zaterdag 16 april 2016

DM6 en het oog van de orkaan

Een orkaan kan enorme verwoestingen aanbrengen. Hij slingert auto's door de lucht alsof het speelgoed is en knakt een huis doormidden als een luciferhoutje. Kun je je voorstellen dat het in het oog van de orkaan bijna windstil is? Volgens Willem Wever zijn er maar twee mensen die het oog van een orkaan hebben gezien en het konden navertellen. Twee Amerikaanse boeren omschreven het oog als een hoge wand van wolken. Daarin bliksemde het steeds en kleine tornado's probeerden zich met een sissend geluid los te rukken. Even was het windstil, je kon zelfs een glimp van de blauwe lucht opvangen, en toen raasde de storm verder. De mannen van DM6 denken te weten hoe deze twee boeren zich gevoeld moeten hebben. Het geweld om hen heen is even onvoorspelbaar als onvoorstelbaar, terwijl de heren zelf zich in het relatief rustige midden bevinden.


Gisteravond verloren Wim, Chris en Ron thuis, in de eigen AmerArenA, met 3-7 van koploper Irene 4. Geen van onze helden slaagde erin om Marco Verhoeven zijn eerste nederlaag van het seizoen toe te brengen, noch waren zij opgewassen tegen het net- en kantgeluk van Jolanda Timmermans. Dit laatste leidde vooral bij Wim tot de nodige frustratie. Alleen Rudi Hendriks werd zonder overwinning terug naar Tilburg gestuurd. Wim won in drieën, Ron in vieren en Chris in vijven, en vooral deze laatste partij was met 8-11, 15-13, 11-13, 13-11 en 11-5 een partij op het scherpst van de snede.

Door deze nederlaag is de kampioenschap doelstelling definitief uit het zicht verdwenen, terwijl alleen een theoretische 10-0 overwinning op de slotdag nog tot een tweede plaats zou leiden. Nee, de ongemeen spannende strijd om het kampioenschap gaat tussen Irene (twee punten voorsprong) en Belcrum (beter onderling resultaat).

Met de drie winstpartijen werd echter wel de alternatieve behoud doelstelling gerealiseerd. Theoretisch zou Groene Ster nog wel langszij kunnen komen, maar dankzij de 9-1 overwinning van vorige week is het onderling resultaat in het voordeel van het team uit Made. Groene Ster zag overigens zijn voorsprong op nummers 5 en 6 slinken tot 1 respectievelijk 3 punten, terwijl ze nog op bezoek moeten bij koploper Irene. Het is dus zeker niet ondenkbaar dat ODT en Tanaka, die elkaar op de slotdag treffen, beiden nog de dans weten te ontspringen.

Het seizoen staat volgende week dus een geweldige apotheose te wachten. Alleen DM6 zal daarin zijn laatste tegenstander (kampioenskandidaat Belcrum) ontspannen tegemoet kunnen treden. Eens kijken of ze de kampioensstrijd nog kunnen beïnvloeden.

P.S. Dit alles was gisteravond nog niet bekend en het biertje, dat overigens weer prima smaakte, werd dus vooral gebruikt om de teleurstelling van de nederlaag mee weg te spoelen. Wat zonde!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten