend competitieseizoen kende. Zijn teamgenoten Joost Speekenbrink en Peter van der Linden volgden Johan op gepaste afstand als 2e en 3e op de ranglijst. Nieuwkomers Nico de Hoon en Marco Stad waren respectievelijk 4e en 5e geplaatst en Adri dus 6e. Edwin Roovers (inmiddels voor de 3e keer achtereen in de A-poule) en debutant Sven van Gils maakten het deelnemersveld in de A-poule compleet. Waarschijnlijk door zijn overwinning van vorig jaar, maakte Adri een ontspannen indruk. Mede daardoor verraste in de eerst drie ronden zowel Peter (3-2), Joost (3-0) als Johan (3-0) en manoeuvreerde zich daarmee gelijk in een riante positie. Zijn 4e wedstrijd speelde Adri tegen Nico, waar hij in de voorronde al van had verloren. Ook dit keer was Nico te sterk voor Adri en bracht de spanning weer helemaal terug. Joost bleek niet geheel zijn dag te hebben, liet gaande de middag diverse steekjes vallen en haakte daarmee vroegtijdig af in de strijd om de titel. Sven bracht met een knappe overwinning Adri zijn 2e nederlaag toe en werd uiteindelijk knap 7e. Edwin eindige met de 6e plaats weer een trede hoger dan voorgaande jaren (7e in 2015 en 8e in 2014). Nico moest in de slotwedstrijden zijn meerdere erkennen in Joost en Johan, maar wist wel van Peter te winnen. Hiermee waren er met nog twee wedstrijd te spelen, nog drie kanshebbers over voor de titel. Johan was de enige die het in eigen hand had, Peter en Adri moesten sowieso zelf winnen en waren vervolgens afhankelijk van elkaars resultaat. Adri speelde tegen Marco en Peter tegen Johan. De wedstrijd tussen Adri en Marco was als eerste afgelopen en Adri won deze wedstrijd moeizaam met 3-1. Hiermee bleek dat Marco zijn debuut geen glans had kunnen geven en moest hij uiteindelijk zelfs genoegen nemen met de 8e plaats. Door de overwinning van Adri, wist Peter dat hij geen kampioen meer kon worden. De druk kwam dus halverwege de wedstrijd volledig bij Johan te liggen en hij wist daar niet meer onderuit te komen. Peter won met 3-1, waarmee het scenario in 2016 identiek was aan dat van 2015: Adri werd met 2 verliespartijen clubkampioen in de A-poule. Op gelijke hoogte eindigden Peter en Johan, echter op basis van de onderlinge resultaten werd Peter 2e en Johan 3e.


Alle uitslagen nog eens op een rijtje:

A-poule
1e Adri Verhoeve            5p
2e Peter van der Linden     5p
3e Johan Verhoeve           5p
4e Nico de Hoon             4p
5e Joost Speekenbrink       3p
6e Edwin Roovers            2p
7e Sven van Gils            2p
8e Marco Stad               2p

B-poule
1e Michel van Dordregt      6p
2e Geert de Jong            5p
3e René Pronk               4p
4e Peiro Korse              3p
5e Wim Bloemer              2p
6e Robert Huijbregts        1p
7e Wim Sestig               0p

C-poule
1e Patrick van Dongen       5p
2e Dion van Langerak        5p
3e Christ van Mook          4p
4e Wesley van Mook          4p
5e Daniël de Laat           4p
6e Karel Teygeman           3p
7e Hans Rovers              3p
8e William van Geloof       0p

D-poule
1e Kevin Leest              7p
2e Joey Heemskerk           5p
3e Ruud Verhoeve            5p
4e Ron van Dolen            4p
5e Mendel vd Vleuten        4p
6e Jack Caron               2p
7e Marinko Lips             1p
8e Marcel Houtenbrink       0p

E-poule
1e Fred de Bruyne           6p
2e Ramiro Lips              4p
3e Bogdan Gruchala          4p
4e William de Wijs          3p
5e Yolanda van Geloof       2p
6e Els van Adrichem         2p
7e Peter Blomsteel          0p 
   Esther Rovers            blessure

“Veteranen”
1e Kees van Langerak        7p
2e Bert Moerenhout          5p
3e Rien de Wijs             4p
4e Jan van Gils             4p
5e Rien Schippers           0p

Na de prijsuitreiking van de clubkamp en de huldiging van de competitie kampioensteams, was er zoals gewoonlijk weer een gezellige BBQ.

Alle deelnemers worden weer bedankt voor hun deelname!!

1 opmerking: