zondag 21 februari 2016

DM1 nipt langs Middelburg

Voor de inhaal wedstrijd uit de eerste speelronde moest DM1 afreizen naar Middelburg waar het plaatselijke 3e team de gastheer van de avond was. Nadat de gebruikelijke plichtplegingen waren afgerond en de eerste flirts met het plaatselijke plastic geen bijster positief gevoel hadden achter gelaten, mocht Johan het spits afbijten tegen Miquel de Witte, die na 2,5 jaar pauze toch weer het batje uit de mottenballen had gehaald. Johan kende Miquel nog van 5 jaar geleden, toen hij als landelijk B spelertje mocht invallen tegen DM1 en Johan daar verrassend op een nederlaag trakteerde. Intussen was er aardig wat veranderd en Johan nam met ruime 3-0 overwinning revanche op het slippertje van 5 jaar geleden. Joost wist van vorig seizoen nog dat Jordin Heijens wel eens een lastige prooi voor hem kon worden. Het werd uiteindelijk nog wel een 5-gamer, maar Joost moest toch de felicitaties aan de Zeeuwse youngster geven. Peter had duidelijk erg veel moeite ook maar iets van gevoel in z'n forehand te krijgen tegen Alwin van de Kop. Niets lukte en dus kwam DM1 op een 1-2 achterstand te staan. In de twee daarop volgende partijen werd de stand echter weer in een voorsprong omgebogen doordat eerst met grote overmacht het dubbel (Joost en Johan) en vervolgens ook de enkel van Johan tegen Jordin met wederom een dikke 3-0 overwinning werd afgerond.

In Peter's 2e pot, tegen Miquel, was de onmacht mogelijk nog groter dan in de eerste wedstrijd. Pas in de 3e game was heel soms even een sprankje hoop dat het nog goed zou komen, maar juist op dat moment begon ook Miquel iets beter te spelen, zodat Peter tegen de 2e nederlaag van de avond aanliep. Joost had vervolgens zijn handen vol aan het aanvallende spelletje van Alwin vd Kop. Hij kwam met 2-0 achter, maar wist met een wonderbaarlijke houdini (en 12-10 in de 5e) toch DM1 weer op een 4-3 voorsprong te zetten. Peter's 3e wedstrijd was wellicht z'n beste van de avond, maar niet voldoende om Jordin van de overwinning te houden en zo zag DM1 Middelburg wederom langszij komen. Johan wist dat hij tegen Alwin vd Kop de druk er op moest houden en deed dat de eerste 2 games goed, maar gaf in de 3e game Alwin toch ietwat teveel ruimte. Dat werd echter snel gecorrigeerd en Johan bleef daarmee ongeslagen en zette DM1 op een 5-4 voorsprong. Joost had het vervolgens ook in zijn 3e wedstrijd erg moeilijk tegen Miquel. Hij kwam nog wel met 2-0 voor, maar verloor daarna de controle over de wedstrijd en was in de 3e en 4e game kansloos. Echter met een knap herstel in de 5e game (11-9) wist hij toch de overwinning mee naar Made te nemen : 6-4

Er werd nog gezellig na geborreld en met de wetenschap dat we de koppositie in de 1e klasse C stevig in handen hebben, werd de terugreis aangevangen.

Uiteraard nog een woordje van dank aan chauffeur en puntensponsor (middels zijn bedrijf TrueLime) Peter. Dat heeft de club inmiddels alweer EUR 9,00 opgeleverd :)
<image001.png>

Geen opmerkingen:

Een reactie posten