zaterdag 9 april 2016

De haantjes van DM6 (of de invloed van vrouwelijk schoon)

Monique, Femke, Ingrid, Joyce... er was gisteravond (relatief) veel vrouwelijk schoon te bewonderen in de Amerhal. Vrouwelijk schoon van allerlei pluimage, al dan niet spelend of enkel toeschouwend en met elke mogelijke verscheidenheid van haarkleur, huidskleur en geaardheid. Deze entourage had een twijfelachtige doch bijzonder positieve invloed op de haantjes van DM6, die zich uit de naad werkten om het beste van zichzelf te laten zien. Niet dat de dames ook maar enige aandacht hadden voor onze zwetende helden van (op zijn minst) middelbare leeftijd.


Gewillig slachtoffer van dit haantjesgedrag was Groene Ster 1. Vaders Bas Bierman en Jan Lips hadden hun zoons thuis gelaten en in plaats daarvan Theo Gunneweg meegenomen om het verschil van drie punten in de stand te overbruggen. Wisten zij veel! Jan nam slechts één game mee terug naar Zevenbergen, terwijl Theo het met twee moest doen. Alleen Bas speelde het maximaal mogelijke aantal games, al moest hij wel wachten tot de allerlaatste partij van de avond voordat hij ook daadwerkelijk een winstpartij kon bijschrijven.

Waar Chris zich wederom presenteerde als een rots (u weet wel, die van de branding) en Ron (deze avond de jongste!) voor het eerst dit seizoen de maximum score behaalde, was het Wim die in deze laatste partij net tekort kwam en ondanks de 9-1 overwinning voor een grafstemming probeerde te zorgen. Gelukkig kon dit snel worden geblust met een biertje, dat overigens prima smaakte; zeker in de wetenschap dat met deze overwinning de veilige marge ten opzichte van de achtervolgers weer is hersteld. Nu maar hopen dat de dames de komende weken weer massaal de weg naar de Amerhal weten te vinden. Voor de zekerheid nog even het adres: Lignestraat 58, 4921 AB te Made. Just saying.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten