zondag 28 februari 2016

Week 3: tijd voor punten!

De mannen van Die Meede 5 kregen vorige week een zware klap door de ruime nederlaag bij LUTO. Speelweek 3 stond dus in het teken van herstel en het doel om de aansluiting bij de top weer te vinden.

Door de blessure van Wesley, traden Wim, Robert en Patrick aan tegen een andere tegenstander uit Tilburg: Tios ’51. Robert startte tegen de met anti-topspin spelende Frans (1). Hij wist de eerste game te winnen, maar daarna kregen de toverballen van Frans voldoende grip op het spel en was het snel gedaan. Dit was niet de start waar op werd gehoopt, dus was de boodschap voor Wim en Patrick duidelijk: voor de dubbel zorgen voor een voorsprong.

Patrick speelde tegen Geert niet zijn beste wedstrijd van het seizoen, totdat hij besloot te luisteren naar coach Peiro. Zonder enige behoefte aan coaching zette Wim daarna Frans (2) opzij en bracht de gewenste voorsprong op het scorebord.

De dubbel werd een mooie pot voor de neutrale toeschouwer. Wim en Robert lieten zich tactisch van de sterkste kant zien, wat nodig bleek om er ├╝berhaupt een 5e set uit te slepen. Die laatste set was voor de neutrale toeschouwer interessant, maar slecht voor de hartslag van de teamgenoten. In een bloedstollende tie-break bleken Robert en Wim de koele kikkers (lees; 3 netballen) en wonnen met 17-15.

Patrick wist in zijn enkel tegen Frans (1) geen vuist te maken tegen de toverballen en verloor, waardoor er ook een spannende tussenstand op het bord kwam: 3-2. Hierna was het echter gedaan met de cadeautjes; geen wedstrijd werd meer verloren en de spanning kwam pas weer terug in de laatste wedstrijd. Deze won Robert in de 5e set met het kleinst mogelijke verschil.

Over de eindstand was iedereen tevreden: 8-2. De aansluiting bij de top is weer in zicht en niet onbelangrijk; er is weer € 3,20 verdiend voor de vereniging (bedankt stukadoorsbedrijf Kieboom!).

Dit alles stond echter in schril contrast met de held van de avond: Peter Blomsteel. Hij pakte voor Die Meede 10 zijn eerste overwinning en is op dit moment waarschijnlijk nog aan het nagenieten van deze prestatie!

1 opmerking: