zaterdag 23 april 2016

DM7 sprint naar kampioenschap klasse 4D!

Vrijdagavond 21 april moest 't dan gebeuren: DM7 moest in Dongen tegen de girlpower van BSM het kampioenschap binnen gaan slepen. Vooraf was nog niet helemaal duidelijk welke prestatie daarvoor neergezet moest gaan worden, omdat de uitslag van de wedstrijd van concurrent TIOS Terheijden (de avond ervoor gespeeld) nog niet gepubliceerd was.

Rond aanvang van de wedstrijd werd duidelijk dat 4 punten benodigd zouden zijn. Een mooie meevaller dus. Maar goed, we waren er nog niet en achter de tafel moest het nog maar gebeuren. En jaar hoor: het gebeurde ook!

Ruud, Karel en Kevin wilden het niet op de laatste potten aan laten komen en zetten de vorige week ingezette sprint driftig door. Hoewel het gevoel er niet altijd meteen weer was, werden de eerste enkelspelen alle drie netjes binnengehaald. Het altijd al belangrijke dubbel kon nu dus zelfs beslissend worden voor het kampioenschap. Dat lieten Karel en Ruud zich geen twee keer zeggen: in straight sets werd het dubbel tegen Patricia en Wendy binnengesleept. 4-0 voorsprong en DM7 was KAMPIOEN!

In de resterende potten werd nog voor de eer en de percentages gestreden. Dat leverde in totaal twee winstpotten op voor zowel Karel, Kevin als Ruud. Met dubbel erbij dus een nette 3-7 overwinning.

De winst en het kampioenschap werden uiteraard eerst samen met de Dongense Dames in de kantine gevierd, waarna ook de Amerhal nog even aangedaan werd. Al met al werd een mooie voorjaarscompetitie met een prachtig kampioenschap in stijl afgesloten. Op naar volgend seizoen!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten