dinsdag 19 april 2016

DM2 nog steeds in de race voor kampioenschap

De voorlaatste wedstrijd van Die Meede 2 in de voorjaarscompetitie, werd gespeeld in de Amerhal tegen JCV uit Vught. De uitwedstrijd tegen deze tegenstander werd nipt gewonnen met 6-4, dus de mannen van "Ut Twedde" waren vooraf gewaarschuwd. Concurrent Luto moest aantreden tegen hekkensluiter Tios en zou daar waarschijnlijk wel een ruime overwinning weg gaan zetten. Aan DM2 de taak om de schade zoveel mogelijk te beperken om zodanig met een voorsprong aan de laatste speelronde te mogen beginnen.
Voor DM2 speelden Marco, Marcel en Adri en voor JCV traden dezelfde spelers aan als in de heenwedstrijd, zijnde Mitchel van Lieshout, Marco van den Berg en Max Vink. "Madese" Marco beet het spits af tegen Mitchel. In Vught had Marco weinig problemen met Mitchel, maar nu speelde Mitchel een sterke partij en maakte het onze Marco zeer lastig. Uiteindelijk wist Marco alsnog met 11-4 in de 5e game te winnen. Marcel wist tegen de Vughtse Marco de eerste 2 games nipt te winnen, hij verloor de 3e game, maar pakte vervolgens de 4e game en daarmee de partij. Adri mocht zijn eerste partij spelen tegen Max, die in de eerste 2 games het geluk behoorlijk aan zijn zijde had en deze dan ook won. Ook in de 3e game liep Adri achter de feiten aan, maar hij werkte op een 10-8 achterstand twee matchpoints weg en sleepte de 3e game binnen. De 4e game werd zelfs vrij eenvoudig gewonnen, echter in de 5e game ging het weer mis: 11-7 voor Max. Gelukkig werd hierna het dubbelspel door Marco en Adri netjes binnengehengeld en won Marcel vervolgens eenvoudig van Mitchel, die zijn kruit verschoten leek te hebben. Hiermee stond een 4-1 voorsprong op het scorebord, dezelfde stand als bij concurrent Luto. Kortom, nog geen schade opgelopen.
Na de spreekwoordelijke thee won Marco van Max en Adri van Vughtse Marco, waarna Marcel helaas nipt het onderspit moest delven tegen een slim spelende Max. In het slotakkoord won Adri met 3-0 van "kruitloze" Mitchel en "Madese" Marco met 3-1 van Vughtse Marco. Hiermee was een eindstand van 8-2 gerealiseerd. Luto had geen steekjes meer laten vallen na hun theepauze, dus uiteindelijk bleef de schade beperkt tot 1 verliespunt. Met de sportieve tegenstanders uit Vught werd nog gezellig nageborreld in de Amerhal.
Met een voorsprong van 2 punten en onderling een beter resultaat ten opzichte van Luto, is een 8-2 overwinning volgende week in Hilvarenbeek tegen Hita '79 toereikend voor het kampioenschap. Mochten er meer punten verspeeld worden, dan is het hopen voor "Ut Twedde" dat Luto dat ook doet in St. Willebrord tegen The Backhands. Het blijft spannend in de 2e klasse D.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten