vrijdag 18 maart 2016

De alternatieve ranglijst: stand halvewege de competitie

Ook dit seizoen wordt er weer een alternatieve ranglijst bijgehouden. Hierbij wordt het principe van de nieuwe ELO rating toegepast, waarbij (afhankelijke van de sterkte van de tegenstander) per wedstrijd 63 punten kunnen worden gewonnen of verloren. De exacte details van de werking van de ELO rating kun je ook lezen op de toelichting via deze link.

Opvallend is dat er gemiddeld goed gescoord wordt door de Die Meede spelers. De total score halverwege de competitie is +250, een score van meer dan +6 gemiddeld per actieve competitie speller met rating.

De ranglijst wordt gedomineerd door DM6 en DM9. DM6 is vorig seizoen kampioen geworden in de 4e klasse en presteert verrassend goed in de 3e klasse. Halvewege staan de mannen op een knappe 3e plaats. DM9 wist vorig seizoen in de beslissingswedstrijd net geen promotie naar de 5e klasse af te dwingen, maar lijkt dit jaar goed op weg naar een directe promotie via een kampioenschap!

De leider in het klassement is Wim Sestig met 76 punten. Die positie heeft hij met name te danken aan een knappe invalbeurt bij DM4 in de 2e klasse, waar hij tegen de koploper heel verrassend 2 overwinningen wist te behalen, hetgeen hem maar liefst 72 punten opleverde! Teammaat Hans Rovers had vorig seizoen een wat minder seizoen en begon dus met een wat lagere rating. Hij heeft dit seizoen inmiddels 72 punten bijverdiend en staat daarmee 2e, vlak achter Wim. Op de plaatsen 3, 4 en 5 komt het mannelijk gedeelte van DM9: Gerard (62 punten) staat 3e, Fred en Jack delen de 4e plaats met 55 punten. Amber de Been is het best presterende jeugdlid op een 15e plaats met 21 punten.

De top 10 ziet er als volgt uit:
De complete ranglijst is via deze link te vinden.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten