zaterdag 23 april 2016

"Ut Twedde" Kampioen in "Twedde" klasse D!

Al luid toeterend kwam de Ford het Rijense binnenrijden, waarna het drietal Adri, Marcel en Marco naar de leeuwen van Hilvarenbeek afreisden. Voor "Ut Twedde" zou de klus daar geklaard moeten worden. De opdracht was simpel. Minimaal 8 punten pakken en het kampioenschap zelf beslissen. De Hilvarenbeekse leeuwen waren dit keer vertegenwoordigd door Tjalle Hoogsteen, Ronald van Beurden en Tim Verheggen.

Na de drank koud te hebben gezet, beet Marco het spits af tegen Ronald. Zonder problemen was de 0-1 in 3 games een feit. De door de zon rood gekleurde Tjalle snoepte nog een game af van Marcel en daar bleef het bij. Adri won solide van Tim en ook de dubbel ging naar het tweetal Adri en Marcel. Inmiddels had onze Michel al twee puike partijen foutloos geteld, hulde voor die man! Ut Twedde op de helft van de doelstelling. De drankjes werden in de koelkast nog eens aangevuld.

Punt 5 en 6 werden door Marco en Adri vervolgens vrij gemakkelijk gescoord. De beurt aan Marcel om het voorlaatste punt tegen Tim binnen te halen. Ook Tim snoepte, met zuiver scorende topspin ballen, een game van Marcel af. Daarna zette Marcel een tandje bij en verdreef de leeuw terug zijn kooi in (0-7). Aan Adri de schone taak om het 8e en beslissende punt te scoren. De eerste 2 games had hij het overwicht waarna Tjalle besloot om zich tegoed te doen aan het malse hapje dat Adri heet. Dit lukte slechts 1 game want Adri liet zich niet voor de leeuwen gooien en triomfeerde met 11-13 in de vierde game. Het zo fel begeerde kampioenschap was een feit. Inmiddels had Michel zijn vierde wedstrijd met volle overgave foutloos geteld. Na alle vreugde ging Ut Twedde vrolijk door, al moest Marco nog de eerste game afstaan aan Tim. Na de 0-9 stand maakte Marcel het feest compleet door ook nog van Ronald te winnen. Eindstand 0-10.
Al snel vertrokken de leeuwen met hun kampioenen door de catacombe richting de feestzaal alwaar het feestmaal werd opgediend. De malse hapjes (zonder saus) smaakten heerlijk en onder het genot van een biertje, ontvingen we van de uiterst gezellige en sportieve tegenstanders een kruikske Schrobbelèr 1973. Voor de Westerling onder ons moeilijk uit te spreken, maar zeer goed te drinken. Na de inhoud van het kruikske te hebben gedeeld, werd er nog verder nagekletst over de competitie.

Mannen van Hita, bedankt voor jullie geschenk en gezelligheid. Wij gaan er in het najaar in de eerste klasse weer een feestje van maken.


2 opmerkingen: