zaterdag 27 februari 2016

3e overwinning voor DM2

In de 3e speelronde van de lopende competitie kwam TIOS '51 4 uit Tilburg op bezoek bij Die Meede 2. Voor TIOS zal handhaving een hele ware opgave worden, terwijl DM2 door velen wordt gezien als de favoriet voor de titel in de 2e klasse D. De opdracht voor DM2 was dus een zo groot mogelijke overwinning wegzetten. Maar het "frisse" TIOS mag niet onderschat worden. Voor Die Meede speelden Adri Verhoeve, Marcel van Groesen en Michel van Dordregt, terwijl voor TIOS Sander van de Broek, Geert Rutjes en Rick Schulten waren afgereisd naar Made.
De openingswedstrijd ging tussen Adri en Sander. Al snel werd duidelijk dat het wel eens een harkavond kon gaan worden voor Adri. De eerste game ging verloren en voor hetzelfde geld, gold dat ook voor de tweede en derde game. Maar wonder boven wonder gingen deze beide games met 2 punten verschil toch naar Adri. En ook de vierde game ging met het kleinst mogelijke verschil naar Adri. Door het oog van de naald dus. Marcel speelde hierna tegen Geert en boekte een solide 3-1 overwinning. Michel won vervolgens de eerste 2 games van Rick, maar kreeg toen weer bezoek van trouwe supporter Sinterklaas en verloor met 3-2. Sinterklaasje kom maar binnen met je ..........
Het dubbelspel van Marcel en Adri tegen Geert en Rick werd een vrij eenvoudige 3-1 overwinning voor de Madenaren. Tussenstand 3-1 voor DM2.
Na het dubbelspel begon Marcel aan zijn tweede enkelpartij en deed dat tegen Sander. Wederom speelde Marcel een sterke en solide partij en won met 3-0. Adri trad hierna aan tegen Rick en had wederom moeite om zijn eigen spelletje te spelen. In de beslissende 5e game leek de overwinning bij 9-3 een feit, maar Adri verloor 8 punten op rij en liet zich met 9-11 onaangenaam verrassen door een goed spelende Rick. Aan Michel de taak om de voorsprong van DM2 weer uit te bouwen. Hij wist de eerste 2 games te winnen, echter toen kwam zijn aanbidder Sinterklaas weer in de zaal. Geert pakte game 3 en 4 waardoor er weer een doemscenario opdoemde. De teamgenoten van Michel stuurden de goedheiligman de zaal uit, maanden Michel tot rust en zagen hem met 12-10 in de 5e game winnen. Pfffffff. Dag Sinterklaasje, da-ag, da-ag .....
Met een 5-2 voorsprong werd er begonnen aan de laatste 3 enkelpartijen. Marcel trok zijn goede vorm door en won met 3-1 van de tot op dat moment ongeslagen Rick. Michel speelde zijn laatste partij tegen Sander en voor de derde keer deze avond moest hij een beslissende 5e game spelen. En wederom werd het een thriller die door Michel met 11-9 werd gewonnen. Pffffffffff. Het slotakkoord was voor Adri en Geert. Aangezien de aanval van Adri tot nog toe niet echt uit de verf was gekomen, koos hij iets meer voor voorzichtigheid en liet hij de Geert de meeste fouten maken. Adri won met 3-0, maar de laatste 2 games waren met 2 punten verschil. De eindstand werd hiermee bepaald op 8-2 voor DM2. Hiermee liep "Ut Twedde" toch weer een klein beetje uit op de concurrentie en heeft nu 6 punten voorsprong op de nummer 2.

Zoals gebruikelijk werd er weer gezellig nageborreld met de uiterst sportieve tegenstanders. Volgende week mag DM2 afreizen naar Vught voor het uitduel tegen het onbekende, maar pittig geachte JCV 3.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten