maandag 15 februari 2016

DM1 start voortvarend

Toen eind vorig seizoen de rook van een mooi seizoentje Hoofdklasse was opgetrokken, moesten we tot onze spijt constateren dat we het wederom net niet gered hadden en degradatie naar de 1e klasse een feit was. Gelukkig hadden we een paar maanden om aan dat idee te wennen en met frisse energie een zoveelste gooi naar het kampioenschap te kunnen gaan doen.

Toen de poule indeling bekend was zagen we weer vele bekende gezichten, zoals Elshout, Middelburg, Belcrum en RedStar'58. De grote onbekende was TTCV Herwaarden uit Veghel en dat was ook direct de eerste tegenstander omdat de openingswedstrijd tegen Middelburg verzet was.

Met nieuwe ballen, tegen een nieuwe tegenstander een nieuw seizoen beginnen is toch altijd even zoeken. Dat bleek ook direct in de 1e wedstrijd, waar Johan pas in de 5e game afstand kon nemen van  Ronald van Grootel. Peter was nog erg 'zoekende' tegen Marcel van Grootel, die het spelletje uit de 2e lijn dit keer beter beheerste dan Peter en dan ook na 4 games de felicitaties van Peter in ontvangst mocht nemen. Adri Gloudemans wist zich vervolgens veelvuldig corrigerend op de vingers te tikken als hij de verraderlijke ballen van Joost's noppen weer eens verkeerd beoordeelde, maar kon uiteindelijk de juiste handelswijze niet vinden. Hoewel de games close waren, kon de grieperige Joost dit keer de inspanning nog tot 3 games beperken. Ook het dubbel was niet van een hoogstaand niveau, maar omdat soms wat trainings-effort zichtbaar was konden Joost en Johan toch tevreden zijn met de 3 nipt gewonnen games. Tussenstand 3-1.

Na de 'thee-pauze' moest Peter aan de bak tegen Ronald. In een op en neer gaande strijd was het in de 5e game Peter die met het minimale verschil (12-10) de winst naar zich toe wist te trekken. Johan had vervolgens weinig moeite met Adri, al vergat hij in de 2e game even de druk erop te houden. Joost moest tegen Marcel dit keer wel de volle lengte van 5 games uitzingen. Een 2-0 voorsprong leek te worden verspeeld, toen de energie bij Joost wegebde en Marcel knap terugkwam. Joost wist in de 5e game toch nog wat extra energie uit zijn lijf te halen en met 11-9 de overwinning naar zich toe te trekken. Tussenstand 6-1.

De overwinning op Marcel had Peter duidelijk goed gedaan. Tegen Adri kon hij dan ook weer regelmatig zijn geliefde spelletje spelen en deed dat dit keer ook met overtuiging en liet Adri volstrekt kansloos (3-0). Joost had daardoor niet veel tijd gehad om te herstellen van de inspanningen van de vorige pot, maar Ronald had duidelijk meer moeite met het spelletje van Joost dan zijn broer. Vrij eenvoudig wist Joost zo ook zijn 3e partij van de avond te winnen (3-1). Johan kwam in de slotpartij sterk uit de startblokken tegen Marcel en pakte heel eenvoudig de eerste 2 games. Net als tegen Adri liet Johan de tegenstander daarna terug in de wedstrijd komen, maar in de 4e game was hij weer bij de les en zette de eind uitslag op 9-1. 

Al met al een uitslag waar DM1 best tevreden mee was, zeker gezien de geringe verschillen in de diverse games. Er werd nog even gezellig 'na-geboomd' met de Veghelse mannen al stapten die al weer tijdig op, want de gebroeders van Grootel hadden nog ski-plannen en zouden die nacht al gaan rijden.

Volgende week de inhaal wedstrijd in en tegen Middelburg.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten