zaterdag 9 april 2016

DM7 buigt in Terheijdense warmte

Week 8 van de voorjaarscompetitie. Op het programma de topper uit tegen TIOS Terheijden. Te verdedigen: 1 punt voorsprong. Te overwinnen: drie sterke tegenstanders, tropische warmte en zuurstoftekort. DM7 kon hun borst natmaken...

Net als in de thuiswedstrijd was het TIOS die als snelste uit de startblokken kwam. Van de eerste 9 games waren er 8 voor TIOS. DM7 stond toen al met 2-0 in punten achter en Ruud met 2-0 in games. Gelukkig wist Ruud zijn partij tegen Dirk Eikemans op het nippertje te keren en zich als een ware Houdini uit de greep van tegenstander en onkunde te bevrijden. Bij het dubbel lukte Joey en Karel dit helaas net niet. Achterstand 3-1.

Zes games later was het inmiddels 5-1. Joey en Ruud kwamen er niet aan te pas tegen resp. Corné en Bert. Karel wist zich met de moed der wanhoop nog op te peppen tegen Dirk en met veel strijd en een beetje geluk pakte hij in de vierde game de overwinning.  Achterstand 5-2.

De laatste ronde enkelspel was op punten voor DM7. Ruud volgde Karel's voorbeeld en sleepte er een nipte overwinning tegen Corné uit. Joey had z'n avond niet en moest de overwinning aan Dirk laten. Karel tenslotte wist oververhitting in de Terheijdense sauna te voorkomen en pakte tegen Bert zijn tweede overwinning van de avond.

De 6-4 eindstand was voor beide partijen draaglijk. TIOS streefde DM7 voorbij en voert nu de ranglijst aan met één punt voorsprong op DM7. DM7 wist de schade te beperken en heeft nu het voordeel van een beter onderling resultaat (11-9). Het beloven dus nog twee spannende weken strijd om het kampioenschap te worden!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten