zondag 3 april 2016

Zware avond “ Ut Twedde “ tegen de jonge honden uit Tilburg

Het affiche van de week was wel de topper in de 2e klasse D waar de mannen van “Ut Twedde" het op zouden nemen tegen de mannen van Luto uit Tilburg. DM 2 (1e plaats) spelend deze avond met Adri, Marco en Marcel nam het op tegen Luto (2e plaats) spelend met Marco, Martijn en Dennis. Zelfs ’t radio programma "Op weg naar je weekend" van Omroep Drimmelen, maakte er melding van.

Vooraf werden de altijd zeer sportieve tegenstanders uit Tilburg al de jonge honden genoemd. Op basis van leeftijd zouden deze 3 het nooit kunnen winnen van de routiniers van ut Twedde.  Stand 92 – 142 (leeftijdsjaren).
 
Achter tafel moest men de degens nog gaan kruisen, maar de gezelligheid zat er al goed in. In de 1e wedstrijd was het Adri die na een 0-2 achterstand nog terugkeerde in de wedstrijd. Het werd 2-2 maar de Tilburgse Marco was daarna ontketend en trok de 5e game naar zich toe . In de 2e wedstrijd was het Marcel die het tegenovergestelde deed tegen Martijn. Marcel kwam 2-0 voor maar zag Martijn de andere 3 games naar zich toe trekken. In de 3e wedstrijd was Madese Marco die na 1-1 en 2-2 ook aan een 5e game toe was. Ook Marco verloor zijn 5e game en stond DM2 met 0-3 achter. En in het dubbel was het al niet minder en na een enerverende strijd moest Luto wederom gefeliciteerd worden na een 5e game met 12-10 gewonnen te hebben. De 4 eerdere games waren ook allemaal beslist met 2 punten verschil. Stand 0-4. Zou ’t dan toch het leeftijdsverschil zijn dat zijn tol ging eisen? De 5e wedstrijd: inderdaad weer in 5 games. Marcel verloor van Marco. Stand 0-5. Zo was de voorsprong van 4 punten in de competitie helemaal verdwenen na 25 games.

Zou ‘t tij nog keren voor de routiniers DM2? En jawel. Het waren achtereenvolgens Adri die Dennis kraakte ( 3-1 ), Marco die Martijn binnen hengelde (3-1) en Marcel die na 0-2 Dennis inpakte met 3-2. Tussenstand was zo op een dragelijke 3-5 gekomen.

In de voorlaatste partij was Marco vs. Marco. En jawel wederom een 5-gamer, die niet in Mades voordeel werd beslecht. Zo won Luto de 6e 5-gamer van de avond.

Het was Adri die al laat op de avond het Mades blazoen nog iets kon opschonen. Om het geheel in stijl af te sluiten werd er maar een ………… 5-gamer gespeeld. Deze keer trok Adri aan ’t langste eind na een 0-2 achterstand.

De eindstand kwam zo na 48 games (8x een 5 gamer, 2x een 4 gamer op 6-4 voor Luto, dat zo door deze winst 2 punten inliep in de stand op de ranglijst. Na een korte maar zeker gezellige nazit met bier, cola (voor de BOB) en hapjes, trok Luto richting Tilburg. Een enkele speler zelfs zo in de wolken van de cola, dat hij zijn tas liet staan. Nog net op tijd naar buiten rennend, kon een speler van Ut Twedde ze een 2e reis Tilburg – Made besparen.

Volgende week uit naar Tios ‘51  - Tilburg. DM2 gaat dan proberen de 2 punten voorsprong te consolideren of zelfs te vergroten.

1 opmerking: