woensdag 3 februari 2016

Ik Hou van Holland - TTV Die Meede quiz was weer een gezellige dolle avond!

Vrijdag 15 januari stond de uitgestelde 4e editie van de TTV Die Meede – Ik Hou van Holland quiz avond op de kalender. De quizmasters Marcel van Groesen en Wesley van Mook hadden weer alles uit de kast getrokken om er weer een gezellige avond van te maken.

De jury was zoals gewoonlijk in handen van Lian van Gils en Wim Sestig. 7 teams ( totaal 41 deelnemers ) gingen de strijd aan om de eer te behalen en uiteraard om het geweldige Ik Hou van Holland prijzenpakket te winnen. De teams die speelden waren : Alle Dertien Fout, Van Alles Wa, Weet ik Veul,, de Toppertjes, the Losers, DM Anderhalf en ‘t Achtste.

Om 20.30 uur begon de quiz met muziek en cabaret vragen. Ook was het item Moeilijke Woorden er weer bij. Alle teams kregen 15 moeilijke woorden die ze dan ook foutloos dienden te noteren op het invulformulier. In iedere ronde was er deze keer ook een algemene vraag waarop de teams de gevraagde antwoorden op een formulier moesten invullen. Tot slot van ronde 1 was er het cm. spel. Hier moesten de teams raden wat het totaal van div. zaken in cm. was. De lengte van een biljartkeu, diameter van een hoepel, omvang van een voetbal waren 3 van de 5 onderdelen. Het was hier team 2 ( Van Alles Wa ) dat het geheel tot op de cm. nauwkeurig raadde.


De 2e ronde. Hierin ook weer een aantal muziekfragmenten, cabaret. Ook stonden er weer diverse stemmen te behoren en moesten de teams raden wat de artiesten naam was van een bekende Nederlander als men de echte naam voorgeschoteld kreeg. Nieuw in deze quiz was de Kaart van Nederland. De teams moesten op een landkaart raden in welk vak de plaatsnamen lagen die opgenoemd werden. 5 plaatsen werden hierna nog met een stip aangeduid en moest men de plaatsnaam raden.

In de 3e ronde kwam ook het reclame raden weer aan bod. 5 reclames kon men horen. Dacht men het antwoord te weten dan diende men te drukken. Gezien het enthousiasme van de vorige quiz was ook het Morphen weer toegevoegd.

Als afsluiting in deze finale ronde waren er de enquête vragen. De teams moesten aan de hand van deze enquêtevragen schatten wat het antwoord was en daarop mochten de andere teams dan hoger of lager op antwoorden. Er werd dan aan het rad van fortuin een draai gegeven en aan de teams met het goede antwoord de punten toegekend. Nadat deze ronde afgelopen was werd er door de jury de stand opgemaakt. Deze werd vervolgens door Marcel bekend gemaakt.

Eindstand :
1.   TEAM 7 :   85 pnt. ‘t ACHTSTE
2.   TEAM 6 :   77 pnt. DM ANDERHALF
3.   TEAM 1 :   72 pnt. DE TOPPERTJES
4.   TEAM 2 :   69 pnt. VAN ALLES WA
5.   TEAM 4 :   65 pnt. ALLE DERTIEN FOUT
6.   TEAM 5 :   53 pnt. WEET IK VEUL
7.   TEAM 3 :   52 pnt. THE LOSERSVia deze weg wil het team van Ik Hou van Holland iedereen bedanken voor zijn geweldig sportieve inzet. Ook willen we graag Anton, Mary, Yoeri en Elise van café-bar AMERHAL bedanken voor de goede zorgen. Tijdens de ronden zorgden ze voor lekkere snoepjes op tafel en in de pauzes voor een blokje kaas, een stukje worst en een warm hapje.

De organisatie gaat zich nu al bezig houden met de 5e editie van deze Ik Hou van Holland – T.T.V. Die Meede quiz. Deze zal worden gehouden in een vrij competitie weekend in de maand november.

Op naar de volgende editie !!!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten