zaterdag 12 maart 2016

DM6 en de ronde van Brabantia

Na een afwezigheid van twee weken wegens vakantie - althans zo noemen mijn kinderen het als ik voor zaken in het buitenland verblijf - overigens dacht ik tot nu toe dat zij bedoelden dat ik dan vakantie zou hebben, maar ik realiseer me nu opeens dat juist zij dat als vakantie zouden kunnen ervaren... - afijn, na een afwezigheid van twee weken is het goed om u weer bij te praten over de belevenissen van de helden van DM6.


Na de goede start in de derde klasse, maakten onze helden de afgelopen weken een reis door het schone Brabantse land. De eerste plaats, die zij aandeden, was Zevenbergen, alwaar zij werden opgewacht door Pieter Lips en vader en zoon Bierman van Groene Ster 1. Over deze wedstrijd wil ik niet meer kwijt dan dat Chris zijn maagdelijkheid verloor, dat ikzelf verliefd werd op een tafel (en dan met name op de puntige randjes en het heerlijke netje) en dat Wim uiteindelijk de 5-5 uit het vuur sleepte. Met dat resultaat nestelde DM6 zich stevig op de derde plaats in de wetenschap dat de twee sterkste tegenstanders nog moesten komen. Zouden onze helden zich ook staande kunnen houden tegen Irene 4 en Belcrum 7? 

Op bezoek in Tilburg ontspon zich een spannend gevecht. Irene kwam met 2-0 voor, maar na de dubbel stond het weer gelijk: 2-2. Irene kwam vervolgens met 4-2 voor, maar wist uiteindelijk pas in de slotpartij het 5e punt binnen te halen: 5-5. Man van de avond aan Madese kant was onze tovenaar, Hans Rovers, die met twee overwinningen een belangrijke bijdrage had in het gelijke spel. Zijn mooiste pot speelde hij tegen Jolanda Timmermans, waarin vier van de vijf games in 11-9 eindigden. Sinds hij heeft besloten om minder te gaan spelen, speelt Hans de sterren van de hemel. Zijn nederlaag in vijf games tegen Arie Janissen betekende pas zijn eerste nederlaag dit seizoen. Wim en Chris moesten genoegen nemen met ieder één overwinning, tegen Maurice Hagen, en de dubbel (uiteraard). Irene's sterspeler Marco Verhoeven deed niet mee; vermoedelijk uit angst voor onze onoverwinnelijke helden.

De voorlopig laatste halte was gisteravond in Breda. Ook dit keer kwamen Asterix, Obelix en Panoramix met 4-2 achter en ook dit keer konden ze dat om buigen tot 4-5. Maar dankzij de derde overwinning van de als vanouds sterk spelende Wim stak DM6 dit keer de 4-6 overwinning wel in de tas! Het meest opvallende deze avond was de nederlaag van Asterix en Obelix in het dubbelspel tegen Dennis van Dun en Lucien Löwenthal, waarbij in de vierde game nog meerdere matchpoints konden worden weggewerkt (14-16), maar onze helden in de vijfde game (11-8) toch het hoofd moesten buigen. Datzelfde moest Chris ook in zijn singlepartij tegen Lucien, maar de gemiddelde uitslag van de vijf gespeelde games, 11.2 tegen 10.4, geeft wel aan hoe close het was. Ook Hans speelde vijf games tegen Lucien, maar wist de overwinning net wel over de streep te trekken. Beide heren kwamen overigens te kort tegen Dennis van Dun en wonnen van Raimo Kool. Belcrum's sterspeler Niels van Vliet deed niet mee; vermoedelijk uit angst voor onze onoverwinnelijke helden.

Met drie overwinningen en twee gelijke spelen staat DM6 er dus goed op! Halverwege het seizoen gaat Irene aan de leiding met 34 punten, gevolgd door Belcrum met 32 punten en DM6 met 30 punten. De overige drie teams volgen met 18 punten op gepaste afstand. Geen twijfel dat deze resultaten op even gepaste wijze werden gevierd...!

2 opmerkingen:

  1. Ron bedankt weer voor het verslag, ook met terugwerkende kracht.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ron bedankt weer voor het verslag, ook met terugwerkende kracht.

    BeantwoordenVerwijderen