zaterdag 13 februari 2016

DM6: the beat goes on...!

Sonny & Cher. Een boerenschuur in 1967. In een tijd dat beelden nog zwart-wit waren en de special effects zich beperkten tot een close-up van een koeienhoofd. Alles draaide om de muziek, om het ritme.

The beat goes on, the beat goes on
Drums keep pounding a rhythm to the brain
La di da di di, la di da di da

Voelt u het ritme al? Zo niet, klik dan hier!
Nu wel? Mooi. Houd dit ritme vast!

Na de goede seizoensstart van vorige week was het voor DM6 zaak om het ritme vast te houden in de thuiswedstrijd tegen Tanaka 3; het team dat vorig jaar degradeerde naar de vierde klasse, maar ongevraagd toch weer in de derde werd ingedeeld. Dat lukte Wim echter niet, want hij was vergeten dat hij moest spelen. Vergeten! Zelf gaf hij de schuld aan zijn ziekte in de voorafgaande week, maar waarschijnlijk zat hij met zijn hoofd al bij zijn vakantie in de aansluitende week. Maar geen nood aan de man, want Chris - de man van 100 - had zijn schoenen toch al aan.

Hans opende de avond tegen Hans Jansen in wat zijn eerste wedstrijd van het seizoen was en behaalde (naar verluidt dankzij de vierkante ballen) een nette overwinning [1-0]. Ron kwam vervolgens te kort in zijn partij tegen Chien Nguyen en moest toegeven dat een reis van 3.457 kilometer niet de allerbeste voorbereiding was geweest [1-1]. Chris maakte vervolgens korte metten met Lars Jansen, een nieuweling bij de senioren, waarmee hij zijn 100% behield [2-1].

And the beat goes on, the beat goes on...

Bij afwezigheid van Asterix werd gekozen om Obelix te koppelen aan Panoramix. En dat pakte goed uit. De eerste game moesten onze Galliërs nog even aan elkaar wennen, maar daarna werd het punt eenvoudig binnengehaald [3-1]. Ron sloeg tegen Hans de reisstress van zich af. Door de aanwezigheid van Esther raakte hij nog even van slag, maar hij herstelde zich prima [4-1]. Nadat Hans Lars aan de kant geschoven had, haalde Chris de overwinning binnen door Chien - mede door de goede tips van Robert ("Wat ben je nou aan het doen, man? Als ik ze bij jou zo aangeef, dan sla je ze altijd blauw!") - te verslaan, waarmee hij zijn 100% behield [6-1].

Drums keep pounding a rhythm to the brain...

Ron had de eerste game geen enkele moeite met Lars, maar daarna ging het kaarsje uit [6-2]. Chis en Hans brachten de mooie eindstand op het bord door beiden ook hun derde wedstrijd te winnen tegen respectievelijk Hans en Chien, waarmee ze hun 100% behielden [8-2].

La di da di di, la di da di da...

Een terugkeer in de derde klasse met twee goede overwinningen. Waarschijnlijk komen de moeilijkste tegenstanders nog (Irene, Belcrum), maar toch. Hans op 100% met 3 uit 3 en Chris op 100% met 6 uit 6. En Ron? Gelukkig schrijft hij in ieder geval de wedstrijdverslagen nog.

And the beat goes on, on, on, on, on...3 opmerkingen:

  1. Goed bezig mannen. Panoramix en Obelix onverslaanbaar in het spelletje. Asterix aan de toverdrank en schrijver, tekenaar, dj Ron onverslaanbaar in het schrijven van de wedstrijdverslagen! Wat een team!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Sorry dat mijn aanwezigheid je zo van slag heeft gebracht hoor Ron, ben blij dat je je partij alsnog gewonnen hebt.

    BeantwoordenVerwijderen