zaterdag 13 februari 2016

DM2 wint ook 2e wedstrijd

Na de ruime overwinning in de eerste speelweek, mocht Die Meede 2 afreizen naar Tilburg om daar tegen titelkandidaat LUTO 1 aan te treden. LUTO had in de eerste week enigszins verrassend gelijk gespeeld tegen JCV, al moet daarbij vermeld worden dat LUTO toen met 2 invallers speelde. In Tilburg speelden Marco Stad, Michel van Dordregt en Adri Verhoeve namens Die Meede 2. Marcel van Groesen bleef feestend achter in Made, omdat zijn vrouw jarig was; gefeliciteerd!! . Adri was ook uitgenodigd op dat feestje, dus had hij zich daar rond etenstijd gemeld. Dat de afgehaalde friet met snack niet helemaal goed was gevallen bij Adri, werd aan Michel en Marco onderweg wel duidelijk gemaakt. En omdat de navigatie van Michel's tijdelijke directeursauto ook nog eens niet up-to-date bleek te zijn, had Adri vóór het inspelen, het spannendste gedeelte van de avond al achter de rug.
Aan Marco de eer om de topper tegen LUTO te openen en dit mocht hij doen tegen Marcel Laurijsen, de huidige kopman van LUTO. In tegenstelling tot 2 weken geleden, wist Marco deze keer wel het koppie erbij te houden en een lekkere 3-0 overwinning binnen te slepen. Michel mocht Marco aflossen aan tafel en voor LUTO trad Marco van der Weegen aan. Michel was helaas niet opgewassen tegen de snelle forehand spinballen van Marco en verloor in 4 games. Adri was nog niet helemaal fit tijdens zijn openingspartij tegen Dennis van Mier, maar dit was mogelijk wel zijn redding. Noodgedwongen bleef hij rustig achter tafel en liet hij Dennis vele "unforced errors" produceren, terwijl hij zelf geduldig zijn kansjes afwachtte en uiteindelijk met 3-0 won. Het dubbelspel was een debuutoptreden van het duo Michel en Marco en ze mochten spelen tegen het zeer op elkaar ingespeelde duo Dennis en Marco. Het DM2-koppel moest het helaas afleggen met 3-0 en hiermee kwam er 2-2 tussenstand op het scorebord.
Het treffen tussen de twee Marco's leverde veel spanning en lange games op. Uiteindelijk was het "Madese" Marco die met 20-18, 11-6, 13-15 en 11-9 won van de Tilburgse Marco. Adri speelde vervolgens tegen Marcel en sleepte met een mini-Houdini en een sterke 5e game een belangrijke overwinning uit het Tilburgse vuur. Tussenstand: 2-4 voor DM2. Michel maakte vervolgens kennis met Dennis, maar ook met Sinterklaas, ofwel hij verloor in 5 games na de eerste 2 games gewonnen te hebben. Adri kon daarna niet voorkomen dat Marco zijn geliefde spelletje kon spelen en verloor terecht met 3-1. Hiermee was de mooie voorsprong voor "Ut Twedde" plotseling weer verdwenen: 4-4.
Marco mocht tegen Dennis gaan proberen om zich te kronen tot "man of the match" en hij deed dit met verve (3-0). Vervolgens was het aan Michel om de eer voor zichzelf te redden en tevens een overwinning voor DM2 veilig te stellen. Michel was tot op dat moment allerminst te spreken over zijn spelniveau en ging met weinig overtuiging richting de speeltafel voor zijn laatste partij tegen Marcel, die deze avond ook nog geen overwinning had geboekt. Het belangrijkste advies aan Michel was rustig en positief te blijven en gelukkig deed hij dat op de beslissende momenten en won in 4 games. Zo werd er door DM2 toch nog een lekkere 6-4 overwinning geboekt. Marco won 3 partijen, Adri 2 en Michel 1 won wedstrijd. Zoals gebruikelijk werd er nog even nageborreld met ook deze keer zeer sportieve en gezellige tegenstanders. Volgende week geen competitie, daarna de thuiswedstrijd tegen TIOS '51 4 uit Tilburg.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten