maandag 28 maart 2016

DM1 stapje dichter bij titel en promotie naar de hoofdklasse

In de 1e wedstrijd van de 2e helft trad DM1 direct aan tegen de enige overgebleven concurrent voor de titel, Middelburg 3. De Zeeuwen traden aan met Jordin Heijens, Alwin van de Kop en het 17-jarige talent Wilmer Jacobs.

Johan startte moeizaam tegen Wilmer en verloor de 1e game. Hij zette orde op zaken door met grote overmacht de 2e en 3e game naar zich toe te trekken. De 4e game werd nog even spannend, maar ook daar trok Johan aan het langste eind. Peter speelde vervolgens een wisselvallige pot tegen Alwin en leek in de 5e game toch de overwinning te pakken. De 5-1 voorsprong ging echter verloren en bij een stand van 9-7 pakte 4x achtereen een risicovolle aanval van Alwin goed uit, zodat Peter gefrustreerd Alwin moest feliciteren. Joost was voor de wedstrijd al aan het twijfelen over het materiaal wat hij die avond wilde gaan gebruiken. De keuze (of de twijfel?) pakte tegen Jordin niet goed uit: Joost ging vrij kansloos met 3-0 ten onder, zodat DM1 tegen een 2-1 achterstand aankeek.

In het dubbel werd de stand weer gelijk getrokken: Johan en Joost speelden een degelijke pot, waarbij  Jordin en Alwin geen afdoende antwoord op konden vinden (3-0). De wedstrijd tussen Peter en Wilmer was vervolgens waarschijnlijk een cruciale voor het verdere wedstrijdverloop. Peter ergerde zich zichtbaar aan de standaard kreet van Wilmer na elk punt, ongeacht of het mooi (verdiend) punt was of een fout van de tegenstander. Na een 2-1 achterstand kon Peter zijn frustratie vervolgens wat meer omzetten in de wil om de wedstrijd winnend af te sluiten. Met 2x 11-9 pakte hij de belangrijke winst en zette DM1 op een 3-1 voorsprong. Johan hield tegen Jordin de druk continu op de ketel en pakte dan ook eenvoudig de eerste 2 games. De 3e game werd nog spannend met enkele mooie rally's. Johan liet het echter niet tot een 4e game komen en pakte de 3e game met 12-10. De materiaalkeuze tegen Alwin pakte voor Joost dit keer wat beter uit. Hoewel hij nog erg zoekende was, kon Alwin hem niet aan het wankelen brengen. Met een 3-0 overwinning bracht Joost de voorsprong naar 5-2.

De overwinning tegen Wilmer had Peter duidelijk goed gedaan. Geconcentreerd bleef hij het tactisch plan uitvoeren. Het was nipt, maar na de 14-12 in de 4e game kon hij de felicitaties in ontvangst nemen. Joost had het vervolgens lastig tegen het sterk spelende talent Wilmer. Wilmer pakte de eerste 2 games met minimaal verschil en Joost leek verslagen. Net als Peter stoorde Joost zich aan de Wilmer's gewoonte om elk punt met een kreet te begroeten. In de 3e game begon Joost zijn eigen punten ook luidruchtiger te vieren en na enkele matchpoints te hebben weggewerkt haalde hij die game met 18-16 binnen. Joost vervolgde zijn tactiek in de 4e en 5e game en wist zo de wedstrijd uiteindelijk nipt (met een onvervalste Houdini) binnen te halen:7-2. Johan had duidelijk moeite zijn concentratie te vinden na het verbale geweld van de voorgaande pot. Tegen Alwin kwam hij niet echt lekker in z'n flow, maar wist uiteindelijk toch moeizaam de wedstrijd met 3-1 winnend af te sluiten en de eindstand op 8-2 te zetten.

Daarmee deed DM1 goede zaken in de titelstrijd. Middelburg 3 werd op een achterstand van 14 punten gezet en de hoofdklasse lonkt. Ook puntensponsor TrueLime deed met de 8 punten weer een aardige duit (4,80) in het zakje.

Er werd nog wat na geborreld en gebabbeld voordat de Zeeuwse terugreis werd ingezet. De mannen hadden de volgende dag een vooruit gespeelde wedstrijd tegen Elshout op het programma staan, dus echt veel tijd om van de schrik te bekomen was er niet.

DM1 speelt volgende week de uitwedstrijd tegen hekkensluiter TTCV Herwaarden 4.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten