zaterdag 26 maart 2016

DM6 en Johan's wijsheden

DM6 leed gisteravond zijn eerste nederlaag van het seizoen, thuis tegen ODT 6. "Ach, de doelstelling was toch om er in te blijven!", hoor ik verschillende clubgenoten zeggen. En ook Johan Verhoeve schrijft in zijn Rondje langs de velden dat dit het uitgangspunt is. Hoezo dat? Hoe kan 'er in blijven' nou een doelstelling zijn? Je speelt iedere wedstrijd om te winnen en als je dat doet, word je kampioen, omdat je meer punten hebt dan de ander! Begrijpt u wel? "Je gaat het pas zien als je het door hebt", zou Johan Cruijff zeggen.


Kijk, of het een realistische doelstelling is, is wat anders, en als je halverwege het seizoen ergens onderaan bungelt, is het misschien een goed idee om hem aan te passen. Maar onze helden staan op een heerlijke derde plaats met slechts vier punten achterstand op koploper Irene. Dus opende Wim de avond tegen Joery Hemelaar met het doel om te winnen, maar hij kwam helaas in vier games net tekort [0-1]. Chris zette vervolgens zijn ongeslagen status tegen ODT voort door Johnny Mijs te verslaan [1-1]. De club uit Roosendaal nam echter opnieuw de leiding, omdat Van Dolen junior - onder het toeziend oog van Van Dolen senior - Arno de Lege slechts twee games bij wist te houden; daarna was hij telkens te laat. "Als je te laat bent, moet je eerder vertrekken", zou Johan Cruijff zeggen [1-2].


De mooiste partij van de avond was voor Asterix en Obelix. In het dubbelgevecht traden zij aan tegen Joery en Arno. Het Roosendaalse duo nam een 0-2 en 6-10 voorsprong zonder dat onze helden er iets tegen in te brengen hadden. "Hun verdediging was net een geitenkaas", zou Johan Cruijff zeggen. Maar een denkbeeldig slokje toverdrank verrichtte wonderen. De vier wedstrijdpunten werden weggewerkt, waarna de partij nog redelijk eenvoudig werd binnengehaald [2-2].


Wat hen in de dubbel wel lukte, lukte hen in hun enkelpartijen niet. Chris ging in drie games ten onder tegen Joery [2-3] en Wim was kansloos tegen Arno [2-4]. Ron vroeg zich na het verlies in zijn eerste game tegen Johnny hardop af waarom hij ook alweer daar in de zaal was. Oh ja, omdat hij het een leuk spelletje vond! Hard werken en simpel spelen, nam hij zichzelf voor. "Simpel spelen is het moeilijkst", zou Johan Cruijff zeggen. Schaapje Wim had er geen fiducie in, maar Rayner verloor het vertrouwen in Ron niet. Dat was trouwens het enige wat hij niet verloor die avond. En terecht zo bleek [3-4].


Chris en Ron maakten het hun respectievelijke tegenstanders Arno en Joery knap lastig, maar maakten zelf net te veel fouten om de overwinning op te kunnen eisen. "Voordat je een fout maakt, maak je hem niet", zou Johan Cruijff zeggen. En daarmee was de eerste nederlaag van het seizoen een feit [3-6]. Gelukkig maakte Wim tot slot nog korte metten met Johnny, zodat de schade beperkt bleef [4-6]. Met het biertje, waarmee deze teleurstellende nederlaag werd weggespoeld, was in ieder geval niks mis. Wel werd de warme, vette hap node gemist!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten