zondag 28 februari 2016

Belangrijke overwinning DM10

Het is 26 februari de 2e wedstrijd van Die Meede 10 staat op het programma tegen de heren van Never Despair 13. Een belangrijke wedstrijd daar de 1e wedstrijd werd verloren met 4-6.
De eerste wedstrijd van de avond ging tussen Ramiro en Nard en werd in 3 sets gewonnen door Ramiro. Dit betekende een perfect begin en een 1-0 voorsprong. Bogdan mocht als 2e aantreden en deed dat ook met een 3-0 overwinning tegen Nico. Daarna een van de spannendste wedstrijden van de avond van Peter die met 2-3 verloor van Hans. Ondanks dat Peter zeer goed aan de wedstrijd begon met een 2-0 voorsprong moest hij deze uit handen geven.
De Dubbel werd ook met 3-0 gewonnen door Ramiro en Bogdan van Hans en Nard.
Lang kon Bogdan niet genieten van deze overwinning daar hij direct zijn enkel wedstrijd tegen Nard moest spelen. Deze werd gewonnen door Bogdan met 3-0. De goede lijn werd doorgetrokken. Daarna moest Ramiro tegen Hans en deze wedstrijd werd met 3-0 gewonnen. Daarna moest Peter, die natuurlijk zijn revanche wilde nemen voor de eerste wedstrijd, tegen Nico. Helaas werd deze verloren met 0-3.
De laatste 3 wedstrijden kwamen nu. En dit waren spannende. Bogdan won zijn wedstrijd tegen Hans met 3-2. Waarna Peter zijn laatste wedstrijd mocht spelen. Hij kwam ook knap op een 2-0 voorsprong maar moest toezien hoe deze voorsprong van 2-0 in 2-2 veranderde. Na even kort gesproken te hebben met zijn teamgenoot ging het weer beter en mocht Peter ook de laatste set bijschrijven en wel met 11-2! De laatste wedstrijd werd door Ramiro gewonnen. Eindstand 8-2 voor de thuisclub.De laatste wedstrijd werd met 3-0 gewonnen door Ramiro. 

1 opmerking:

 1. Marcel van Groesen28 februari 2016 om 20:36

  ( jammer van mijn verslag dat ik zaterdagavond laat nog gemaakt had )

  Peter wint de “wereldcup” tijdens wedstrijd Die Meede 10.

  Voor Die Meede 10 stond in de 3e week van de NTTB competitie een thuiswedstrijd op de kalender. Tegenstander was Never Despair 13 uit ’s-Hertogenbosch. Spelers bij Die Meede 10 : Ramiro Lips, Bogdan Gruchala en Peter Blomsteel. Zoals de afgelopen 2,5 jaar ging Peter er weer met volle teugen tegen aan om zijn 1e wedstrijd in competitie verband te gaan winnen.

  Dit Madese 3-tal is iedere week aanwezig tijdens de trainingen en daar waar nodig is men op de vrije speelavonden aanwezig om elkaar nog wat bij te leren. Aan inzet dus geen gebrek.

  De wedstrijd startte mooi op tijd en door 2 fraaie overwinningen van Ramiro en Bogdan stond Die Meede op een snelle voorsprong. In de 3e wedstrijd was het Peter die de eerste 2 sets pakte. Omdat de Sint ( even overgekomen uit Spanje ) bij een andere tafel kwam kijken raakte Peter ook van streek en gingen zijn zenuwen ook nog een rol spelen. Jammer voor Peter ging set 3,4 en 5 verloren. Zo dicht bij de winst !  Na het dubbel kwam de stand op 3-1 en zorgden Bogdan en Ramiro voor een ruime voorsprong. 5-1.
  De 2e partij van Peter was geen weerspiegeling van zijn 1e partij. Peter verloor kansloos in 3 sets.
  Tussenstand 5-2.

  Wedstrijd 8 was voor Bogdan. Peter zijn 3e wedstrijd deze avond kende een zelfde spelbeeld als zijn 1e wedstrijd. Set 1 en 2 werden zeer overtuigend gewonnen. Spanning, zenuwen en de nog altijd rondwanende Sint gaven Peter geen moed. Zijn tegenstander pakte set 3 en 4. Wederom een 5 setter moest de beslissing gaan brengen. Tijdens een vroege time-out zag Peter de Sint vertrekken uit de Amerhal en viel nagenoeg alle spanning van hem af. Het zou nu moeten gebeuren. Alle aanwezige Die Meede leden hielden hun adem in en men kon een speld horen vallen. ( Mede omdat Michel van Die Meede 2 klaar was met zijn wedstrijd ). Peter pakte een ruime voorsprong bij het draaien in de 5e set en zou deze niet meer afgeven. Onder luid gejuich pakte Peter de 5e set met 11-2 !!! ( Dank je Sint voor je tijdige vertrek ). Zijn winst partij zorgde bijna voor een polonaise in de zaal.  De laatste wedstrijd werd door Ramiro gewonnen waarmee de eindstand op 8-2 kwam voor die Meede 10.

  Na afloop werd er totaal onverwachts nog snel een huldiging op touw gezet voor Peter. De stoel van de inmiddels vertrokken Sint en de “wereldbeker” werd er bij gehaald. Onder luid gejuich en gezang werd gevierd dat Peter zijn 1e overwinning te pakken had.  Na een gezellige afsluiting van de avond is Peter met taxi Wim veilig thuis afgezet.
  Wim nog bedankt !

  Deze winst en huldiging zal voor Peter zeker een stimulans zijn om er volgende week vrijdag in de uitwedstrijd in Geertruidenberg keihard voor te knokken en zo zijn carrière voort te zetten.

  BeantwoordenVerwijderen