donderdag 3 maart 2016

DM1 gelijk tegen RedStar'58

Afgelopen vrijdag trokken de mannen van DM1 naar Goirle om de degens te kruisen met RedStar'58 2. Hoewel dit team vorig seizoen nog 2e klasse speelde (en kampioen werd), wordt het toch als één van de concurrenten voor de titel gezien. Niet in de laatste plaats vanwege de aanwezigheid van Monique Posthuma en Jasper Sauer, die in een recent verleden al op een hoger niveau hun kwaliteiten hebben laten zien. Dit keer waren het naast Monique echter Ronald Brekelmans en Peter Beekmans die de Goirlese eer verdedigden.

Johan opende tegen Ronald en hoewel het niet van een leien dakje ging, won Johan toch relatief eenvoudig met 3-0. Vervolgens mocht Joost als eerste proberen Monique weer eens een nederlaag toe te brengen. In een spectaculaire pot kreeg Joost kansen op een 2-1 voorsprong, wist na een verloren 3e game toch nog een beslissende 5e game af te dwingen, maar kwam helaas net te kort. Tijdens een van de verdedigende acties, blesseerde Joost zich ook nog eens aan zijn rug. Onze Peter wist vervolgens hun Peter eenvoudig met 3-0 opzij te zetten en daarmee DM1 op een 2-1 voorsprong zettend. In het daaropvolgend dubbel had het 3-1 moeten worden, maar Johan en Joost sprongen slordig om met de kansen en moesten na een spannende 5-gamer toch Monique en Peter feliciteren.
Vervolgens was het Johan die mocht proberen Monique te laten wankelen. Johan had veel moeite met de sterke service van Monique en kon daardoor de eerste 2 games niet onder de druk uitkomen. In de 3e game probeerde Johan wat meer zelf het initiatief te nemen en, mede door een prachtige bal om de netpost, wist hij de 3e en vervolgens ook de 4e game te pakken. In de 5e game moest Johan toch zijn meerdere erkennen in Monique. Peter speelde vervolgens niet slecht tegen Ronald, maar liet het toch op een 5e game aankomen. Daarin nam Peter een ogenschijnlijk beslissende 9-3 voorsprong, maar om onverklaarbare reden wilde het 10e punt niet vallen. Ronald putte moed uit de reeks en drukte direct door naar 11-9, waarmee DM1 tegen een 4-2 achterstand aankeek. Joost's rug zat inmiddels helemaal vast, maar wist hun Peter toch met 3-0 terug te wijzen. Onze Peter speelde een goede pot tegen Monique maar niet voldoende om haar echt te laten wankelen. Met een 5-3 achterstand begon Johan stroef tegen hun Peter. Na 3 moeizame games kon hij toch de felicitaties in ontvangst nemen.
Aan Joost de taak om tegen Ronald het 5e punt binnen te halen. Na 2 games leek Joost te moeten opgeven, maar besloot toch om door te knokken. In een heroische 5e game wist hij knap de overwinning binnen te halen en daarmee ternauwernood een nederlaag te ontlopen: 5-5.

Met die 5 punten, zorgt DM1 voor inmiddels €12,00 in de clubkas via puntensponsor TrueLime!
Uiteraard werd er nog gezellig na-geborreld. Het zal waarschijnlijk ook wel de alcohol zijn geweest, die tot de overmoedige uitspraak leidde dat we Monique bij ons thuis wel eens op (minimaal) 2 nederlagen zouden trakteren. Feit is dat de voorsprong op Middelburg en Elshout wel is teruggelopen, dus punten zullen er zeker gescoord moeten worden!

As vrijdag komt Belcrum op bezoek.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten