zondag 27 maart 2016

Ut Twedde zet zegereeks voort

De Twedde helft is begonnen! Dat we goed zijn in de derde helft dat weten we. Of we net als in de eerste helft met 8-2 zouden gaan winnen van The Backhands moesten we nog zien. Met Michel helaas al enige tijd in de "time out", vertrokken de overige spelers Adri, Marcel en Marco in de zwarte schicht richting St. Willibrord. Voor The Backhands kwamen Gerry, Jordy en Ronald uit. Adri opende de avond tegen Ronald, altijd goed voor een enerverend potje focus tafeltennis.
Adri kwam wat langzaam op gang en had er niet veel vertrouwen in na 2 games verloren te hebben. Op onverklaarbare wijze was Houdini blijkbaar ook in de zwarte schicht gestapt én weer uitgestapt en sprak het vertrouwen in Adri uit. Daarna speelde Adri 3 puike games, goede forehand topspin ballen afgewisseld met zijn meer dan uitstekende backhand topspin. Ronald werd verrassend achtergelaten met zijn eerste nederlaag.
Marcel had een ietwat andere vrijdag dan normaal achter de rug en dat kwam tot uiting in z'n spel. Weliswaar had Jordy 5 games nodig, maar mocht met geduldig, bekeken spelen weer eens een overwinning boeken. Marco was in de eerste game nog niet echt wakker tegen Gerry maar herstelde zich in de daarop volgende 3 games goed en stak de winst in de tas. Stand 1-2.
Na een solide dubbel van Adri en Marco was het Adri die vervolgens in zijn wedstrijd tegen Jordy duidelijk over meer ervaring beschikte en zette de stand op 1-4.  Een volgens Ronald discutabele let bal in de eerste game tegen Marco deed de wedstrijd kantelen. Ronald won weliswaar de eerste game nog, maar al snel werd duidelijk dat Marco Ronald zijn forehand onder controle kreeg en boekte 3 x gamewinst met 5-11. De 2e 5-gamer van Marcel was in aantocht. Lange tijd ging het gelijk op, maar in de 5e game was het Gerry die aan het langste eind trok. Marcel kreeg wel meer gevoel in deze wedstrijd en dat gaf hoop. Stand 2-5. Het thuisfront werd op de hoogte gesteld en het commentaar van onze Michel was om "vooral door te gaan".  Marco boekte vervolgens tegen Jordy een overwinning waarna Adri de inmiddels 2-6 voorsprong verder zou gaan uitbouwen. In een zinderende tafeltenniswedstrijd en na een voorsprong van 0-2 in games was het ook Sinterklaas die blijkbaar was meegereisd met de mannen van Ut Twedde. Verdere uitleg niet noodzakelijk, Gerry kon de felicitaties van onze Adri in ontvangst nemen.
In de laatste wedstrijd van de avond speelde onze Marcel tegen Ronald. Beide stonden nog met lege handen dus zou het een titanenstrijd worden.
1-0, 1-1, 2-1 voor Ronald. Het verbaasde ons niets dat Marcel de 5e game ging spelen want zijn gevoel werd inderdaad steeds beter en hij begon zo goed te retourneren en zelf de juiste ballen aan te vallen, dat Ronald alle trucs en beklaagde net niet netballen uit de kast moest halen om partij te bieden. Gelukkig hield Marcel het hoofd koel en bekroonde zijn 3e 5 gamer met winst!
Met de 3-7 overwinning en met de wetenschap dat naaste concurrent ook met 7-3 won, blijven de Madenaren met 4 punten op de eerste plaats staan. Volgende week wordt de onderlinge wedstrijd tegen Luto gespeeld, thuis in de Amerhal.
Na een drankje er wat napraat met de tegenstander reisde het drietal richting Made om daar de derde helft voort te zetten.

1 opmerking: